Autor Wątek: Z Krakowa nad morze (i z powrotem?)  (Przeczytany 3237 razy)

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Odp: Z Krakowa nad morze (i z powrotem?)
« 11 Sie 2019, 13:11 »
Spróbowałem testowo wyznaczyć jakąś trasę znad morza do Krakowa. Bez patrzenia na szczegóły, klikałem tam gdzie były jakieś parki krajobrazowe. Trasa zbliża się do Warszawy, bo nie ma szans żebym zdążył dojechać nad morze i jeszcze wrócić rowerem, więc o ile w ogóle będę wracał rowerem, to pewnie tylko część trasy, np. do Warszawy i później pociągiem.

https://ridewithgps.com/routes/30813356

W każdym razie boję się, że taka automatycznie wytyczona trasa jest kiepskiej jakości. Sprawdziłem losowe miejsce:

I ten skręt między 220 a 220 km prowadzi w dziki las ;)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 11 Sie 2019, 13:29 »
może użyj planera lepszego niż google maps? :)
Jest np zikes.website

My home is where my bike is.

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 11 Sie 2019, 22:38 »
może użyj planera lepszego niż google maps? :)
Jest np zikes.website

Hmm na RWGPS można zdaje się wybrać inna planer - on zależy od wybranego podkładu. Na podkładzie z googla wytycza tak jak podałem wyżej, jak zmienię na np. osm to nie wjeżdża w las. RWGP ma ten plus, że można sobie od razu wskoczyć na google street view, upuszczając pinezkę bezpośrednio w czasie planowania. Na zikes nie widziałem takiej możliwości, a wydaje mi się bardzo przydatna.

8850

• Gość
« 25 Wrz 2019, 19:54 »
Przejechałem Zakopane-Hel rowereem trekingowym z aplikacją mapy.cz która zaproponowała mi prostą trasę którą wyklikałem przez www.mapy.cz Głowna zasada: omijać aglomeracje, szkoda czasu szarpać się w mieście i to tyle. Jechałem szosami. To samo zrobię w poprzek Polski na następny rok.

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
« 26 Wrz 2019, 19:30 »
Kiedy planujesz jazdę? (bo nie doczytałem)

Jeśli trasa będzie prowadzić przez Łódź -  Toruń to mogę zaoferować noclegi i przejechać z Tobą przynajmniej ten odcinek lub nawet więcej.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum