Autor Wątek: BBTour 2020  (Przeczytany 84591 razy)

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Odp: BBTour 2020
« 30 Lip 2020, 04:05 »
BBT w porównaniu z PTJ to szkolna wycieczka.
Tam zaczyna się coś dziać dopiero za Ustrzykami D., chyba, że się przeforsujesz w pierwszej połowie trasy bo będziesz myślał o limicie.
Wywal z głowy cyferki a nim się obejrzysz będziesz na mecie.

"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 30 Lip 2020, 07:05 »
Na dużych punktach jest zawsze zamieszanie, kolejki do prysznica a próbując zasnąć ktoś obok stuka butami SPD.
Lepszym rozwiazaniem, niektorzy to stosują jest zarezerwowanie kwatery prywatnej.
No i nie straszcie kolegi Ustrzykami bo te 2 hopki to pikuś.
« Ostatnia zmiana: 30 Lip 2020, 07:15 vuki »
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 30 Lip 2020, 10:01 »
Przemo, a nie możesz  (nie chcesz?) przepisać się na start w piątek - z większym limitem? Parę uwag ode mnie. 3 razy ukończyłem BBT "pod limit":
- Starachowice to moim zdaniem słabe miejsce do spania. Jeżeli DPK będzie tam, gdzie 2 lata temu, czyli w MOSiR, to tam jest ogólnie ciasno (basen) i bardzo dużo ludzi, tam nawet ci szybcy zatrzymują się na trochę dłużej; to odpowiednik Iłży, gdzie zawsze były problemy logistyczne (prysznic, spanie, tłum)
- jeżeli myślisz o spaniu/drzemce na PK, to chyba już od Nakła, na każdym punkcie jest możliwość w lepszych warunkach;
- ja bym się nie fiksował na konkretnym miejscu, w którym planuje się sen; może być tak, że w zaplanowanym miejscu wcale nie zaśniesz - adrenalina, hałas; tu trzeba reagować na bieżąco
- na BBT wożę ze sobą zestaw "mały śpioch": zatyczki do uszu, opaska na oczy (taka do samolotu/autobusu) i cienkie bawełniane bokserki;

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 30 Lip 2020, 10:40 »
Na dużych punktach jest zawsze zamieszanie, kolejki do prysznica a próbując zasnąć ktoś obok stuka butami SPD.
Lepszym rozwiazaniem, niektorzy to stosują jest zarezerwowanie kwatery prywatnej.
No i nie straszcie kolegi Ustrzykami bo te 2 hopki to pikuś.
Zgadza się na BBT nie ma strasznych gór. Troszkę w tej kwestii zmienia nowa końcówka którą objechałem jakiś miesiąc temu. Wyjazd z Birczy - nachylenie miejscami dochodzi do 16-17% w sumie kilkaset metrów ponad 10% to chyba największa ścianka BBT - ale warto odcinek Bircza - Graziowa kapitalny. Wcześniej jest jeszcze w okolicy Łopuszki jest podjazd, który trzyma ponad 10% na kilometrze. I to by było na tyle.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 30 Lip 2020, 12:27 »
1) Poradźcie proszę - zwracam się głównie do tych, co już jechali BBT - czy jest szansa dla mnie znaleźć się w Starachowicach po 35-36h wobec faktu, że PTJ przejechałem w 31,5h? Czy da się to w ogóle przełożyć jedno na drugie? Myślę, że większość trasy będę z konieczności jechał sam, jak to było na Pierścieniu (większość ludzi startujących w sb. będzie dla mnie za szybka).

Jest taka szansa, nawet spora, ale trzeba pamiętać, że na czas przejazdu ma duży wpływ pogoda. Generalnie na BBT raczej są sprzyjające wiatry, ale czy tak będzie i tym razem to tego nikt przecież nie wie, przy przeciwnym wietrze zupełnie się ramy czasowe zmienią. I sama trasa na tym odcinku jest łatwiejsza niż Pierścień, mniej odczuwalnych górek i sporo lepsze asfalty. Ale to też to na pewno nie jest tak jak niektórzy tu piszą, że jest zupełnie płasko. Na Pomorzu jest sporo górek, a w tym roku ponad połowa trasy się zmieniła i dojdzie kilka hopek przed 700km w rejonie świętokrzyskim. Do Starachowic jest ze startu ok. 700km i 4500m w pionie, więc z grubsza tyle samo podjazdów co na Pierścieniu, choć są mniej odczuwalne. Także górska końcówka będzie nieco cięższa, dochodzi sztywny podjazd w Birczy, tu jeszcze trzeba poczekać na ewentualne zmiany trasy, bo nie wiem czy np. przejazd DK19 będzie aktualny, bo tam chyba budują ekspresówkę

- Starachowice to moim zdaniem słabe miejsce do spania. Jeżeli DPK będzie tam, gdzie 2 lata temu, czyli w MOSiR, to tam jest ogólnie ciasno (basen) i bardzo dużo ludzi, tam nawet ci szybcy zatrzymują się na trochę dłużej; to odpowiednik Iłży, gdzie zawsze były problemy logistyczne (prysznic, spanie, tłum)

Z mapy wynika, że punkt w Starachowicach ma być inny w tym roku, w Miejskim Centrum Rekreacji, więc spanie pewnie będzie nieco bardziej komfortowe niż w MOSiR, najpewniej na dużej sali gimnastycznej. Ale to dalej trzeba brać pod uwagę, że spanie może być średnio komfortowe, na takiej sali często się pali światło, kręci się mnóstwo ludzi, jedni się kładą, inni wstają - ten maraton przecież jedzie prawie 500 osób, a w okolicach 35-40h będzie największy tłok. Własna kwatera na pewno da lepszy komfort spania. Trzeba też pamiętać o limitach wyjazdu z  DPK525km - 30h i DPK700km - 55h

I pamiętaj, że jeszcze do końca lipca można w panelu zawodnika zmienić planowaną godzinę startu. Start piątkowy jest mniej komfortowy, trzeba się liczyć, że 4-5h z tych 10h więcej ucieknie na niedogodności nocnego startu, ale jednak zapas da bezpieczniejszy.

Bo też nie ma co tej trasy lekceważyć, ta na pewno jest trudniejszy maraton od Pierścienia, sporo większy dystans swoje robi, a najtrudniejszy odcinek jest na największym zmęczeniu. Na Pierścieniu rzadko się trafiają załamania pogodowe, a noc na północy na początku lipca jest bardzo krótka. Natomiast na BBT problemy z pogodą i spore opady były często, a noc już sporo dłuższa.
« Ostatnia zmiana: 30 Lip 2020, 12:33 Wilk »

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
« 30 Lip 2020, 20:45 »
Właśnie z uwagi na te niedogodności nocnego startu zdecydowałem się na sobotę. Poza tym z trybem jazdy dzień-noc-dzień mam doświadczenie (3xPierścień i 1x TdP), a jak ruszę na noc, to nie wiem, jak mi się będzie jechało.

Pozostaje mi liczyć na sprzyjającą pogodę (przede wszystkim wiatr) i brak awarii, czy jakiś innych losowych przygód... A jak się nie uda to trudno, wiadomo, będzie szkoda, ale i tak będę chyba miał większą satysfakcję z 61h i DNF, niż z ukończenia w, powiedzmy, 68h (z całym szacunkiem dla tych, którzy własnie w takim czasie przejadą wyścig).

Coś sobie zarezerwuję w Starachowicach - na punkt wpadnę tylko po pieczątkę i jedzenie i od razu wyjazd na kwaterę. Ta dodatkowa stówka raczej mnie nie zbawi, a jeśli umożliwi lepszy wypoczynek/oszczędzi nerwów, to chyba warto.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 31 Lip 2020, 10:59 »
Z tym spaniem różnie bywa. Ja bym nie planował na pewniaka tego co ma być drugiej nocy. Raz na maratonie już pierwszej nocy o 23 zaliczałem przystanek, bo spadałem z asfaltu. Teraz niedawno przejechałem noc jakby jej nie było. Także wiele zależy od dnia głowy i żołądka. Dwie noce też raz wytrzymałem, ale miałem już halucynacje...

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 4 Sie 2020, 06:26 »
Wie ktoś może gdzie są te obiecane listy startowe ( czasy startu ) :'(
Nie mogę znaleźć.
Pakiety startowe będą wysyłane wszystkim startującym do paczkomatów?
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
« 4 Sie 2020, 07:54 »
Jeszcze nie ma. Zapewne będzie odpowiedni komunikat :)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 4 Sie 2020, 12:04 »
Trzeba o to poprosić:
https://ultracycling.pl/organizacja-startu-baltyk-bieszczady-tour-1008-km-non-stop---czesc-3

Marek

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
« 4 Sie 2020, 19:03 »
NMSP...
"Przeżyłam z tobą tyyyyyyllleeee laaaaaaaaaatttt!!!"...
Kto pamięta? ;)Czyje to było? ;)

« 4 Sie 2020, 21:36 »
Trzeba o to poprosić:
https://ultracycling.pl/organizacja-startu-baltyk-bieszczady-tour-1008-km-non-stop---czesc-3

Marek
Nie wiem czemu ta informacja nie może być na stronie https://1008.pl/
Dziękuje Marku.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

« 4 Sie 2020, 22:31 »
Jeszcze taka ciekawostka. Adres podany na stronie to  pakiety@1008.pl
Klikając w link mamy adres pakiet@1008.pl
To który adres jest poprawny?

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 5 Sie 2020, 06:25 »
W poniedziałek było jeszcze inaczej: pakiet@ultracycling.pl.  ;D
Na taki adres wysłałem, zwrotu nie było.

Marek

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 5 Sie 2020, 08:30 »
NMSP...
"Przeżyłam z tobą tyyyyyyllleeee laaaaaaaaaatttt!!!"...
Kto pamięta? ;)Czyje to było? ;)
Krystyna Giżowska... Kawałek, który uwielbiała moja mama. 35 lat temu ciągle to słyszałem ze szpulowca... Do tego stopnia że jeszcze dziś cały tekst znam na pamięć :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum