Autor Wątek: TipRider 1.0 - Składak w/g własnej koncepcji.  (Przeczytany 4660 razy)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
P.S. Moja przygoda z rowerem zaczęła się jakieś dwa lata temu kiedy w internecie natknąłem się na bloga Turysty.

Aż zaniemówiłem...
Miło mi. :-)

Offline Mężczyzna rafal77

• Miasto: zabrze
  • Na forum od: 14.10.2015
TripRider mam pytanko odnośnie siodełka i pozycji na rowerze .
Też mam lemondkę , dokładnie taka jak Twoja turystyczną . I mam problem z ustawieniem siodełka .
Rozpiętość kąta siedzenia na siodełku jest bardzo duża od prawie 90 stopni do powiedzmy 30 stopni .
I nie wiem jak sobie z tym poradzić . Po około 50 km. moje tkanki miękkie cierpią jak nie wiem co .
Pochylając nosek siodełka w dół powoduje że przy pozycji łapiąc za kierownice zsuwam się , a do góry to ciśnienie miłosiernie .Masz na to jakiś sposób ? Ile km. robisz na tym siodełku jednorazowo . Jak odczucia podczas jazdy ?
Pozdrowerek

Offline Mężczyzna TripRider

• Miasto: Pomorze Środkowe
  • Na forum od: 29.07.2019
Generalnie nosek siodełka mam lekko pochylony, ale nie za bardzo. Tyłek raczej mnie nie boli, ale jeżdżę w spodenkach z wkładką, a sztycę mam amortyzowaną. Takie połączenie mi się sprawdza.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Pochylenie czubka siodła w dół może świadczyć o tym, że siodło jest po prostu za wysoko. Efektem ubocznym zbyt wysokiego ustawienia jest gięcie prętów - radzę uważać.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum