Autor Wątek: szukam namiarów na konkretną agroturystykę w Waniewie  (Przeczytany 10811 razy)

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Kilka lat temu na jednej wyprawie spędziłem tam noc. Chętnie bym to powtórzył, a będę tam za tydzień w sobotę.
Widziałem na googlach, że jest tam jeszcze inna agro, ale może ta o którą mi chodzi (praktycznie przy samym wejściu na kładki, koło wieży widokowej) jeszcze funkcjonuje (mieli rewelacyjne, swojskie jedzonko na śniadanie).
Chodzi o ten konkretny budynek na obrazku.
Może ktoś ma nr telefonu, albo jakimś cudem będzie tam na dniach i mógłby zerknąć czy ci państwo jeszcze prowadzą agroturystykę?
HELP PLEASE! :)

PS. nie wiem czy do dobrego działu to wrzuciłem.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
20 sekund z targeo
Piąty wynik z google
Więcej czasu zajęło mi pisanie i wklejani odsyłaczy.

piechucki

• Gość
W sprawie kontaktów nie pomogę, ale jak byłem tam na przełomie maja i czerwca, to:
1. Wejście na kładki z tej strony było zamknięte.
2. Wieża widokowa przy tym wejściu była zamknięta.
3. Wejście na kładki (ale o tym za chwilę) było możliwe przez punkt informacji turystycznej znajdujący się przy tej samej drodze około 200 - 250 m na północny zachód.
4. Sama kładka właściwie też była nieczynna. Możliwe było jedynie przeprawienie się pierwszym pontonem, a następny był zabezpieczony przez policję/prokuraturę po śmiertelnym wypadku, który miał miejsce bodaj w marcu. Wobec tego dostanie się do Śliwna po drugiej stronie Narwi było niemożliwe. Na "dostępnym" odcinku i tak trwały jakieś prace remontowe. Nie wiem jak to wygląda teraz. Sama atrakcja bardzo ciekawa - warto, ale przy założeniu, że pokona się całą kładkę. Ja mam niedosyt i jeśli kładka będzie czynna, a "bogowie" pozwolą, to zamierzam wybrać się tam raz jeszcze.

Offline Mężczyzna ramzes

@wojtek - dziękuję
@piechucki - tak, atrakcja fajna. Dwa lata temu na wyprawie pizlotowej zrobiliśmy sobie małą, piwną imprezę na jednym z promów :) (oczywiście pełna kulturka i porządek)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
(oczywiście pełna kulturka i porządek)
aż policja prom zamknęła :)

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Ta kładka to jest jakaś historia pomyłek.
20.12.2018: kładka Waniewo-Śliwno została oficjalnie otwarta! Koszt projektu ok 3 630 000 zł. Prace modernizacyjne trwały około 5 miesięcy.
24.03.2019: kładka zamknięta - wywrócił się prom z turystami :o (nikomu nic się nie stało)
24.05.2019: kładka otwarta - tyle że bez promu, więc z Waniewa można sobie... tym bardziej że stojąca obok wieża widokowa wyłączona z użytkowania
29.06.2019: Narwiański Park Narodowy informuje, że z powodu bardzo niskiego poziomu w wody w Narwi kładka Waniewo - Śliwno jest czasowo niedostępna.
Tego to już w ogóle nie ogarniam. Za niski stan wody dla promu rozumiem, ale dla kładki?  :o

Offline Mężczyzna ramzes

(oczywiście pełna kulturka i porządek)
aż policja prom zamknęła :)
Aaa bo się na żartach nie znają - spalenie jednego promu i przewrócenie drugiego to dla nich od razu jakiś niby wandalizm, a to przecież prank taki był. Co za ludzie bez poczucia humoru w tej policji ;)

Offline Mężczyzna lechulysy

• Miasto: Międzylesie
  • Na forum od: 21.01.2019
29.06.2019: Narwiański Park Narodowy informuje, że z powodu bardzo niskiego poziomu w wody w Narwi kładka Waniewo - Śliwno jest czasowo niedostępna.
Tego to już w ogóle nie ogarniam. Za niski stan wody dla promu rozumiem, ale dla kładki?  :o
Zgadza się: poziom wody jest bardzo niski. Byliśmy w okolicach jakieś 2 tygodnie temu i próbowaliśmy wejść na kładkę od strony Śliwna: pierwszy prom był OK, ale drugi osiadł jakieś 2m od kładki - z trudnością ściągnęliśmy go z powrotem tak więc nie robiliśmy dzieciom więcej atrakcji :)
Leszek

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Ponieważ lwowski Teatr Wielki zbudowany był częściowo w korycie rzeki, przewodnicy do dziś opowiadają o samobójstwie architekta w wyniku zapadania się pali w mule. W rzeczywistości Zygmunt Gorgolewski zmarł śmiercią naturalną, a gmach stoi na żelbetowej płycie do dziś mimo rewolucji i wojen.

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska

@piechucki - tak, atrakcja fajna. Dwa lata temu na wyprawie pizlotowej zrobiliśmy sobie małą, piwną imprezę na jednym z promów :) (oczywiście pełna kulturka i porządek)

sorry - za otkop :)

Ale pamiętam tę imprezę - i muszę przyznać - że była to jedna z lepszych w moim nie krótkim życiu  ;D

Udało się znaleźć miejscówkę - byłeś tam ponownie ?

Offline Mężczyzna ramzes

Plan się w trakcie wyprawy zmienił i pojechaliśmy nieco inaczej.
Może innym razem :)
Może w tym roku? :) Szykuj się na wyprawę pozlotową.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum