Autor Wątek: Uprząż na kierownicę MTB, nie dolegająca do główki ramy - w stylu Burra Burra  (Przeczytany 10432 razy)

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Dużo gorzej to wygląda na ekranie. W trasie kończą się dywagacje i nic nie przeszkadza.  ;D
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
Bagaż na kierownicy to samo zło.

Mnie tam nie przeszkadza.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Właśnie wróciłem z łikędowej przejażdżki po okolicznych kamieniach, korzeniach i piachach. W ramie miałem tylko dwa bidony, pod siodłem mikronarzędziówka i cały bagaż na kierownicy w Packmanie (taki crashtest). Zapakowałem mu (temu Packmanu ;)) 5 kg. Jeszcze nie wiem jakie straty w lakierze ramy, ale pakunek był bardzo stabilny w trasie. No ale mostek 90mm, kiera 640 gięta i mocno zmodyfikowana (o czym później).
W każdym razie wyjazd się udał, w nocy zmarzłem, Packman dał radę - 5 kg uciągnie.

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
Najlepiej pakować się w taki sposób, aby ta torba w ogóle nie była potrzebna. Bagaż na kierownicy to samo zło.
Też tak myślałem ale okazało się, że nie. Nawet praca amortyzatora (taniego poniekąd) się poprawiła. Poza tym jadąc na parę dni i chcąc spać we w miarę komfortowych warunkach, trochę bagażu trzeba ze sobą wziąć.
Paweł.

blondas

• Gość
Też tak myślałem ale okazało się, że nie. Nawet praca amortyzatora (taniego poniekąd) się poprawiła. Poza tym jadąc na parę dni i chcąc spać we w miarę komfortowych warunkach, trochę bagażu trzeba ze sobą wziąć.
Ja to oczywiście wiem, sam też używam worka pod kierownicę. Nie zmienia to faktu, że wolę jeździć bez jeśli tylko się da. Poza tym to kwestia konkretnej trasy. Na zwykłą jazdę szutrami wpływ taka torba będzie miała żaden, ale jak zrobi się technicznie to już ten bagaż przeszkadza.
Odnośnie amortyzatora  (Twojego) to pomyśl o przeglądzie/regulacji skoro zaczął działać po tym jak dołożyłeś kg.  ;)

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
"Temu amortyzatoru" już nic nie pomoże  ;D
Paweł.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum