Mnie z kolei fizjoterapeuta, jak już się uporał z moim bolącym barkiem, doradził ćwiczenia siłowe - pompki + wyciskanie hantli nad głowę. Od lat pomaga bardzo skutecznie.Jak tylko zaczyna mnie "ćmić" to wiem że za długo nie ćwiczyłem.
@GeorgeIdentyczna jak Tranz-x 802, ale nie chcę łączonej. Tranz-x 808 ma większa możliwość regulacji. Poza tym nie wiem czy będę kombinował z jd808. Najpierw muszę ją kupić i zrobić "parę" kilometrów. @starszapaniIm brzydszy rower tym lepiej czasami ;-)Ale czy będę rzeźbił z jakimiś podkładkami to się dopiero zobaczy. Najpier zakup lemondki. W każdym razie między wyborem ładnie/niewygodnie i brzydko/wygodnie wybieram ten drugi.Co do spania to nie wiem, ale mam wygodnie i poza jazdą rowerem nie mam większych problemów.RTG miałem zrobione odcinka szyjnego i piersiowego i konsultowane z lekarzem. Są jakieś wady, ale nic poważnego. Tak powiedział mi lekarz. No i regularne ćwiczenia plus fizjoterapia.Ten ostatni pomysł najbardziej mi się podoba. Ale na razie rzucam wszystko i robię rundkę wokół komina sprawdzić jak jeździ się z na nowo ustawionymi klamkomanetkami ;-)
/.../ skrzypaczką /.../