Udało mi się upolować na OLX bagażnik na sztycę renomowanej marki Top Move, który po drobnych przeróbkach nadaje się do zamocowania na kierownicy. Będzie przydatny do przewożenie torby na kierownicę, gdy chce się ją móc szybko przekładać między rowerami lub gdy jest mało miejsca nad kołem.
Miałem akurat gotowy projekt płytki KlickFIX, ale jak to w życiu bywa, okazało się, że jest zbyt dziurawy, żeby na nim dalej pracować. Korzystając z wymiarów narysowałem nowy.
Dorobiłem tez płytki dociskowe, które okazały się być trochę bez sensu. W dodatku mam chyba już przeterminowany filament i warstwy nie kleją się tak dobrze jak dawniej... (prążki to już nie wiem skąd, ale one na wytrzymałość wpływu nie mają, w tym momencie olewam).
Piła za 4,99 zł z Biedronki w dłoń i tniemy
Słabo sklejone warstwy i małe wyplenienie (20%) płytek dociskowych powodują, że plastiki niepokojąco trzeszczy. Doklejam dodatkowy kawałek aluminiowego płaskownika i dodaję śrubę na środku. Teraz całość jest
pancerna.
Przycięte pręty zostały oczywiście zabezpieczone poprzez doklejenie plastikowych krążków - czyli brak ostrych krawędzi.
Tak wygląda tył przed wymianą śrub na bardziej odpowiedniej długości.
Zdjęcia na rowerze/rowerach w późniejszym terminie