Autor Wątek: Zgłoszenia kandydatur i dyskusja  (Przeczytany 46359 razy)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Odp: Zgłoszenia kandydatur i dyskusja
« 30 Lis 2019, 17:47 »
Baza Maratonu Podróżnika została przeniesiona z Radawy do Przeworska. Wójt wycofał się z udostępnienia nam ośrodka, ale mamy już zastępstwo.

https://mp.kolo-ultra.pl/mp20-nowa-baza/
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 30 Lis 2019, 18:52 »
Tak coś za dobrze to wyglądało z tą bezpłatną bazą maratonu by było prawdziwe  ;)

Mariobiker

• Gość
« 30 Lis 2019, 19:09 »
Tak coś za dobrze to wyglądało z tą bezpłatną bazą maratonu by było prawdziwe  ;)

Dobrze że zmienił zdanie teraz a nie np. miesiąc przed maratonem  ;)
Przeworsk - 150 km od domu  ;D

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 30 Lis 2019, 19:16 »
Może to nauczka na przyszłość. Właściciel prywatnego biznesu przy umowie na zasadach komercyjnych wydaje się być bardziej pewny niż gmina, która proponuje udostępnienie czegoś dla promocji za darmo. Kto wie, może urzędnicy wpadli nagle na pomysł jakiegoś gminnego święta, albo jakaś firma chce coś zorganizować za dobrą kasę/układy w tym samym czasie.

Mam tylko nadzieję, że te darmowe noclegi nie wpłynęły mocno na wynik głosowania i w przypadku zbliżonej trasy z bazy w Przeworsku również zwycięstwo byłoby zdecydowane. Może nie za darmo, ale pokażcie mi maraton, który miał bazę i noclegi w skansenie?  ;D

Mariobiker

• Gość
« 30 Lis 2019, 19:25 »
Kto wie, może urzędnicy wpadli nagle na pomysł jakiegoś gminnego święta, albo jakaś firma chce coś zorganizować za dobrą kasę/układy w tym samym czasie.

Tak może być  ;)

Olo pisząc skansen masz na myśli to miejsce =>

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
« 30 Lis 2019, 19:52 »
I super. Mam nadzieję że w bazie będzie tyle miejsca żeby mogli przyjechać też niesportowcy nie biorący udziału w maratonie. Plus nowej lokalizacji to łatwiejszy dojazd do Arłamowa dla grupy turystycznej.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 30 Lis 2019, 19:58 »
Dobrze że zmienił zdanie teraz a nie np. miesiąc przed maratonem  ;)

Dokładnie, bo i takich akcji nie brakuje.

Offline Mężczyzna latant

• Miasto: Ożarów Maz.
  • Na forum od: 19.04.2014
« 30 Lis 2019, 22:34 »
pokażcie mi maraton, który miał bazę i noclegi w skansenie?  ;D

Pod kilkoma względami Polska to skansen, więc ...  ;D

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
Ogólnie było tak, że podczas szukania bazy maratonu dzwoniłem w kilka miejsc. Napisałem min. do Gminnego Ośrodka Wypoczynkowego w Radawie, a na następny dzień zadzwonił do mnie osobiście Wójt Gminy Wiązownica, zarządzającej ośrodkiem, z zapewnieniem darmowego noclegu, gdyż w czerwcu oni organizują imprezy promocyjne gminy. Wszystko pięknie fajnie, wiedział kiedy, co i jak. Dzwoniłem również do niego z informacją, iż kandydatura wygrała. I tydzień po powiedzeniu mu o tym nagle lipa. Tylko info że nie może udostępnić ośrodka. Na szczęście kontaktowałem się wcześniej z zajazdem Przeworsku. Zadzwoniłem tam w momencie, gdy wójt się wycofał. Tam to już nie ma problemu.
Trasa się zmieni przez to trochę, ale myślę że wszyscy będą zadowoleni. Dzięki lokalizacji bardziej na południu trasa krótsza pojedzie bardziej w Bieszczady, zahaczając min. o Wołkowyję. Trasa dłuższa niestety ma tutaj na minus, bo chcąc zachować ścianę wschodnią trzeba troszkę nadrobić kilometrów. Nie mniej jednak raczej będzie podjazd pod Kalwarię Pacławską oraz poprzedzający ją odcinek Fredropol - Huwniki.
Przeworsk ma tę zaletę, że zatrzymują się tam pociągi wszystkich kategorii. W razie jakiejś totalnej zlewy to ma znaczenie, czy dojeżdżasz na nocleg zgnojony na maksa po dwóch godzinach jazdy w ulewie, czy na sucho w kilka minut z pociągu.
I to była główna karta przetargowa Przeworska w momencie ustalania bazy maratonu jeszcze we wrześniu. Dodatkowo bardzo blisko jest zjazd z autostrady. Jednakże chyba każdy na moim miejscu wybrałby Radawę mając zapewniony darmowy nocleg.
I super. Mam nadzieję że w bazie będzie tyle miejsca żeby mogli przyjechać też niesportowcy nie biorący udziału w maratonie. Plus nowej lokalizacji to łatwiejszy dojazd do Arłamowa dla grupy turystycznej.

Spokojnie, miejsca w domkach są ograniczone, ale sam ośrodek liczy ponad 2ha, także miejsca na namioty będzie trochę :)
« Ostatnia zmiana: 1 Gru 2019, 13:25 dragal123 »
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Przeworsk ma tę zaletę, że zatrzymują się tam pociągi wszystkich kategorii.
I, dla mnie, to jest zdecydowanie zmiana na plus. Zamierzam dojechać kuszetką i startować prosto z pociągu. Wiem, opuszczę wieczorną integrację, ale - przy tej odległości ze Szczecina - pociąg nocny wygrywa.
W bieżącym rozkładzie mój pociąg jest w Przeworsku 8:44, już dziś więc proszę o rozstawienie mnie w ostatniej grupie. :-)

Dobrze że zmienił zdanie teraz a nie np. miesiąc przed maratonem
Olo kiedyś w takiej sytuacji uratował bufet BBT pod Toruniem.

Marek

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
I, dla mnie, to jest zdecydowanie zmiana na plus. Zamierzam dojechać kuszetką i startować prosto z pociągu. Wiem, opuszczę wieczorną integrację, ale - przy tej odległości ze Szczecina - pociąg nocny wygrywa.
W bieżącym rozkładzie mój pociąg jest w Przeworsku 8:44, już dziś więc proszę o rozstawienie mnie w ostatniej grupie. :-)

Założenie, że PKP na trasie przez całą Polskę nie złapie opóźnienia to duży optymizm  :P
To już tak w tym roku ludzie na PGR dojeżdżali nocnym z Gdańska do Przemyśla i od razu na starcie mieli ze 2h w plecy.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Założenie, że PKP na trasie przez całą Polskę nie złapie opóźnienia to duży optymizm
Taki sam duży optymizm, jak to, że ukończę górski maraton  ;D

Marek

Offline Mężczyzna DiDżej

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.10.2013
A kiedy ruszają zapisy? Jakoś nie znalazłem w tym wątku.  :)
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
Zmiana bazy trochę nas opóźniła, poza tym szykujemy dla Was niespodziankę. Jeszcze trochę to potrwa, mam nadzieję, że do połowy grudnia się wyrobimy.

Offline Mężczyzna DiDżej

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.10.2013
Dzięki.
A czy zapisy w tym roku też będą z lekką preferencją byłych uczestników/aktualnych forumowiczów  :)
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum