Wygląda fajnie. Dla mnie wadą (nie dyskryminującą, ale jednak uciążliwą) są tarcze przy braku sztywnych osi. Problem z tym jest taki, że prawie każde zdjęcie i ponowne założenie kół = mniejsza lub większa regulacja hamulców (zacisków). Podobno nie w każdym rowerze tak jest, a poza tym niektórym to bardzo nie przeszkadza, mnie to jednak na tyle irytuje w Roninie, że więcej roweru z tarczówkami i kołami/ramą na zwykłe zaciski nie kupię.
Cytat: przemo3642 w 20 Lip 2019, 16:50Wygląda fajnie. Dla mnie wadą (nie dyskryminującą, ale jednak uciążliwą) są tarcze przy braku sztywnych osi. Problem z tym jest taki, że prawie każde zdjęcie i ponowne założenie kół = mniejsza lub większa regulacja hamulców (zacisków). Podobno nie w każdym rowerze tak jest, a poza tym niektórym to bardzo nie przeszkadza, mnie to jednak na tyle irytuje w Roninie, że więcej roweru z tarczówkami i kołami/ramą na zwykłe zaciski nie kupię. Nie kumam, a ma Ronina.Wkładam dokładnie koło, zaciskam hamulce i zaciskam koło.wszystko działa jak należy.Może robię coś źle i nawet nie wiem.SerioR
...A nie myślałeś może o zakupie dogodnej dla siebie ramy i przełożeniu części bebechów z Kony? ...