Można jeszcze odrobinkę inaczej - założyć spinkę (nie musi być złota ) na łańcuch. Wtedy rozłączanie jest znacznie prostsze, a z kolei obsługa łańcucha bez przypiętego do niego roweru jest znacznie łatwiejsza.
hehe czyszczenie łańcucha bez przypiętego do niego roweruna pewno jest łatwiejsze Ale spróbuję i tak podziałać.Naoliwienie tojedno, ale zastanawia mnie w moim rowerze (kupiony używany!) duża ilosć na zębatkach czarnego smaru, czy jest to wynik mocnego zabrudzenia czy stosuje się również smary.
Pytanie number two: Kupuję pierwsze sakwy. co myślicie o tej wersji? Nie mam na razie za dużo budżetu, a wydają się takie, ze ich nie wyrzucę od razu tylko jak coś się przody dokupi. na cały zestaw jaki mi się marzy czyli Seria SNC mnie nie stać bo jest strasznie droga. A tu trochę grata wlezie i nie wygląda zbyt obciachowo : ) kwestia jest jedna problemowa, jak ja zamontuje namiot, bo do środka nie wlezie, a jak wpakuję go jeszcze wyżej na górną sakwę to czy moje cienkie kółeczka nie będą za bardzo obciążone na tyłach ? Jak zaliczę sezon dwa z sakwami to się może kupi coś innego.http://allegro.pl/item1070352845_sport_arsenal_art_465_sakwa_trzykomorowa_pokrowiec.html
Cytat: "Borafu"Można jeszcze odrobinkę inaczej - założyć spinkę (nie musi być złota ) na łańcuch. Wtedy rozłączanie jest znacznie prostsze, a z kolei obsługa łańcucha bez przypiętego do niego roweru jest znacznie łatwiejsza.można założyć - ja mam taką spinkę i nie rozpiąłem nią łańcucha ani razu z dwóch powodów - spinka się zapiekła i nie chce się już rozpinać i z lenistwa - tak przywykłem do mojej metody ze nie chce mi się już kombinować z inną .
Ona się nie zapiekła (tak myślę)!Trzeba ją ścisnąć (zbliżyć blaszki do siebie), inaczej się nie otworzy.Też się z tym borykałem za pierwszym razem.
Cytat: "Borafu"Ona się nie zapiekła (tak myślę)!Trzeba ją ścisnąć (zbliżyć blaszki do siebie), inaczej się nie otworzy.Też się z tym borykałem za pierwszym razem.Walczyłem z tym całkiem sporo - w szosówce otwiera mi się bezproblemowo a w trekingu nie chce i koniec - jakby się uparła. Ale mam plan - rozkuje w innym miejscu i pomoczę tą spinkę trochę w nafcie.
Pytanie number two: Kupuję pierwsze sakwy. co myślicie o tej wersji?
No jeśli chodzi o element lansu to z crosso dry nie ma tym mowy : ) Co jak co, ale te sakwy wyglądaja jak dwa przypięte worki na zwloki.