Autor Wątek: Ultra a alkohol  (Przeczytany 11734 razy)

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Odp: Ultra a alkohol
« 8 Sie 2019, 18:17 »
To prawda - w zwartym szyku o potknięcie bardzo łatwo. Alko na pewno nie pomaga. Tzn. pomaga w generowaniu kraks, ale chyba nie o to chodzi.
Bardzo dobrze wiem jak działa alkohol. W głowie mi się nie mieści, że jest legalny, a np. tzw, zioło nie. O forsę idzie i o zyski z produkcji. To okropne.

Offline Mężczyzna Mortifer

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.08.2016
« 9 Sie 2019, 22:44 »
Warto przeciwdziałać i to od zaraz. Żeby nie bylo tak jak w przeddzień rajdów na orientację. Tu nikt z alkoholem się nie kryje. Pijackie biesiady pewnej grupy często kończą się grubo po północy.
Oj Wiki, aleś pojechał. Przecież Ty przed północą to już dawno śpisz, więc wiedza o biesiadach to raczej tylko z opowieści.

A poza tym
Ideą imprezy integracyjnej w piątek, przed maratonem jest spotkanie się z koleżankami i kolegami z drugiego krańca Polski czy świata, z osobami, które zwykle znamy jako nicki z forum lub nazwiska z fejsa. To także wymienianie się doświadczeniami, opowiadania o maratonach, trasach, przygodach itd.
my (a przynajmniej pewna grupa, jak to napisałeś) na maratonach na orientację mamy trochę inne idee.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 9 Sie 2019, 22:50 »
Idee mojego pokolenia  ;D:

Gdy w bidonie chłodna czysta
To przejedziesz nawet 300
Lecz gdy czystej Ci brakuje
Będziesz sadził same ...

:icon_redface: :icon_redface:

Offline Mężczyzna byczys

• Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 9 Sie 2019, 23:00 »
Tuje?

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 9 Sie 2019, 23:08 »
Zapewne skojarzenia z cmentarzem nie są przypadkowe ;)
A jednak jeszcze żyjemy.

« 9 Sie 2019, 23:41 »
A jednak jeszcze żyjemy.
I tego się trzymajmy.  ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 10 Sie 2019, 00:11 »
my (a przynajmniej pewna grupa, jak to napisałeś) na maratonach na orientację mamy trochę inne idee.
Wszystko jest fajnie, dopóki swoimi "innymi ideami" nie przeszkadzacie innym osobom spać. Ale jak te "idee" zamieniają się w głośną pijacką imprezę - to musisz sobie zdawać sprawę, że to mnóstwu ludzi przeszkadza. I skoro Wikiemu to przeszkadza, to znaczy, że wcale nie śpi jak Ci się to wydaje, tylko właśnie przez takie imprezy ze snu jest wybudzany.

I wtedy się kończy tolerancja dla takich zachowań, ten wątek z tego wynika - że wielu ludzi ma takich popijaw przed maratonem serdecznie dosyć. Tylko nie ma ochoty się awanturować z podpitymi koleżkami i dlatego nie interweniuje, ale to nie znaczy, że im to nie przeszkadza.

I dlatego pomysł wprowadzenia ciszy nocnej od 22 to bardzo dobry pomysł, ja się pod tym zdecydowanie podpisuję, nie można pozwolić żeby mniejszość brakiem kultury nie dawała spać ludziom których chlanie nie interesuje.

« 10 Sie 2019, 00:50 »
Hola, hola Wilku.
Chyba trochę za szybko wyciągasz wnioski.
Zapraszam na maratony na orientację, a w szczególności na KORnO, byś mógł się na ten temat wypowiadać. Będziesz miał ponad 10 godzin używania w terenie z niezłymi przewyższeniami.
A jak nie byłeś, to nie pisz o pijackich popijawach.
I żeby nie było, nie mam nic przeciwko wprowadzeniu ciszy nocnej od 22:00.

Online Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 10 Sie 2019, 06:09 »

Wszystko jest fajnie, dopóki swoimi "innymi ideami" nie przeszkadzacie innym osobom spać. Ale jak te "idee" zamieniają się w głośną pijacką imprezę - to musisz sobie zdawać sprawę, że to mnóstwu ludzi przeszkadza. I skoro Wikiemu to przeszkadza, to znaczy, że wcale nie śpi jak Ci się to wydaje, tylko właśnie przez takie imprezy ze snu jest wybudzany.

Zbyt daleko wyciągnięte wnioski. Imprezy są ale bardzo kameralne i nikomu (również mnie) nie przeszkadza to we śnie. Głośno to było tylko na KMT.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
« 10 Sie 2019, 08:16 »

Zbyt daleko wyciągnięte wnioski. Imprezy są ale bardzo kameralne i nikomu (również mnie) nie przeszkadza to we śnie. Głośno to było tylko na KMT.

Dużo gorsze jest chrapanie ;)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 10 Sie 2019, 21:11 »
Hipku, wydziel im te posty i zamknij proszę wątek. Co miałem napisać, napisałem. Uprzejmie ostrzegłem przed konsekwencjami. Temat został wyczerpany.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 10 Sie 2019, 21:24 »
A nie lepiej usunąć te posty, które są mniej na temat? Ja się nie obrażę i myślę, że inni też zrozumieją. Będzie więcej ładu na forum. Pożartowaliśmy, ale chyba nie musimy zachowywać efektów tych żartów.
Przepraszam.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum