Autor Wątek: Kraków-Zakopane  (Przeczytany 2616 razy)

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Odp: Kraków-Zakopane
« 31 Lip 2019, 22:02 »
Z Krakowa najlepiej będzie Ci wyjechać wygodną drogą rowerową wzdłuż Kuklińskiego i Lipskiej, potem w Półłanki i do Wieliczki przez Czarnochowice.

Minusem jest jazda wzdłuż ruchliwych ulic. Alternatywą jest jazda bulwarami wzdłuż Wisły na wschód, na wiadukcie przed Plazą jest zejście schodkami na "nową" ścieżkę wzdłuż Wisły. Dochodzi aż do mostu Wandy, później w Pułłanki ale tylko kawałek, pierwsza w lewo w Rączną, Łutnię, i przez Brzegi do Kokotowa/Czarnochowic.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 1 Sie 2019, 11:59 »
Minusem jest jazda wzdłuż ruchliwych ulic. Alternatywą jest jazda bulwarami wzdłuż Wisły na wschód, na wiadukcie przed Plazą jest zejście schodkami na "nową" ścieżkę wzdłuż Wisły. Dochodzi aż do mostu Wandy, później w Pułłanki ale tylko kawałek, pierwsza w lewo w Rączną, Łutnię, i przez Brzegi do Kokotowa/Czarnochowic.
Dzięki!

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna zolw

• Miasto:
  • Na forum od: 05.02.2018
« 1 Sie 2019, 12:14 »
Rado, wzdłuż głównej drogi na Wieliczkę czyli Wielickiej też jest ścieżka rowerowa.

Offline Mężczyzna Rado

« 1 Sie 2019, 13:01 »
wzdłuż głównej drogi na Wieliczkę czyli Wielickiej też jest ścieżka rowerowa.
OK, będę miał to na uwadze :)

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 1 Sie 2019, 16:59 »
@Żubrze, trasą od Czerwonego Klasztoru po słowackiej stronie w kierunku Zakopanego jeszcze nie jechałem (jechałem tylko po stronie polskiej przez Łapsze Wyżne i Niżne), więc może, może

Zalecam :)

"Nigdy nie patrzyłem do tyłu"
http://www.altimetr.pl/podjazd-wieliczkakopernika.html
- m.arek - chyba podejmę rękawicę

Fajna ścianka. Potem odbij se na Chorągwicę (fajne widoki, z drogi) i na Dobranowice.

Rado, wzdłuż głównej drogi na Wieliczkę czyli Wielickiej też jest ścieżka rowerowa.

Offline Mężczyzna zolw

• Miasto:
« 1 Sie 2019, 21:24 »
Potem odbij se na Chorągwicę (fajne widoki, z drogi) i na Dobranowice.
No z Chorągwicy widać Tatry przy dobrej pogodzie. To chyba najwyższy punkt w okolicy.

Jakby mi termin spasował mogę Cię poprowadzić kawałek w stronę Gdowa.

erdeka

• Gość
« 1 Sie 2019, 21:52 »
trochę bardziej na północ (przez Wiatowice, Krakuszowice) - naprawdę piękna trasa i widoki, polecam.
Jeden nocleg pod (nad? :D ) Cichawą. ;)

Offline Mężczyzna Rado

« 2 Sie 2019, 11:34 »
Jakby mi termin spasował mogę Cię poprowadzić kawałek w stronę Gdowa.
Byłbym wdzięczny. Termin nie jest jeszcze ostatecznie ustalony, to zależy od mojego ewentualnego kompana. Ale coś bliżej długiego weekendu 15.08.

Offline Mężczyzna zolw

• Miasto:
« 13 Sie 2019, 21:57 »
Jak Rado, wybieracie się? Pisałem Ci prywatną wiadomość.

Offline Mężczyzna Rado

« 14 Sie 2019, 11:33 »
Hej! Sorki,że się nie odzywałem, nastąpiła zmiana planów :( Jednak góry na rowerze jeszcze nie teraz :( Tak czy siak dziękuję Wam wszystkim za wskazówki co do trasy. Na pewno się przydadzą na przyszłość :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum