Autor Wątek: Wschód Polski, wariacja na temat Green Velo, 15-30.08  (Przeczytany 2137 razy)

Offline asias

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 29.04.2011
Na początek ostrzeżenie - nie jestem pewna czy plany w ostatniej chwili mi się nie zmienią, więc szukam raczej kogoś, kto akurat ma podobne plany i chciałby część trasy przejechać wspólnie (albo jest na tyle niezależny, że moja ewentualna rezygnacja lub zmiana terminu nie będą problemem).

Startuję z Gdańska, przez Elbląg na Mazury, a potem Podlasie i mniej więcej na południe. Priorytetem na ten wyjazd jest niespieszne pochłanianie atmosfery tamtejszych rejonów, zarówno natury, jak i wioseczek. Przewidywalnie ze 100km dziennie się uzbiera, ale nie jest to żadne twarde założenie. Trasa to pewnie głównie asfalt, ale szutry i las też mogą się trafić.

Biorę namiot i hamak. Noclegi częściowo na dziko, częściowo campingi lub agro. Jedzenie lokalne, kuchenki nie biorę.

Mam 28 lat, trochę rowerowego i ogólnego podróżniczego doświadczenia. Natura jest u mnie na pierwszym miejscu, ale cenię też spotkania z ludźmi i oglądanie ciekawych miejsc po drodze (no i dobre jedzenie!).
Deszcz mi nie przeszkadza, ale boję się burz i te wolę przeczekać w bezpiecznym miejscu.

Jeśli macie do polecenia jakieś miejsca szczególnie warte polecenia, to też proszę o info.

Offline Mężczyzna robertcb

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.12.2012
Hej. Jak wyprawa? Gdzie obecnie się znajdujesz? Można dołączyć?

Pozdrawiam, Robert.

Offline asias

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 29.04.2011
Cześć!
Nastąpiło trochę zmian, ruszam (a właściwie ruszamy, wygląda na to że w 2 os.) dopiero w następny weekend z Rzeszowa na północ. Koniec trasy planuję na 6.09.

Jeśli w takiej wersji będziesz chciał gdzieś dołączyć, to oczywiście zapraszam. :)

Offline Mężczyzna LukaszBelzec

• Miasto: Bełżec
  • Na forum od: 28.04.2019
Cześć,
Czy można jeszcze do Was dołączyć? Jestem z okolic Narola, woj. podkarpackie, i stąd chciałbym zacząć swoją przygodę.
Pozdrawiam,
Łukasz

Moze jakiś kontakt tel. na priv?
Wyruszacie jutro, tj 24 sierpnia?

Asia, masz jakieś plany rowerowe są na tegoroczny sezon?
Coś wspominałaś o Polsce południowej o ile pamiętam.
Ty, Tomek, Łukasz i ja - nasz zeszłoroczny skład.
Na pewno w związku z obecną sytuacją trzeba będzie nosić maseczki zwłaszcza w miejscach zaludnionych i zachować ostrożność w kontakcie z ludźmi, unikać skupisk oraz raczej korzystać z namiotów aniżeli kwater.
Nie wiem jak będzie w lato ze zwiedzaniem obiektów turystycznych od wewnątrz.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Gdybyście byli w Świętokrzyskim, to wbijajcie ;) 30km od Ujazdu.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum