To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Tak coś za dobrze to wyglądało z tą bezpłatną bazą maratonu by było prawdziwe
Kto wie, może urzędnicy wpadli nagle na pomysł jakiegoś gminnego święta, albo jakaś firma chce coś zorganizować za dobrą kasę/układy w tym samym czasie.
Dobrze że zmienił zdanie teraz a nie np. miesiąc przed maratonem
pokażcie mi maraton, który miał bazę i noclegi w skansenie?
Przeworsk ma tę zaletę, że zatrzymują się tam pociągi wszystkich kategorii. W razie jakiejś totalnej zlewy to ma znaczenie, czy dojeżdżasz na nocleg zgnojony na maksa po dwóch godzinach jazdy w ulewie, czy na sucho w kilka minut z pociągu.
I super. Mam nadzieję że w bazie będzie tyle miejsca żeby mogli przyjechać też niesportowcy nie biorący udziału w maratonie. Plus nowej lokalizacji to łatwiejszy dojazd do Arłamowa dla grupy turystycznej.
Przeworsk ma tę zaletę, że zatrzymują się tam pociągi wszystkich kategorii.
I, dla mnie, to jest zdecydowanie zmiana na plus. Zamierzam dojechać kuszetką i startować prosto z pociągu. Wiem, opuszczę wieczorną integrację, ale - przy tej odległości ze Szczecina - pociąg nocny wygrywa. W bieżącym rozkładzie mój pociąg jest w Przeworsku 8:44, już dziś więc proszę o rozstawienie mnie w ostatniej grupie. :-)
Założenie, że PKP na trasie przez całą Polskę nie złapie opóźnienia to duży optymizm