Autor Wątek: Wybrzeże Adriatyku - wrzesień - Czarnogóra, Bośnia i Hercegowina, Chorwacja  (Przeczytany 1432 razy)

Offline Mężczyzna Damian80

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 26.11.2017
Witam

Poszukiwany towarzysz/towarzyszka.

Termin
Wylot: 07.09.2019 (sobota) lub 10.09.2019 (wtorek) godz. 6:10 Katowice -Podgorica, Wizzair (bagaż w pudle z rowerem, jedna sakwa jako podręczny) 210-260zł
Powrót: 19.09.2019 Zadar -Katowice wyjazd 21:05, Flixbus. 350zł (rower nadany jako bagaż specjalny)

Trasa
Pogdorica -Medjugorie-Zadar - około 700km, w większości wybrzeżem ( częściowo
trasą Eurovelo 8 ). Możliwa modyfikacja.

Dystans dzienny - 50-100km
Noclegi : namiot, kwatery, plaża
Wyżywienie: śniadania i kolacje we własnym zakresie, obiady w restauracji
Priorytety: jazda rowerem, pływanie w morzu.
Rower: trekingowy, opony 1,5", nawierzchnie asfaltowe.

39 lat, mężczyzna, Katowice, ogarniam co trzeba, mam poczucie humoru.
Możliwy nocleg przed wylotem i po powrocie u mnie  w Katowicach.

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 31 Sie 2019, 16:49 Damian80 »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Wiem, że to nie dział "Planowanie trasy", no ale nie mogę. Chcesz jechać drogą wzdłuż wybrzeża. W Czarnogórze (pozostałymi częściami tej trasy nie jechałem) jazda tą drogą to przeżycie z kategorii traumatycznych. Jest wąsko, ruch jest całkiem spory, część kierowców będzie cię mijać na grubość książki "Piraci z wysp śpiewających". Owszem, na morze fajnie popatrzeć z góry, ale o wiele przyjemniej jechało się mniej ruchliwymi drogami przez góry.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Jest wąsko, ruch jest całkiem spory, część kierowców będzie cię mijać na grubość książki "Piraci z wysp śpiewających". Owszem, na morze fajnie popatrzeć z góry, ale o wiele przyjemniej jechało się mniej ruchliwymi drogami przez góry.

Ale w górach są podjazdy ;P
A pozbycie się mijających na gazetę jest banalnie proste - pakujesz plastikową tyczkę z flagą/odblaskiem po swojej lewej i załatwione  :icon_twisted:

Ma to nawet swoją nazwę - safety flag/reflector. Co ciekawe prawie zawsze montowana na troikach, a na jednośladach tylko od święta.

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
Ale w górach są podjazdy ;P

Jazda Jadranska Magistralą to wiele krótkich podjazdów i zjazdów. Takich upierdliwych czyli 100-200 metrów w górę i za chwilę w dół, i znowu w górę itd. więc tak bardzo lekko nie będzie:-)

http://brouter.de/brouter-web/#map=7/42.399/19.435/standard&lonlats=19.231567,41.93089;17.720947,42.848786;17.219696,43.162118;16.175995,43.514697;15.238724,44.109282&profile=fastbike

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Już przejazd od Baru przez Wirpazar, Cetynię i Lowcen dorzuca ponad 1500 metrów przewyższenia.
No i wybór pomiędzy widokami, jak ten:

a takimi:

nie jest oczywisty.

Offline Mężczyzna DanielKot

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 08.08.2017
Wiem, że to nie dział "Planowanie trasy", no ale nie mogę. Chcesz jechać drogą wzdłuż wybrzeża. W Czarnogórze (pozostałymi częściami tej trasy nie jechałem) jazda tą drogą to przeżycie z kategorii traumatycznych. Jest wąsko, ruch jest całkiem spory, część kierowców będzie cię mijać na grubość książki "Piraci z wysp śpiewających". Owszem, na morze fajnie popatrzeć z góry, ale o wiele przyjemniej jechało się mniej ruchliwymi drogami przez góry.

Musiałeś chyba jechać w największym szczycie sezonu. We wrześniu 2017 podczas mojej wyprawy na bałkany pokonywałem z wyżej wymienionych odcinek z Dubrovnika do granicy Czarnogóra/Albania - byłem tam akurat w drugiej połowie września i nie było mega dużego ruchu, coś tam jeździło, ale nie było to bardzo uciążliwe, za to widoki były bardzo ładne

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Musiałeś chyba jechać w największym szczycie sezonu. We wrześniu 2017 podczas mojej wyprawy na bałkany pokonywałem z wyżej wymienionych odcinek z Dubrovnika do granicy Czarnogóra/Albania - byłem tam akurat w drugiej połowie września i nie było mega dużego ruchu, coś tam jeździło, ale nie było to bardzo uciążliwe, za to widoki były bardzo ładne

Szczęściarz.
W pierwszej połowie sierpnia w zeszłym roku: minęliśmy autokar (poznańska rejestracja  ;)) stojący w korku tuż za Budwą ok. 17.00 - ten sam autokar dogonił nas za Barem przy odbiciu na Dobrą Wodę po godzinie 20.30
 Aż sprawdziłam - 42 km
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Byliśmy of 31 sierpnia do 16 września.

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Ja tam jeździłem w marcu i kwietniu. Fajnie było.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum