Autor Wątek: Problem, help!  (Przeczytany 13605 razy)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Odp: Problem, help!
« 29 Lip 2019, 08:21 »
TRP HY/RD ja jestem zadowolony. Żałuję, że kupiłem na jedno koło, szukam drugiego.

Offline Mężczyzna kouczan

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 14.07.2017
« 29 Lip 2019, 08:25 »
Mam tę hamulce w Tribanie. Moje pierwsze tarczówka i szczerze mówiąc jakoś mnie nie powaliły na kolana.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 1 Sie 2019, 15:55 »
Problem więc rozwiązany (chyba). Niestety przeprawa nie była łatwa. M9 właściwie w handlu nie występuje. Gwint na śrubie liczył sobie jeden pełny zwój i jakieś rachityczne fragmenty zwojów na krańcach, więc żaden gwintownik tego nie był w stanie wykonać. W efekcie rozebrałem cały zacisk do ostatniej kulki. Przewierciłem całkowicie, na wylot, tuleję, w którą był wkręcony ten zgubiony korek. Przegwintowałem nowy odcinek otworu na M8 i wkręciłem w to odpowiednio podszlifowaną śrubę M8. W dnie śruby wykonałem jeszcze małe zagłębienie na podkładkę z kulką, która bezpośrednio przylega do klocka. Trzeba to rozebrać w drobny mak, żeby zrozumieć ideę.
W sumie było to zajęcie z kategorii "Co, ja nie dam radę!" lub jak to mówią "rzeźbienie w g...ie". I zrobiłem to tylko dlatego, ze nie chciałem przegrać z tym badziewiem. Prościej było kupić nowy zacisk np TRP Spyre C.
« Ostatnia zmiana: 1 Sie 2019, 21:28 Sedymen »

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 1 Sie 2019, 20:35 »
Podoba mi się twoja nieustępliwość w starciu z wybrakowaniem rynku części zamiennych, bardzo szanuję takie podejście.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum