Autor Wątek: BBTour 2020  (Przeczytany 82039 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
BBTour 2020
« 3 Wrz 2019, 17:44 »
Na zachętę:

Cytat: FB
W dniu 30 sierpnia 2019r u Burmistrza Miasta Łańcuta dr.Rafala Kumka odbyło sie spotkanie robocze z Komandorem Ultramaratonu Bałtyk Bieszczady Tour Robertem Janikiem i Tadeuszem Dubiel z ŁTC, czterokrotnym uczestnikiem BBTour 1008 Non Stop.Tematem spotkania było ustalenie przebiegu trasy ultramaratonu przez Miasto Łańcut oraz usytuowanie punktu kontrolnego podczas rozgrywania ultramaratonu w edycji 2020r.Burmistrz był bardzo zainteresowany tym ogromnym przedsięwzięciem sportowym. Robert Janik przedstawił Burmistrzowi Rafałowi Kumek szczegóły a m.in. o ilości startujących, opowiedział jak powstał BBTour i przedstawił projekt przebiegu trasy.Kolarze do Łańcuta przyjadą z Opoczna a z Łańcuta pojadą do Birczy i Ustrzyk. Burmistrz był bardzo zainteresowany powyższą imprezą i zaakceptował jej realizację a dalszą realizacje powierzył dyr.MOSIR Jerzemu Hałka.

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
Odp: BBTour 2020
« 3 Wrz 2019, 18:04 »
Skoro Łańcut , skoro Bircza , skoro Opoczno to 40 % trasy znane .Do Opoczna też raczej bez niespodzianek , czyli jednym ruchem 90 % trasy odkryte.Zmiany dobre , choć liczyłem , nie wiedzieć czemu ,że do Ustrzyk wjedziemy z serca Bieszczad , czyli przez Solinę i Cisną.Może kiedyś.

Offline Mężczyzna roolez

• Miasto: Brodnica
  • Na forum od: 16.06.2011
« 3 Wrz 2019, 18:35 »
I Brzozowa nie ma! Gdzie dadzą lepiej zjeść?  :)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 3 Wrz 2019, 18:37 »
To by była bardzo znacząca zmiana, ponad połowa górskiego odcinka zostałaby przerobiona, jak przez Birczę, to pewnie i przez Arłamów. Trasa w ten sposób byłaby sporo lepsza, ominęłoby się Sanok i Lesko, gdzie ruch był wielki, na korzyść dróg sporo mniej ruchliwych i też ładniejszych, a ze sporo ciekawszymi podjazdami; jedyny minus to że wypadłby kultowy PK w Brzozowie obsługiwany przez panie z Koła Gospodyń Wiejskich. Z Opocznem też ciekawe jakby wyglądał odcinek świętokrzyski, czy wtedy chyba by wypadły Starachowice i Nowa Słupia.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 3 Wrz 2019, 18:42 »
Z Birczy na Arłamów? Jakoś tego nie widzę, raczej przez Kuzminę do Krościenka

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 3 Wrz 2019, 19:30 »
Pamiętam, bardzo przyjemny odcinek!

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Wrz 2019, 19:39 »
A po co przez Kuźminę, skoro jest szosa grzbietem z Birczy do Grąziowej zamknięta dla samochodów? Tam jechaliśmy na zlocie, może ktoś pamięta piękny i równy asfalt, który potem idzie do Arłamowa, ale można odbić na Wojtkową lub Jureczkową.

Dokładnie, to była świetna trasa, zero ruchu, niezłe widoki i gładki asfalt. Wrzuciłem na FB Robertowi tę drogę pod rozwagę, bo mało kto o niej pewnie słyszał, bo analizując zwykłą mapę ciężko ją namierzyć

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 3 Wrz 2019, 20:14 »
Z Opocznem też ciekawe jakby wyglądał odcinek świętokrzyski, czy wtedy chyba by wypadły Starachowice i Nowa Słupia.
Starachowice zostają, tylko wjazd jest od strony Skarżyska nie zaś Radomia. Kawałek Końskie - Skarżysko niestety będzie dość niebezpieczny - wąsko i duży ruch nawet w niedzielę. Przed Ostrowcem znana z poprzednich edycji DK9. Nie mam pewności czy z punktu widzenia bezpieczeństwa uczestników zmiany na tym kawałku są na plus. Na pewno nie będzie nudno.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Wrz 2019, 20:29 »
Starachowice zostają, tylko wjazd jest od strony Skarżyska nie zaś Radomia. Kawałek Końskie - Skarżysko niestety będzie dość niebezpieczny - wąsko i duży ruch nawet w niedzielę. Przed Ostrowcem znana z poprzednich edycji DK9. Nie mam pewności czy z punktu widzenia bezpieczeństwa uczestników zmiany na tym kawałku są na plus. Na pewno nie będzie nudno.

Rzeczywiście DK42 to nie jest przyjemna droga, a w takim wariancie trzeba będzie nią jechać koło ze 30km. Ale będą sporo lepsze asfalty niż w starym wariancie, no i tam też pod Radomiem był dłuższy odcinek bardzo ruchliwej krajówki.

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 3 Wrz 2019, 20:52 »
Tym bardziej że dla odcinka Końskie - Starachowice nie ma żadnej logicznej alternatywy. Można natomiast pomyśleć nad zmianą kawałka Starachowice do drogi 74 za Opatowem. Zamiast lecieć wybitnie nieprzyjemną drogą na Ostrowiec i Ćmielów można powtórzyć wariant znany wszystkim uczestnikom z ubiegłego roku czyli Starachowice - Nowa Słupia - Opatów i dalej dopiero 74. Fajne asfalty, ładne widoki i znikomy ruch samochodów. Minus jest taki że będzie to kilka(naście) km więcej

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Wrz 2019, 21:07 »
Tu jest mapa planowanych zmian:
https://bbt2020.1008.pl

Są plusy, są minusy. Górski odcinek jeśli dałoby się Roberta przekonać do Grąziowej (a wstępnie wyraził zainteresowanie) byłby bardzo mocno na plus, zamiast ruchliwych dróg od Rzeszowa aż do Leska byłyby sporo boczniejsze. Też na plus za Łowiczem - boczniejsze drogi aż do Opatowa.

Natomiast na minus większość odcinka od Końskich aż do Niska, sporo ruchliwych krajówek, dopiero na DK19 za Niskiem jest eleganckie pobocze. W dużej mierze pewnie trasę determinuje rozmieszczenie punktów, jeśli ma być w Sandomierzu, to trzeba by nadrobić ok. 20km by puścić ciekawiej przez Nową Słupię, Iwaniska i Klimontów

Monarch

• Gość
« 3 Wrz 2019, 21:22 »
Na obwodnicy, jak i w samej Stalowej Woli na trasie przejazdu są znaki B-9. No i ruch jak nie wiem co, bo sam przejeżdżałem w tym roku przez Stalową Wolę dwukrotnie, więc wiem o tym fakcie.

Za Birczą jest fajny podjazd, z którego zjeżdżałem w kierunku Przemyśla (Leszczawa Dolna).

Offline Mężczyzna roolez

• Miasto: Brodnica
  • Na forum od: 16.06.2011
« 4 Wrz 2019, 06:54 »
Fragment z Birczy do Ustrzyk jechałem w zeszłym roku dokładnie tak jak wytyczył to Robert - przez Wojtkową, Jureczkową. Ruch niewielki, asfalt dobry. Grąziową spokojnie bym odpuścił! To jest "szosowisko" a nie Wisła 1200  ;). Nawet fragment krajowej drogi 28 jest przyjemny i  widokowy (kto zresztą 100 km przed metą podziwia widoki, ot, rzuci się okiem, pomyśli: "ładnie!" i dalej); ruch też nieduży.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 4 Wrz 2019, 08:13 »
Dajcie znać Robertowi, że trasa wzdłuż DK19 to za rok będzie cała rozkopana, tam budować będą S19,

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 4 Wrz 2019, 19:31 »
Fragment z Birczy do Ustrzyk jechałem w zeszłym roku dokładnie tak jak wytyczył to Robert - przez Wojtkową, Jureczkową. Ruch niewielki, asfalt dobry. Grąziową spokojnie bym odpuścił! To jest "szosowisko" a nie Wisła 1200  ;).

Ale czytałeś ten wątek?
Na trasie przez Grąziową jest idealny asfalt i zakaz jazdy dla samochodów, więc po diabła mamy się pchać na krajówkę?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum