Autor Wątek: przewóz rowerów z Santiago de Compostela do Polski :)  (Przeczytany 2057 razy)

Offline Mężczyzna finch

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 08.06.2019
Cześć :)

Pisze z pytaniem do osób, które były w Santiago rowerem i transportowały go następnie do Polski. Mianowicie z tego co mi wiadomo bardzo dobrą opcją jest Flixbus (z jedną przesiadką w Paryżu można dojechać nim do Berlina). Jednakże z tego co widzę w relacji Santiago - Paryż strona Flixbusa nie pokazuje mi takiej opcji (czy to oznacza, że firma nie prowadzi transportu rowerów na tej trasie?) . Paryż - Berlin już się taka opcja pokazuje. Myśleliśmy również o wysyłce rowerów (sztuk 2) i jechaniu autokarami do Polski firmą kurierską (UPS etc.). Jednak jak patrzę na ceny to nie napawają optymizmem.  Może ktoś z was transportował rower z Santiago i wie jak to dobrze zrobić? :)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy

Może ktoś z was transportował rower z Santiago i wie jak to dobrze zrobić? :)

Ja wracałem z Lizbony liniami TAP. Wyszło niedrogo i bez problemów. Polecam.

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
Jeżeli przywiązany jesteś do Flixbusa to można przewieźć rower jako bagaż specjalny. Wiąże się to z koniecznością zadzwonienia na infolinie i rezerwacje przewozu bagażu specjalnego. Opłatę w wysokości 9€ płaci się u kierowcy- przewoziłem tak rower trzykrotnie i pomimo moich starań żaden z kierowców nie pobrał tej opłaty. Przewóz roweru jako bagaż specjalny we Flixbusie wiąże się jednak z koniecznością spakowania go w specjalną torbę. Torbę taką można kupić np w Decathlonie w SdC w cenie 60€.
Czy to się opłaca? To już indywidualna ocena
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum