Autor Wątek: Zgłoszenia kandydatur i dyskusja  (Przeczytany 43011 razy)

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
Odp: Zgłoszenia kandydatur i dyskusja
« 12 Lis 2019, 20:29 »
Dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za każdy oddany głos na moją kandydaturę :) jestem niezmiernie dumny, że Maraton Podróżnika 2020 będzie przejeżdżał przez moją małą ojczyznę (trasa 300km prowadzi 700m od mojego domu), przez tereny, na których kolarsko się wychowałem :) ze swojej strony postaram się, aby to był najlepszy Podróżnik, jaki ktokolwiek jechał :)
Jeszcze raz dziękuję bardzo za głosy :)
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 12 Lis 2019, 20:32 »
To wszystko było ukartowane. Tak szybko, mieliście gotową grafikę? A może mamy uwierzyć, że zrobiliście na obie kandydatury?  ;D

Tak, jak też cieszę się, że jedziemy w Bieszczady.

Marek
Była ustawka. Wilk w innym wątku już kilka dni wcześniej pisał, że MP w 2020 będzie w Bieszczadach  :P
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

« 12 Lis 2019, 20:37 »
Pisał, że prawdopodobnie będzie w Bieszczadach, a to różnica :) Co nie zmienia faktu, iż niepewność miałem do końca głosowania :) Sam solidarnie oddałem głos na Mazury, bo nigdy mnie tam nie było :)

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 12 Lis 2019, 21:18 »

A szczególnie na dojazd ze Szczecina, pod tym względem to zdecydowanie rozbijasz bank  :P

Była ustawka. Wilk w innym wątku już kilka dni wcześniej pisał, że MP w 2020 będzie w Bieszczadach  :P

No ba! Nie ma to jak góry!

Dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za każdy oddany głos na moją kandydaturę :) jestem niezmiernie dumny, że Maraton Podróżnika 2020 będzie przejeżdżał przez moją małą ojczyznę (trasa 300km prowadzi 700m od mojego domu), przez tereny, na których kolarsko się wychowałem :) ze swojej strony postaram się, aby to był najlepszy Podróżnik, jaki ktokolwiek jechał :)
Jeszcze raz dziękuję bardzo za głosy :)

Trasa zapowiada się świetnie, ja jeszcze dodałbym bardzo niewielką przeróbkę - czyli przejazd przez Kalwarię Pacławską, to taka swoista perełka i kulturowa i kolarska bo bardzo fajna ścianka tam prowadzi.

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 12 Lis 2019, 21:44 »
Bieszczady!!!!
Yes, yes, yes
A swoją drogą, osoby które jechały GMRDP'19, wybierają się na BBT'20 i MP'20 "nabieszczadyzują"się w ciągu 12 miesięcy ile wlezie.
Ps. Kalwaria Pacławska - Tak!

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 12 Lis 2019, 21:51 »
Dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna.... :icon_smile:
Nie ma za co 😁
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna bikeman

• Na forum od: 01.06.2017
« 12 Lis 2019, 22:02 »
Dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za każdy oddany głos na moją kandydaturę :)

Nie ma za co, każdemu flaszkę postawisz na mecie  ;D

Offline Mężczyzna michuss

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 28.02.2014
« 12 Lis 2019, 22:43 »

A szczególnie na dojazd ze Szczecina, pod tym względem to zdecydowanie rozbijasz bank  :P

Paradoksalnie ten dojazd ze Szczecina w Bieszczady może się okazać sprawniejszy niż na Suwalszczyznę! Nie wiem jak tam postępy w budowie "eski" z Warszawy w kierunku Białegostoku, ale na Podkarpacie mamy dojazd drogami ekspresowymi i autostradą. Jest ok.

Swoją drogą zastanawiam się czy powstała grafika na wypadek zwycięstwa Suwalszczyzny :D

Offline Mężczyzna KiESWY

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 27.05.2012
« 12 Lis 2019, 23:12 »
Liczyłem na dwukrotną, maratonową wizytę w Ełku, w przyszłym roku...
Bieszczady też chętnie odwiedzę.

Offline Mężczyzna Wigor

• Na forum od: 19.03.2015
« 12 Lis 2019, 23:49 »

Nie jest tak źle, na dziś najszybszy bezpośredni pociąg do Jarosławia 11:10,
Z Ełku to np 12:20 dla IC/TLK

Warka pod tym względem była fatalna, ponad 9h i konieczność zmiany przewoźnika.
« Ostatnia zmiana: 13 Lis 2019, 00:53 Wigor »

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 13 Lis 2019, 05:40 »
Swoją drogą zastanawiam się czy powstała grafika na wypadek zwycięstwa Suwalszczyzny

No pewnie. Motywem przewodnim była piosenka Janusza Laskowskiego "Beata z Albatrosa".
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna memorek

• Na forum od: 12.05.2007
« 13 Lis 2019, 06:31 »
A szczególnie na dojazd ze Szczecina, pod tym względem to zdecydowanie rozbijasz bank
Rzeczywiście, widzę tu pewną trudność. Ale Yoshko ma jeszcze dalej, jeśli się wybiera.

na Podkarpacie mamy dojazd drogami ekspresowymi i autostradą
Myślałem raczej o nocnym pociągu i starcie prosto z kuszetki. Ale trochę późno dojeżdża do Jarosławia.

Marek

Offline Mężczyzna Marek_lbn

• Miasto: LUBLIN
  • Na forum od: 28.05.2013
« 13 Lis 2019, 06:46 »
Trasa zapowiada się świetnie, ja jeszcze dodałbym bardzo niewielką przeróbkę - czyli przejazd przez Kalwarię Pacławską, to taka swoista perełka i kulturowa i kolarska bo bardzo fajna ścianka tam prowadzi.
Trasa do Kalwarii jest fajna i ciekawa, ale byłem tam kiedyś w weekend i na tej wąskiej i krętej drodze ruch był bardzo duży.
Fuji Sportif 1,5 D, Accent Nordkapp.

« 13 Lis 2019, 08:09 »
Nad Kalwarią myślałem i będę myślał chyba do samego końca, bo są argumenty za i przeciw.
Za:
- świetny podjazd, super widoki na zjeździe;
- miejsce wyjątkowe kulturalnie, gdyż to jedno z najważniejszych sanktuariów w województwie;
- nadrabiamy tylko raptem 5-6km.
Przeciw:
- na weekendach w okresie wakacyjnym jest tam sporo pielgrzymek z całego Podkarpacia, przez co ruch jest dość utrudniony, bo jest to wąska, kręta droga przez las z jednym takim większym poboczem, w połowie drogi, przy kapliczce;
- na końcu zjazdu jest przeprawa po płytach betonowych przez rzekę Wiar, przy opadach deszczu obawiam się że będzie dla kolarzy ta droga nieprzejezdna;
- nie jest to łatwy podjazd, a taka górka może dość mocno przytkać przed Bieszczadami.
Będę to jeszcze analizował.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 13 Lis 2019, 10:24 »
Wszelkie sugestie co do poprawek są jak najbardziej mile widziane. Trasa, która wygrała jest oczywiście obowiązująca, ale zawsze ulega pewnym korektom. Priorytety są takie same jak zawsze: spokojne, ładne drogi, unikanie dużego ruchu i zbędnego ryzyka. Na pewno trasę poddamy analizie fragment po fragmencie, a ostateczny kształt dostaniecie bliżej samej imprezy.

Zresztą sami wiecie czego możecie się spodziewać po ekipie spod szyldu Koło Ultra ;-) Na zapisy jeszcze trochę musicie poczekać, bo mamy do wykonania jeszcze trochę pracy technicznej jak i przede wszystkim organizacyjnej. Przewidujemy, że najpóźniej w styczniu ruszymy z zapisami.

P.S. Jeszcze raz podziękowania dla Pawła i Łukasza za włożoną pracę i fajne projekty tras. @Łukasz, teraz my bierzemy się za realizację, liczymy, że w niektórych sprawach nam pomożesz. Wysłałem ci maila :)
« Ostatnia zmiana: 13 Lis 2019, 11:34 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum