Autor Wątek: INCAMPO - nowy sposób na nocleg dla podróżników rowerowych  (Przeczytany 25149 razy)

Offline Mężczyzna Talcon

• Miasto: Zawoja
  • Na forum od: 07.08.2019
Cześć

Jestem Wojciech  ;)  razem z kolegą, tworzymy aplikacje która ma na celu pomoc w znalezieniu bezpiecznego noclegu wszystkim rowerzystą nocującym w namiocie.

Pomysł, polega na wynajmowaniu swojego ogrodu... Który jak zapewne, każdy właściciel ogrodu wie - jest bezpieczną przestrzenią, w którym można zostawić rower na noc.  ;)

Póki co, badamy rynek i stworzyliśmy takie coś: https://incampo2.sharetribe.com/
Czekam na wasze opinie, ponad to - zachęcam do tworzenia bazy ogrodów bo bez niej to nie ma sensu.
Wszyscy jesteśmy rowerzystami, wiemy jakie problemy nastręcza podróżowanie a przede wszystkim nocleg "na dziko". Warto zastanowić się czy można go usprawnić.  :)

Pozdrawiam serdecznie
Wojciech!

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Wszystkim rowerzystą powiadasz?

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Mi się to podoba, nie dość że baza oficjalnych campingów to jeszcze baza prywatnych miejsc i za ...dyszkę. 😀
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Baza całej jednej oferty komercyjnej ;)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Wszystkim rowerzystą powiadasz?
Wiary w Tobie nie ma. Bóg Ojciec, Duch Święty i Syn Boży, zatem i rowerzystą wszyscy możemy być.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Talcon

Oczywiście, że wszystkim - również, kajakarzom czy auto-stopowiczą WSZYSTKIM którzy się zalogują do aplikacji i nie będą to anonimowi internauci. Idea jest uniwersalna.  :)

Rozumiem problemy związane z US ale w momencie zainteresowania się platformą użytkowników - pojawi się również inwestor z pięniędzmi a co za tym idzie radca prawny. Nie jestem ekspertem ale skoro Airbnb jakoś w Polsce funkcjonuje Uber i inne to dlaczego my byśmy nie mogli.

Słuchajcie koledzy kolarze jest pomysł i chcę go zweryfikować - więc, jeżeli macie ogród i chcecie poznać innych kolarzy to się polecam  :)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
podśmiechujki są, bo mamy już warmshowers.org i nie bardzo widzę miejsce na następne serwisy.
A ci, co lubią "na gospodarza", robią to bez appki. Cała reszta śpi po krzaczorach, bo to zwyczajnie wygodniejsze.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Talcon

podśmiechujki są, bo mamy już warmshowers.org i nie bardzo widzę miejsce na następne serwisy.
A ci, co lubią "na gospodarza", robią to bez appki. Cała reszta śpi po krzaczorach, bo to zwyczajnie wygodniejsze.

Dzięki za opinie ale to że podobne serwisy istnieją to my wiemy :) Dlatego chcemy stworzyć nowy bo widzimy wady ale też i nowe możliwości. Nie tworzymy produktu który papuguje rozwiązanie ale chcemy udoskonalnić pomysł już istniejący. Póki co chcemy sprawdzić rynek - zainteresowanie, czy istnieje realna potrzeba aby w Polsce powstało takie narzędzie :)

p.s. spanie po krzakach jest fajne - ale jeżeli pojawi się możliwość że dzięki via telefon znajdujesz tani BEZPIECZNY nocleg w okolicy w którym możesz skorzystać z m.in. porad/wsparcia/napić się wina z gospodarzem ogrodu... :)

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Tym sposobem skończą się darmowe noclegi na tzw "gospodarza" Że już o poczęstunkach i prysznicach nie wspomnę bo dyć kto nas zaprosi na gratisową kolację jeśli za sam ogród będzie łoił kasę.

Czekam kiedy powstanie uberopodobny portal kasujący za oddychanie powietrzem w gminach przez, które przejeżdżamy.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna Talcon

Tym sposobem skończą się darmowe noclegi na tzw "gospodarza" Że już o poczęstunkach i prysznicach nie wspomnę bo dyć kto nas zaprosi na gratisową kolację jeśli za sam ogród będzie łoił kasę.

Czekam kiedy powstanie uberopodobny portal kasujący za oddychanie powietrzem w gminach przez, które przejeżdżamy.

Nie no, bez przesady - nie popadajmy w żadną skrajność. Jeżeli, ktoś chcę gościć podróżników za przysłowiowy uśmiech to nadal to będzie robił.  Jeżeli natomiast, są osoby które chciałby zacząc - zapraszać i poznawać osoby które kochają podróżę ale - nie mają na tyle odwagi by gościć te osoby "z ulicy" (bo są różne sytuacje) to nasze narzędzie wychodzi im naprzeciw. Ktoś kto rezerwuje nocleg to nie jest już osoba anonimowa - tak samo, jak ktoś kto udziela noclegu.  ;)

Offline Mężczyzna furman

Nie no spoko. Biznes jest biznes.
Bardzo ważne jest odpowiednie hasło

To tutaj jest super, bardzo mi się podoba

Poznawaj ich, dziel się swoimi doświadczeniami i zarażaj pasją...   trzeba jeszcze tylko dodać - kasuje ich za to solidnie :)

Offline Mężczyzna Talcon

Nie no spoko. Biznes jest biznes.
Bardzo ważne jest odpowiednie hasło

To tutaj jest super, bardzo mi się podoba

Poznawaj ich, dziel się swoimi doświadczeniami i zarażaj pasją...   trzeba jeszcze tylko dodać - kasuje ich za to solidnie :)

Solidnie - to na pewno nie!  ;) Wkońcu to tylko wynajęcie przestrzeni ogrodu. Ja szacuję koszty rzędu 15/20 ziko za noc. Oprócz wynajmowania ogrodu - chcemy aby każdy najemca, miał świadomosć że może do swojego ogłoszenia dodać forme atrakcji za którą może pobrac dodatkową opłatę. O co chodzi dokładnie - np. jedziemy sobie rowerem po besikdach, szukamy fajnego noclegu i znajdujemy, Pana Kowalskiego z super ogrudkiem który oprócz tego że pozwoli nam rozbić namiot u siebie to za dodatkową opłatę wyprowadzi nas na Babią Górę. Uważam, że każdy gospodarz, który ma tylko trochę więcej wolnego czasu mógłby jakąś atrakcją zachęcić podróżników  :)

Offline Mężczyzna furman

Rób jak uważasz..nie mam nic przeciwko takim inicjatywom, ale spójrz na to obiektywnie. Gościsz podróżników, dzielicie się doświadczeniami, całą noc opowiadacie sobie historie z wyjazdów, oglądacie zdjęcia, studiujecie mapy, pojawiają się coraz to nowe nazwy niesamowitych miejscówek itp...   a rano wystawiasz im rachunek.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Nie przekonują mnie te nocnegi w ogrudku ;>
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Talcon

Nie przekonują mnie te nocnegi w ogrudku ;>

A dlaczego?  :icon_smile2:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum