Autor Wątek: Sakwa na kierownice Ortlieb 6M classic vs Ortlieb 6M Plus  (Przeczytany 8108 razy)

Offline Mężczyzna koksik

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 05.08.2018
Wybor sakwy na kierownice zredukowalem do 2 modeli : Ortliem 6M classic i 6M Plus .  Jedna wykonana z PCV druga z laminowanej cordury. Pytanie do Was : ktora lepsza ?
Z gory dzieki

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Weź tę, która bardziej Ci się podoba wizualnie i będzie pasowała do reszty bagażu. CORDURA jest bardziej matowa, PVC jest trochę błyszczące i ma intensywny kolor. Dodatkowe boczne kieszonki uważam za zbędne.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna furman

• Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
ja też lubię i uważam że są bardzo przydatne  :)

Offline Mężczyzna Beder

• Niech żyją rowerzyści !
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.05.2014
    • Facebook
Też miałem podobny dylemat. Zdecydowałem się na wersję Ultimate 6 plus w wersji M.
Wczoraj zrobiłem montaż i prezentuje się elegancko. Od jutra przetestuję w boju. Torba wygląda solidnie. Sądząc po opiniach na forum mam nadzieję, że się sprawdzi.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Też lubię te boczne kieszonki

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Można w nich wozić owczy dzwoneczek.

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
...
Wczoraj zrobiłem montaż i prezentuje się elegancko. Od jutra przetestuję w boju.
...
Czy montaż na linkę sprawdza się w praktyce ? Daj znać po testach, najlepiej w terenie, jak się spisuje to rozwiązanie.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna DiDżej

• Na forum od: 14.10.2013
Jeżdżę z taką torbą(ami) od lat. W różnych warunkach. Mocowanie niezawodne, bez względu na obciążenie torby, oczywiście w granicach rozsądku. ;)
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Offline Mężczyzna Beder

• Facebook
...
Wczoraj zrobiłem montaż i prezentuje się elegancko. Od jutra przetestuję w boju.
...
Czy montaż na linkę sprawdza się w praktyce ? Daj znać po testach, najlepiej w terenie, jak się spisuje to rozwiązanie.

Dzisiaj miałem przejazd inauguracyjny. Mocowanie torby trzyma jak należy. Robiłem próby obciążeniowe mocowania jeszcze w domu naciskając je ze sporą siłą od góry. Wszystko trzyma mocno.

Jedna rzecz, która mnie dziwi to stalowa linka w miejscu oplatania uchwytu kierownicy od góry ma niewielki luz.

Niemniej nie majstruję ufając w myśl techniczną niemieckich inżynierów.

Dzisiaj po jeździe po mieście nie stwierdziłem żadnych luzów. Wszystko trzyma mocno jak należy.

Torba rzeczywiście bardzo przydatna do przewożenia klamotów podręcznych.

Offline Mężczyzna misiek

...
Dzisiaj po jeździe po mieście nie stwierdziłem żadnych luzów.
...
Po mieście owszem ale bardziej interesuje mnie jak się spisze na terenowej jeździe. Torba + 5 kg pakunku to jednak całkiem spore obciążenie. Ale możliwe, że jest to dobrze pomyślane i nic złego się dziać nie powinno.   
« Ostatnia zmiana: 9 Gru 2019, 22:28 misiek »
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna Beder

• Facebook
To prawda. Jazda po mieście nie oddaje rzeczywistości szutrowej.
Jak będę miał próby terenowe przy maksymalnym obciążeniu dam znać.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
W terenie lepiej mieć rolowaną torbę, bo bagaż jest utrzymywany na miejscu. W tej Ortlieba wszystko lata. Tragedii może nie ma, ale co chwilę trzeba na nowo układać.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
...
[/quote]
Po mieście owszem ale bardziej interesuje mnie jak się spisze na terenowej jeździe. Torba + 5 kg pakunku to jednak całkiem spore obciążenie. Ale możliwe jest to dobrze pomyślane i nic złego się dziać nie powinno.   
[/quote]
Chcesz wozić hantle w tej torbie ?  :D Ten system jest sprawdzony w każdych warunkach przez wielu. Jest stabilny i pewny. Mam tą torbę kilka lat, wcześniej z podobnym systemem MSX (nadal w użyciu). Woże lustrzankę,z osprzętem, spory zestaw akumulatorow ale nigdy nie udalo mi się zapakować 2kg.

Offline Mężczyzna misiek

Chcesz wozić hantle w tej torbie ?  :D Ten system jest sprawdzony w każdych warunkach przez wielu. Jest stabilny i pewny. Mam tą torbę kilka lat, wcześniej z podobnym systemem MSX (nadal w użyciu). Woże lustrzankę,z osprzętem, spory zestaw akumulatorow ale nigdy nie udalo mi się zapakować 2kg.
Eee tam, zaraz hantle  :) Producent dopuszcza 5kg więc teoretycznie można tyle zapakować, a że to sporo to już inna bajka.
Ważne czy torba pewnie trzyma się na wybojach. Jazda na pewno nie ekstremalna ale jednak zdarzają się drogi kamieniste, szutry, jakieś korzenie, trochę dziurawych asfaltów. 
Skoro piszesz, że jest OK to przyjmuję do wiadomości i zapisuję jako wartą zakupu.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum