Autor Wątek: Jakie rękawiczki bez palców na grubych podkladkach/padach na duże odległości?  (Przeczytany 11057 razy)

8850

• Gość
Szukam rękawiczek rowerowych bez palców które mają bardzo grube podkładki/pady żelowe lub inne . Im grubesze tym lepsze, z niskobudżetowego rynku. Zmieniłem geometrię siedzenia i kierownicy i ręce cierpią na gripach które nie są amortyzowane (kierownica nie baranek). Na caly dzień jazdy. Potrzebuję rękawiczek amortyzujących. Co polecacie?

Simply_R

• Gość
Bezpalcówki z eleganckim grubym żelem to panocku w sklepach z asortymentem dla kulturystów.
Dobre wersje budżetowe widziałem w Decathlonie na dziale siłownia . Ale nie wiem czy to będzie
się sprawdzało na rowerze . Lepiej za tą kasę kupić jakąś turystyczną niedrogą lemondkę i problem zmasakrowanych nadgarstków sam się rozwiąże .  Pozdro 500

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Ja kupowałem w Carrefoure  firmy GoodBike za 35 zeta. Sprawdziły się doskonale m.in. na Carpatia Divide. Tylko że w marketach to już po sezonie może już nie być.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Używam PearlIzumi. Bardzo dobre i trwałe. Polecam

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

8850

• Gość
Bezpalcówki z eleganckim grubym żelem to panocku w sklepach z asortymentem dla kulturystów.

To może być bardzo dobry pomysł jeśli kulturyści podnoszą cieżary i mają dużo gelu i innych wkładek po dłonią. Patrzyłem na rękawiczki w dziale BHP są bardzo porządne i z prawdziwej skóry z obciętymi palcami nie do zajechania np. za 20 PLN ale nie mają wkładek amortyzujących.

@sedymen: PearlIzum > 100 PLN :)

Simply_R

• Gość
Kiedyś miałem ten sam problem - po konkretnej trasie drętwiały mi palce u rąk i bolały mocno nadgarstki i rozglądałem się za takimi co mają bardzo gruby żel ale niestety wśród rękawiczek rowerowych takich nie znalazłem . Podczas zakupów w Decathlonie wpadły mi w łapy właśnie
takie na dziale sporty siłowe - mocne, skórzane, konkretne i z mega grubym elastycznym żelem - cena 47 zł czy jakoś tak . Finalnie jeżdżę w zwykłych tanich rękawiczkach na rower tylko dołożyłem se tą lemondkę - polecam - jest mnóstwo zalet np . odpoczywają nadgarstki i kręgosłup , na zjazdach średnia wzrasta znacząco i pod wiatr idzie jak po maśle no chyba że jest huraganowy .

Offline Mężczyzna marcin_g

• Na forum od: 04.06.2018
Mi bardzo przypasowały mavica "ksyrium pro" o dość dziwnym kształcie padów żelowych - niestety jakoś zniknęły z rynku w tej chwili https://shop.mavic.com/en-us/ksyrium-pro-glove-d7285.html

Poza tym z high-endu to podobno castelli są dobre ale ceny zupełnie kosmiczne
https://www.castelli-cycling.com/us/rosso-corsa-pro-glove/p/451902719P

Co do pearl-izumi to trafiłem parę lat temu w jakiejś promocji i generalnie ok ale trochę zawiedziony byłem jakością, która miała być "legendarna" (bardzo szybko wyblakły i czasami kłują mnie wystające syntetyczne nikti z przeszyć).

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
PearlIzumi ceny mają bardzo wsokie zatem i promocje się zdarzają, bo sprzęt widać mało w RP schodzi. Ja mam od nich te rękawiczki i wiatrówkę Barier Elit i są doskonałe. Obie rzeczy kupione w 50% przecenach.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Mi bardzo przypasowały mavica "ksyrium pro" o dość dziwnym kształcie padów żelowych - niestety jakoś zniknęły z rynku w tej chwili https://shop.mavic.com/en-us/ksyrium-pro-glove-d7285.html

Pierwszy raz widzę Ortholite w rękawiczkach rowerowych.

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna marcin_g

• Na forum od: 04.06.2018
Pierwszy raz widzę Ortholite w rękawiczkach rowerowych.

Pianka w różnych zastosowaniach się pojawia
https://www.ortholite.com/non-footwear-components/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum