Autor Wątek: Wybrzeżem Bałtyku ze Słupska na Hel.  (Przeczytany 2422 razy)

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Wybrzeżem Bałtyku ze Słupska na Hel.
« 20 Lip 2019, 16:31 »
Cześć,
Pomocy!  :D
Nagle się okazało, że może nad morze. Tydzień stacjonarnie na Mierzei Wiślanej, a drugi rowerowy z namiotem. Założenie jest takie. Auto zostawiamy gdzieś w Trójmieście i stamtąd pociągiem do Słupska. Zaś potem trzymając się jak najbliżej wody morskiej jedziemy na Hel. Po drodze plażing i inne atrakcje. Uczestnicy wycieczki to mama (dla której to będzie pierwszy raz  ;D) , siedmiolatek (dla którego to nie będzie pierwszy raz :D) oraz ja (jak się nie uda odpowiedzialny za to wszystko). Rowery na oponach min. 1,6 No i właściwie chodzi o pięć pytań:
1. Gdzie (a może u kogo) zostawić auto w Trójmieście? Termin 4/5.08. do 9/10.08.
2. Czy cały ślad jest przejezdny?
3. "Inne atrakcje". Potrzebuję placów zabaw i innych fajnych miejsc z punktu widzenia siedmiolatka.
4. Jakieś sprawdzone, spokojne kempingi na szlaku?
5. Czy można coś ciekawego zobaczyć nie zmieniając bardzo założeń (bliskość morza).
Proszę popatrzcie na ten ślad.
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=kwagiuqncfachvrz

Z góry wielkie dzięki.
« Ostatnia zmiana: 20 Lip 2019, 16:48 R_och »
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Osetnik-Lubiatowo drogą ppoż nr6

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
Znaczy nie przejezdny ? Czy lepiej tamtędy?
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna menel

lepiej

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Szlak za Klukami do Łeby mocno terenowy. Czasami nieprzejezdny, pchanie rowerów. Piach, po deszczach może być problem z pierwszymi kilometrami za Klukami. Szlak na północ od j. Sarbsko też mocno terenowy. Przejezdny trekkingiem, ale łatwo nie jest :)
Nie wiem czy nie lepiej lecieć na południe od jeziora, chociaż tam też bywa różnie. Może jakiś asfaltowy objazd by się znalazł?

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
Menel  :D
Waldic dzięki.
Przedyskutujemy w gronie rodzinym. Czuję, że zostanę przeglosowany.
- Gandhi

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
Jeszcze jedno pytanko mam. Czy ktoś wie jak to ustrojstwo funkcjonuje (za stroną):
KM 18111NAZWA: SŁONECZNY
KATEGORIA: Osobowy
PRZEWOŹNIK: Koleje Mazowieckie
ODLEGŁOŚĆ: 131 km
trasa Warszawa - Ustka
Mnie interesuje kawałek Gdańsk/Gdynia - Słupsk.
Głównie chodzi o zakup biletów. Bo strona https://rozklad-pkp.pl/ nie odsyła do opcji kup bilet.
- Gandhi

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
https://sloneczny.mazowieckie.com.pl/

Przewóz rowerów za darmo ale bez gwarancji zabrania się do pociągu.
Z Trójmiasta do Słupska masz sporo pociągów Regio.

Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
Dzięki.
Wiem. Widziałem. Po prostu zainteresował mnie ten twór.
- Gandhi

Offline Mężczyzna menel

Bardzo wygodny twór i raczej niema takiej opcji żeby się nie zabrać.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Link do śladu nie działa.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
- Gandhi

Offline Mężczyzna KMarcel

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 13.06.2012
A czy na Mierzei Helskiej 1100m wzdłuż torów, nasypem kolejowym, jest dla Was akceptowalne?
Z Jastarni do Helu wolę jeździć lasem niż ścieżką wzdłuż szosy. Niestety na wspomnianych 1100m pas p.poż. jest odnowiony/zaorany i trzeba się posiłkować jazdą wzdłuż torów.
Kolejna zaleta trasy lasem to fakt, że trafiasz pod koniec na szlak po fortyfikacjach helskich. Dla siedmiolatka będzie to lepsze niż place zabaw jak mniemam.

Offline Mężczyzna Pitt35

• Miasto: Puck
  • Na forum od: 21.04.2017
Omijasz Rowokół, a to fajna wieża widokowa, jedna z najlepszych na wybrzeżu. Latem czynna codziennie, płatna. Koło Smołdzina.

Dębki-Karwia lepiej szutrówką wzdłuż wybrzeża, a nie dookoła.

Tak jak napisał podjazdy polecam Rowokół widoki śliczne to tam gdzie masz wzgórze 114,8 m obok Smołdzina. Również na wschód od latarni w Czołpinie są fajne ruchome wydmy które warto obejrzeć. Tym szlakiem czerwonym można tam dojechać.
Również, nie polecam Ci objazdu Dębki-Karwia bo latem tam jest duży ruch samochodów lepiej jechać prost wzdłuż wybrzeża tym bardziej, że jest tam wygodny szlak rowerowy.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
Dzięki jeszcze raz. Trasę starałem się pozmieniać wedle Waszych sugestii. Tylko Kluków mi szkoda. Gdyby było mokro to się najwyżej wycofamy. Proszę rzućcie jeszcze okiem czy dobrze zrozumiałem podpowiedzi.
Poprawiony ślad
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=qsoemxebfdprbrmo
- Gandhi

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum