Autor Wątek: BBTour 2020  (Przeczytany 84587 razy)

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
Odp: BBTour 2020
« 22 Lip 2020, 13:55 »
Pisałem, że konduktor powiedział, że rower musi być składany "na pół", czyli tak jak Wilk pisze.
Jakby to była normalna firma, to by po prostu wagon dołożyli. Przecież w systemie widzą, że wyprzedali.
Trzeba mieć co dorzucić. Przecież w sezonie wagony od Czechów pożyczają do normalnej obsługi połączeń.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 22 Lip 2020, 16:29 »
Przecież to oczywista sprawa, że jak przewozisz spakowany rower, to musisz nabyć bilet na przewóz bagażu.

Jak widzisz z tego wątku - dla Wigora wcale nie jest to oczywiste  ;)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 22 Lip 2020, 19:25 »
A w którym miejscu niby przepis mówi, że masz kupić bilet na bagaż skoro jasno precyzuje, że bezpłatnie?

Tak samo, w którym miejscu mówi, że rower ma mieć składaną ramę? ma być pionowy i złożony. Nie ma ani słowa w jaki sposób ma się składać.

Proponuję zapytać się u źródła czyli w dziale obsługi PKPIC. Niestety w Szczecinie zlikwidowali.

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
« 22 Lip 2020, 19:37 »
A co to znaczy "konstrukcji pionowy"?I dlaczego widzę tu próbę dyskryminacji osób korzystających z "konstrukcji poziomych" albo "konstrukcji skośnych"?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 22 Lip 2020, 20:19 »
A w którym miejscu niby przepis mówi, że masz kupić bilet na bagaż skoro jasno precyzuje, że bezpłatnie?

Bezpłatnie tylko gdy się mieści pod siedzeniem lub na półce nad siedzeniem. Więc w przypadku każdego klasycznego roweru nie ma o tym mowy.

Jak możesz kolejny raz całkowicie pomijać tę część przepisu na który się powołujesz? Jak można poważnie z Tobą dyskutować w tej sprawie skoro cały czas udajesz, że ta część przepisu nie istnieje?

Tak samo, w którym miejscu mówi, że rower ma mieć składaną ramę? ma być pionowy i złożony. Nie ma ani słowa w jaki sposób ma się składać.

Składany, a nie złożony - a to nie to samo.
Zresztą to nie ma znaczenia, bo żaden pełnowymiarowy rower się nie mieści na półce, ten przepis może mieć zastosowanie jedynie do kompaktowych składaków w stylu Dahona, które rzeczywiście składają się do bardzo małych rozmiarów. I to w wielu środkach transportu takie składaki są uznawane za bagaż podręczny, natomiast kto słyszał o uznawaniu za taki bagaż normalnych rowery?

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 22 Lip 2020, 21:45 »
no tak składany, to zmienili, kiedyś było złożony.

jednak nadal masz przepis "lub miejscem do tego przeznaczonym, oznaczonym odpowiednim piktogramem", czyli w większości nowych składów w miejscu większego bagażu podręcznego.

w każdym bądź razie rower zapakowany do wora/kartonu razem z biletem na większy bagaż muszą zabrać, o ile taki bilet kupisz.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 22 Lip 2020, 23:38 »
A co to znaczy "konstrukcji pionowy"?I dlaczego widzę tu próbę dyskryminacji osób korzystających z "konstrukcji poziomych" albo "konstrukcji skośnych"?

To nie próba tylko oczywisty zabieg. Staramy się ułatwić życie większości ludzi, nie jej mniejszości.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 23 Lip 2020, 07:54 »

§ 27. Przewóz rzeczy i rowerów
.....
3. Podróżny, posiadający ważny bilet na przejazd, może zabrać ze sobą i przewieźć bezpłatnie,
b) jeden rower: o konstrukcji pionowej, jednośladowy, jednoosobowy i składany na czas przewozu ,

Bandytyzm.  ;)

"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 26 Lip 2020, 15:30 »
Jakby co , na tą chwilę bilety na powrót z Przemyśla (u mnie akurat na Wawę ) z rowerem w bezproblemowej sprzedaży , wtorkowe... cena - 30 %  , widocznie wszyscy w weekend na maratonach :)

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
« 26 Lip 2020, 22:13 »
SPRZEDAM UDZIAŁ W BBT
Opłata rejestracyjna + udział, cena do uzgodnienia.Info -> pw.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 27 Lip 2020, 06:42 »
No, to jest nas dwóch :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 27 Lip 2020, 22:17 »
Opłaty rejestracyjnej raczej nie odzyskasz, no chyba że ktoś zapłaci ją dwa razy. Tobie i organizatorowi.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 27 Lip 2020, 23:05 »
Opłaty rejestracyjnej raczej nie odzyskasz, no chyba że ktoś zapłaci ją dwa razy. Tobie i organizatorowi.

Na Pierścieniu kupowałem od kogoś pakiet (miał sama opłatę rejestracyjną). Dopłaciłem wpisowe, Robert zmienił nazwisko na liście i tyle.

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
« 29 Lip 2020, 23:51 »
Jestem potencjalną ofiarą zmian regulaminowych w kwestii podziału startujących na grupy startowe - piątkową i sobotnią :(   Chodzi o to, że swoje możliwości oceniam właśnie na ok. 60h (tegoroczną PTJ przejechałem samotnie w ok. 31,5h). Wybrałem sobotę, więc albo się uda, albo się nie uda.

Na poprawę nogi czasu już nie ma, więc chcę sobie ułożyć jakąś w miarę optymalną strategię jazdy pod limit. Nigdy nie jechałem 2 nocy, ale jedną wytrzymuję bez problemu, dlatego planuję w miarę szybko (jak na mnie) dojechać do Starachowic.

1) Poradźcie proszę - zwracam się głównie do tych, co już jechali BBT - czy jest szansa dla mnie znaleźć się w Starachowicach po 35-36h wobec faktu, że PTJ przejechałem w 31,5h? Czy da się to w ogóle przełożyć jedno na drugie? Myślę, że większość trasy będę z konieczności jechał sam, jak to było na Pierścieniu (większość ludzi startujących w sb. będzie dla mnie za szybka).

2) Zakładając, że jednak uda mi się znaleźć w Starachowicach po tych 35-36h jazdy, planuję tam dłuższą przerwę: prysznic + 3-4h snu. I tutaj kolejna wątpliwość: czy na punkcie w Starachowicach można się komfortowo zdrzemnąć, czy efektywniej będzie wynająć sobie jakiś pokój na trasie, w pobliżu DPK? Wtedy mógłbym na szybko wciągnąć obiad na PK, ale toaletę + spanie ogarnąć już np. gdzieś w pobliżu.

3) Przeciętnie na którym kilometrze jest się w okolicach połowy czasu przejazdu BBT? Czyli gdzie przypada połowa drogi ze względu na czas? Wiadomo, jeden zawodnik lubi niziny, inny góry, jeden szybko zaczyna, inny jedzie równo, itd., ale chodzi mi o jakiś taki przeciętny szacunek...

Dzięki.
« Ostatnia zmiana: 29 Lip 2020, 23:56 przemo3642 »

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 30 Lip 2020, 01:42 »
popatrz sobie na przewyższenia. BBt to plaski maraton na ostatnich 200 km dopiero zaczyna si coś dziać. W open na pewno znajdziesz grupę pod twoje tempo. W open jedzie 300 osob.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum