Autor Wątek: Sakwa na kierownice Ortlieb 6M classic vs Ortlieb 6M Plus  (Przeczytany 8110 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Co Ty wozisz w tej torbie, że przeszkadza Ci, że coś się przesunie o kilka cm? Nie będziesz mógł tego znaleźć w takiej małej torebce?
Po to mam przegródkę, żeby po otwarciu torby rzeczy były w tym samym miejscu. Przy większych wstrząsach przegródka szybko się przekręca na bok i nie pełni już roli przegródki. Żeby wsadzić przegródkę w pierwotne misce, trzeba wszystko wyciągać i od nowa układać. Lepsza przegródka całkiem załatwiłby sprawę. W cięższym terenie wszystko lata i dzwoni - szkoda tak przechowywać aparat lub telefon - tutaj wolałbym inną torbę.

Ostatnio przestałem używać tej torby. Na miasto mam koszyk na kierownicę, a w terenie lepiej sprawdza się torba na ramę i feedbagi.

Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Lepsza przegródka całkiem załatwiłby sprawę.

A może zrób inny układ przegródek.

Z tym wkładem z SA jest jeszcze o tyle dobrze, że jest odrobinę za duży na krótszym boku, co w połączeniu z używaniem  bocznych przestrzeni poza wkładem jako kieszonek powoduje, że wszystko wchodzi na przyjemny ścisk. Nic nie jest luzem, nic nie lata nawet na terenowych odcinkach.

Łącznie z miejscami poza wkładem, gdzie pod zaokrągloną ramą torby jest świetne miejsce na dokumenty, bilety, czy faktury, mam 8 kieszonek plus ta na zamek.

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna Beder

• Niech żyją rowerzyści !
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.05.2014
    • Facebook
O fajne. Gdzie można się zaopatrzyć w taki wkład ?

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
O fajne. Gdzie można się zaopatrzyć w taki wkład ?

Poguglaj za wkładem/insertem fotograficznym. Ortlieb ma swój:

https://www.sklep.dzieciakiwplecaki.pl/?286,ortlieb-ultimate-camera-insert

Ale jak widać, tańszy i praktyczniejszy może być Sport Arsenal (zdjęcie z poprzedniej strony):

Ten mój wyżej, to też SA, ale starszy, widzę, że mam grubsze ścianki. To i dobrze, i źle ;)

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna Rororo

• Miasto: Wawa
  • Na forum od: 16.06.2018
Niestety w tym nowym wkładzie SA ścianki są na tyle cienkie że mają niewielką sztywność. Bez wypełnienia nie trzymają kształtu. Polecam dołożyć do wkładu otrlieba

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum