Autor Wątek: Zgłoszenia kandydatur i dyskusja  (Przeczytany 43010 razy)

Offline Mężczyzna KrzysiekW

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2018
Odp: Zgłoszenia kandydatur i dyskusja
« 30 Lip 2020, 10:52 »
Przy dobrej jakości obręczy i klockach, obręczówki hamują świetnie nawet w deszczu, śniegu i pod ciężkim rowerzystą. Tyle, że jak coś mocno trze to się też mocno zużywa. Ja po RTP musiałem wyrzucić koła z przebiegiem niespełna 20k. Na samym wyścigu zeszły prawie 3 komplety klocków. A mógłbym po prostu wymienić tarcze...

Ja cały czas jeżdżę na tych tarczach i wygląda, że nieszybko je zmienię ;)

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 30 Lip 2020, 15:30 »
Ja cały czas jeżdżę na tych tarczach i wygląda, że nieszybko je zmienię ;)
No tak, ale mi chodziło o to, że jak ci się zużyje element ścierny nie tracisz całego koła, a w kołach systemowych wymiana obręczy wychodzi tyle co kupienie nowego koła. Ja po wywaleniu kół podjąłem decyzję o wymianie roweru na taki z tarczami :)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 30 Lip 2020, 15:50 »
...No tak, ale mi chodziło o to, że jak ci się zużyje element ścierny nie tracisz całego koła, a w kołach systemowych wymiana obręczy wychodzi tyle co kupienie nowego koła...
Nie wiem jakie koła miałeś, pewnie Campa lub Fulcrum. W przypadku DT Swiss, przynajmniej modeli z obręczami aluminiowymi, koszt obręczy koła systemowego zazwyczaj jest taki sam jak ich ogólnie dostępnych komponentów. W moim przypadku obręcze kół RR21 DICUT to po prostu RR440 z innymi naklejkami/grafiką. Nawet jak już nie są dostępne to można użyć nowych obręczy RR411. Koszt obręczy to ok 250-280 zł plus oczywiście "robocizna".
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 30 Lip 2020, 16:14 »
Ale DT pod tym względem to jest raczej wyjątkiem, nie regułą. Wiele systemowych kół ma obręcze i szprychy niestandardowe i wymiana tego jest bardzo kosztowna

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 30 Lip 2020, 17:57 »
Ja mialem campy zondy. Zaoferowano mi "przewinięcie" za 1250 i nowe ponizej 1500 ;) jakby ktoś potrzebowal na części to wciąż mam w garażu.

Offline Mężczyzna Goofy601

• Miasto: Zabrze/Bielsko-Biała
  • Na forum od: 22.04.2014
    • Goofy'ego rowerem wycieczki
« 30 Lip 2020, 22:57 »
na mecie były chyba ze 2 kg cięższe
Kupowałeś oscypki, owcze skóry i ciupaski?  ;D

Marek

Marku, a wiesz, że byłem o krok od takiego pomysłu?  ;D

Goofy, jesli to Ty jechaleś rowerem z dwoma sakwami ( miałeś w nich między innymi namiot) to spotkalismy Cię na trasie (po ok 300 km). Jechalismy w trójkę.
Wielki szacun dla Ciebie.

Wygląda na to, że było nas więcej sakwiarzy ;) Patrząc na mapę, to wyprzedzałeś mnie już na Krowiarkach i nie miałem szans na dogonienie.
P.S. Mam nadzieję, że po spotkaniu z "dziczyzną" już wszystko ok? :)

Goofy, jeżeli to Ty kręciłeś się na mecie w niedzielę ok. 16-ej; trekking, sakwy crosso czarno-khaki, luźne czarne spodenki i przejechałeś 500 km to jesteś Super Kocur!!!

Bingo :D Hehe, dzięki! Przez kilka błędów nawigacyjnych i logistycznych wyszło tego 515 ale i tak jechało się bardzo miło. No w końcu to Maraton Podróżnika  ;)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Niby raptem 300km, a tu taka relacja. Czymś trzeba nadrabiać ;) Mało jeżdżenia, dużo pisania - nowe motto?
Relacja z 300'tki:

http://www.waxmund.pl/maraton-podroznika-2020-300km/
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Po dojechaniu do mety Maratonu robione były zdjęcia finiszerom na tle ścianki Koła Ultra. Gdzie można zobaczyć te zdjęcia?
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 21 Wrz 2020, 07:20 »
Trochę to trwało, ale w końcu się uwinąłem. ;) Taka tam moja relacja z MP:

http://team29er.pl/ultramaratony/3239-maraton-podroznika-500
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum