Autor Wątek: Alpy - Bergamo - Stelvio - Liechtenstein - Lindau - długi weekend sierpniowy  (Przeczytany 648 razy)

Offline Mężczyzna DanielKot

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 08.08.2017
Cześć,
Chciałbym się wybrać na mini wyprawę rowerową tj max 1 tydzień w Alpy, lot około 14 sierpnia do Bergamo (na chwilę obecną bilet z W-wy około 150zł + rower 130zł)lub około 9 sierpnia wtedy wyjazd zawierałby 2 weekendy, stamtąd przejazd przez Stelvio Pass(must), wizyta w Liechtensteinie a potem kąpiel w Bodensee i następnie kierowanie się w kierunku kraju autobus z Monachium, lub pociąg do Wiednia i potem pociąg lub autobus do PL, albo jeszcze inna opcja - wszystko do ogarnięcia. Co do daty wyjazdu jest trochę elastyczna ale chciałbym,  żeby wyjazd zawierał datę 15 sierpnia (każdy dzień urlopu na wagę złota). Przynajmniej 100km dziennie, ale mile widziane większe odległości, w miarę rozsądku :) Myślę że w sumie około 700km+-, dokładnej trasy jeszcze nie wyrysowałem Spanie w namiocie, chętnie w jakichś super miejscówkach, ale nie mam też nic przeciwko campingom.
Poszukuję osoby w miarę doświadczonej, chciałbym żeby druga osoba była również samodzielna, wyjazd na zasadach partnerskich - nie jestem organizatorem wycieczki, a ty nie będziesz klientem korzystającym z biura wycieczek :).
Coś o mnie - mam za sobą 4 wyprawy - w tym 2 samotne; Bałkany, Norwegia, Portugalia, Hiszpania, Szwecja, Dania itd; lubię jeździć po górach, w ubiegłym roku wjechałem na Veletę 3398 m npm, chciałbym kontynuować kolejne wjazdy na wysoko-położone drogi stąd obecność przełęczy Stelvio na liście.
Czasu jeszcze trochę zostało, ale lepiej ogarnąć prędzej niż zwlekać z tym do końca. Jeśli wybierasz się w podobnym terminie w Alpy a ja nie znajdę chętnego na taki wyjazd jestem skłonny do zmiany miejsca wyjazdu, trasy - fajnie tylko, żeby jakieś 'super' drogi zostały na liście :)

Pozdrower!

Offline Mężczyzna DanielKot

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 08.08.2017

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum