Autor Wątek: Zgłoszenia kandydatur i dyskusja  (Przeczytany 43032 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Odp: Zgłoszenia kandydatur i dyskusja
« 27 Lip 2020, 08:45 »
Tam nie ma świateł, więc akurat Ty nie ryzykujesz niczego :P
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 27 Lip 2020, 10:36 »
Ja na makowskiej auto jeszcze wyprzedziłem  ::) Mina babki którą mijałem bezcenna
Pod górkę ma się rozumieć  ;)

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 27 Lip 2020, 10:41 »
Podróżnik to taki gość i gościówa co lubią podróże.
Było bardzo ciężko i moim zdaniem nazwa maratonu powinna odzwierciedlać jego charakter. Tu bym proponował dla dystansu 300 nazwę osiem ścianek i zjazd w przepaść makową :)

Na 500 to mam wrażenie liczba stromych ścianek na jednostkę odległości rosła z przejechanym dystansem.   ;)
Dziękuje wszystkim za stworzenie świetnej imprezy: kapitalna choć wymagająca trasa, towarzystwo, pogoda ...

No i zdjęcia - nie zapomnijcie gdzieś opublikować proszę ...
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 27 Lip 2020, 14:12 »
Biorąc pod uwagę, że jednej z koleżanek coś poszło nie tak z hamowaniem na zjeździe, to te żarciki z Makowskiej mało mnie śmieszą. Sorry chłopaki.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 27 Lip 2020, 15:52 »
To ile tych osób leżało? Osobiście widziałem poszlifowanego Szafara bo zwierz mu wleciał.
Niestety  miał też łokieć szyty. Był w nieodpowiednim stroju, na który czekał 3 lata a to się niezagoi.

MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
« 27 Lip 2020, 15:55 »
Kurde, a co tam się wydarzyło ? Niektóre zjazdy to są masakryczne...

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
« 27 Lip 2020, 16:30 »
To ile tych osób leżało? Osobiście widziałem poszlifowanego Szafara bo zwierz mu wleciał.
Niestety  miał też łokieć szyty. Był w nieodpowiednim stroju, na który czekał 3 lata a to się niezagoi.

Zwierz wleciał prosto w niego, nie miał jak tego uniknąć. Na mecie jak go widziałem to miał łokieć zabandażowany, który trochę jednak przeciekał. Ogólnie to zjazdy na 500km jak ktoś źle trafił to min. z Łapszanki było w deszczu, podobnie z Zębu. Ale nie słyszałem żeby kogoś tam poskładało.
A jak tam zjazdy z Makowskiej? Dużo osób leżało?
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 27 Lip 2020, 16:49 »
Ale zjazdy na trasie 500 były łagodne. Łapszankę to 90% da się oblecieć na lemondce :D Z Zębu to może jedna serpentynka stromsza, ja jechałem w deszczu i było bezpiecznie. Dużo gorzej jest na Makowskiej bo tam raz stromo, a dwa wąsko.

Offline Mężczyzna wallace

• Miasto: okolice otwocka
  • Na forum od: 13.11.2012
« 27 Lip 2020, 17:13 »
Ja na trasie 300km, miałem niezbyt przyjemną sytuację na jednym ze zjazdów na zakręcie był wysypany żwir (po deszczu woda wypłukała na drogę). Miałem na liczniku około 45km/h hamowałem na żwirze i zniosło mnie na przeciwny pas ruchu, i leciałem na czołówkę z mercedesem ML kierowca hamował z piskiem i odbił w bok wjeżdżając na łąkę.
Mi nic się nie stało, auto też całe bo na szczęście nie było żadnego rowu. Dostałem pare "lepszych", przeprosiłem przybiliśmy piątkę i po sprawie.
Myślę że gdyby kierowca nie zjechał, to delikatnie mówiąc byłoby źle... 

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
« 27 Lip 2020, 17:38 »
Ale zjazdy na trasie 500 były łagodne. Łapszankę to 90% da się oblecieć na lemondce :D Z Zębu to może jedna serpentynka stromsza, ja jechałem w deszczu i było bezpiecznie. Dużo gorzej jest na Makowskiej bo tam raz stromo, a dwa wąsko.

Łagodne, ale właśnie te jechane w dzień. Bo tak w sumie to bardziej dały mi się we znaki zjazdy w nocy, zwłaszcza przy Jeziorze Dobczyckim, gdzie jechało się nie tylko szybko, ale prosto w mgłę, która jednocześnie osadzała się na okularach i totalnie się nic nie widziało. A nawierzchnia tam to też nie był dywanik. Też bardzo techniczne zjazdy były do Kalwarii Zebrzydowskiej, łącznie tym jeszcze przed klasztorem.
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 27 Lip 2020, 19:48 »
Biorąc pod uwagę, że jednej z koleżanek coś poszło nie tak z hamowaniem na zjeździe, to te żarciki z Makowskiej mało mnie śmieszą. Sorry chłopaki.
Mnie to nie śmieszy jakkolwiek to wygląda to nie śmieszy. Zjazd był bardzo niebezpieczny.

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 27 Lip 2020, 20:41 »
Adam, nic osobistego. Relację znam od właściciela pensjonatu, gdzie nocowałem i jak się okazuje - poszkodowana też. Złamana noga.
Gorzej mieli motocykliści na Kocierzu. Przybędą dwa krzyżyki przy drodze.
Rower chyba jednak bezpieczniejszy?

Offline Mężczyzna pagu

• Miasto: warszawa
  • Na forum od: 08.08.2019
« 27 Lip 2020, 21:20 »
Jechałem jak straż wyciągała dziewczynę z krzaków na Makowskiej. Mam nadzieję że nic po za nogą poważniejszego się nie stało. Wyglądało strasznie.
Osobiście uważam że Makowska była nie potrzebna. Większość osób prowadziła rower na podjeździe a zjazd był karkołomny. Choć widoki ładne...

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 27 Lip 2020, 21:23 »
Łagodne, ale właśnie te jechane w dzień. Bo tak w sumie to bardziej dały mi się we znaki zjazdy w nocy, zwłaszcza przy Jeziorze Dobczyckim, gdzie jechało się nie tylko szybko, ale prosto w mgłę, która jednocześnie osadzała się na okularach i totalnie się nic nie widziało. A nawierzchnia tam to też nie był dywanik. Też bardzo techniczne zjazdy były do Kalwarii Zebrzydowskiej, łącznie tym jeszcze przed klasztorem.
Dla mnie tereny wokół Dobczyc to prawie matecznik, wiec mialem w nocy trochę łatwiej zwlaszcza na tych zjazdach o których mówisz. No i klasa lampki tez zmienia dużo przy prędkościach 40+. Moja w najwyższym trybie daje 1500 lm.

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 27 Lip 2020, 21:26 »

Też nie przesadzajmy, bo zjazdy na 500 km były, pod względem trudności, naprawdę łaskawe. Jedynie deszcz mógł to zmienić, i jeśli ktoś trafił na deszcz na Podhalu, to mógł np. na zjeździe z Zębu do Poronina mniej ciekawie.

Zjazd z Makowskiej do Bieńkówki to jest inna liga. Tam jest wąsko, jest masa zakrętów i to niemal pod kątem prostym, a nachylenie cały czas oscyluje w granicach 20 procent i nie ma wypłaszczeń. Jeśli do tego dodasz fakt, że hamulce szosowe to bardziej hamulce udają (jak ważysz poniżej 75 kg to może trochę lepiej, ale nadal udają) i to że tam jest spory ruch aut (jak na taką drogę) to efekty są jakie są.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum