Autor Wątek: Wisła Toruń-Tczew  (Przeczytany 898 razy)

Offline Mężczyzna przemko68

• Miasto: Pyrlandia
  • Na forum od: 05.10.2013
Wisła Toruń-Tczew
« 20 Cze 2019, 14:17 »
Witam wszystkich bardzo "gorąco"
W najbliższym czasie planuję wyprawę "nad morze" i część trasy chciałbym przejechać wzdłuż Wisły - na odcinku Toruń-Tczew. I tutaj mam pytanie do szanownych kolegów którą stroną Wisły jechać na danym odcinku, a może część prawą a część lewą stroną. Proszę o informację i sugestie. Za wszystkie podpowiedzi dziękuję.

PS. Ja zaplanowałem prawą stroną - mniej więcej
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=mzhvvtgmnuegyauu
« Ostatnia zmiana: 20 Cze 2019, 15:17 przemko68 »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Wisła Toruń-Tczew
« 20 Cze 2019, 14:23 »
Co najmniej do Grudziądza zdecydowanie prawym brzegiem, zresztą dalej chyba też.

« 20 Cze 2019, 14:29 »
Dziękuję
Właśnie wkleiłem link z planowaną trasą - prawą stroną. A czy po drodze jest coś wartego zobaczenia - chodzi o ciekawe miejsca, widoki a nie zwiedzanie.
Pozdrawiam

Offline Mężczyzna M-kwadrat

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
« 20 Cze 2019, 15:01 »
Link do trasy nie działa.

Możesz zerknąć do mojego zeszłorocznego wątku gdzie są między innymi porady kolegów dotyczące odcinka który ty rozważasz: https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=20727

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 20 Cze 2019, 15:05 »
Właśnie wkleiłem link z planowaną trasą - prawą stroną. A czy po drodze jest coś wartego zobaczenia - chodzi o ciekawe miejsca, widoki a nie zwiedzanie.

Hmm. Zamek w Świeciu, ładny widok na leżący na przeciwległym brzegu Wisły Grudziądz, miasto Nowe, zamek w Gniewie oraz punkt widokowy w mieście z widokiem z góry na Wisłę, zabytkowy most w Tczewie. Ale to wszystko na lewym brzegu Wisły.
Na prawym - węzeł wodny w Białej Górze.

« 20 Cze 2019, 15:19 »
Link do trasy nie działa.

ok poprawiłem

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
« 20 Cze 2019, 20:05 »
Pomiedzy Chelmnem a Grudziadzem pojechalbym lewym brzegiem . Mijajac Grudziadz podjechalbym pod miejsce gdzie stal kiedys most pontonowy - swietna miejscowka na foto grudziadzkich spichrzy . Nastepnie cofnal sie na most i wjechal do Grudziadza . Starowka , cytateda a nastepnie w kierunku Kwidzyna . Na lewa strone Wisly wrocilbym za Kwidzynem ( Prom Korzeniewo o ile jeszcze kursuje albo mostem )
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Offline Mężczyzna piowini

• Miasto: Grudziądz
  • Na forum od: 09.04.2018
« 21 Cze 2019, 11:34 »
O widoku na Grudziądz - to prawda. Jest przepiękny, najlepiej zajechać tam po południu lub wieczorem - spichrze są podświetlone, a zachód słońca nad Wisłą powala. Od Grudziądza jechałbym prawym brzegiem - widok z grudziądzkiej skarpy fantastyczny. Na tym odcinku Wisły nie ma żadnego promu( dawniej był w Korzeniewie k. Kwidzyna i w Gniewie). Jest za to most, właśnie w Korzeniewie. Kiedy jedziesz?
W ok .7 lipca wrócę z wyprawy do Grudziądza, pomogę, poprowadzę.

« 26 Cze 2019, 15:59 »
Piotr1975 - dzięki za informację.

: piowini - również wielkie dzięki. Plan jest taki by pokonać trasę w tygodniu od 28.07 - 02.08. Ale termin wyjazdu na razie ruchomy (brak zgody w pracy).

Szukam również noclegu w miejscowościach Grudziądz, Tczew.

Pozdrawiam

Offline Mężczyzna M-kwadrat

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
« 26 Cze 2019, 23:03 »
Tu i tu spaliśmy ale w hotelach - nie wiem jakiego typu noclegów szukasz. Grudziądzki Ibis był wtedy atrakcyjny cenowo i całkiem komfortowy. W Tczewie spaliśmy z hotelu z widokiem na Wisłę ale było już drożej a w pokoju po ciepłym dniu było gorąco.

Offline Mężczyzna piowini

• Miasto: Grudziądz
  • Na forum od: 09.04.2018
« 7 Lip 2019, 13:55 »
Od 29.07. wieczorem będę w Grudziądzu.  W razie czego we wszystkim pomogę i pokażę co trzeba.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum