... Natomiast ustawienie startu wg punktów w PP jest kulawe, bo wiele osób jeździ tylko 1-2 imprezy i nawet robiąc dobry wynik ma punktów mniej niż ktoś kto zrobił kilka imprez ze sporo słabszym czasem
Kombinowanie na siłę. Tak jak nowo powstała strona ultracycling.pl na której umieszczane są informacje o BBT... Po co tak utrudniać życie?
Jest gdzieś normalna lista godzinami ustawiona? Bo póki co tylko to znalazłem, ale mega to upierdliwe...https://bbt2020.1008.pl/
No i tam masz listę. Jedzie się sześcioosobowymi grupami, z ludźmi z numerami tuż obok Twojego. Też średnio żeś trafił, bo masz kilku sporo mocniejszych od siebie, bo jak ktoś nie ma żadnych punktów PP, to jest rozstawiany wg czasu BBT, tyle, że osoby na Twoim poziomie z reguły mają te punkty, więc już są duże dziury i wpadłeś do grupki z paroma ludźmi z czasami BBT poniżej 40h. Ale za to godzinę startu masz sporo lepszą, 8.30, a ja już o 7.25, to już sporo za wcześnie, bo przecież sporo czasu schodzi z przepłynięciem promem na drugą stronę.
Nie wiem czy rozstawienie według czasów z BBT by całkowicie pomogła. W 2016 roku tak było, ale dochodził zakulisowy koncert życzeń, kto ma w jakiej grupie jechać. I też byłem w startowej z ludźmi co skończyli w 41 godzin BBT (dałem radę z nimi jechać pewnie 2 km), a z drugiej strony wyprzedzałem w cholerę ludzi do Połczyna.
No i tam masz listę. Jedzie się sześcioosobowymi grupami, z ludźmi z numerami tuż obok Twojego. Też średnio żeś trafił, bo masz kilku sporo mocniejszych od siebie, bo jak ktoś nie ma żadnych punktów PP, to jest rozstawiany wg czasu BBT, tyle, że osoby na Twoim poziomie z reguły mają te punkty, więc już są duże dziury i wpadłeś do grupki z paroma ludźmi z czasami BBT poniżej 40h, a do tego jeszcze Łukasz Rojewski, którego trudno nazwać zawodnikiem jeżdżącym optymalnie w grupie, na bank poleci za tymi wycinakami Ale za to godzinę startu masz sporo lepszą, 8.30, a ja już o 7.25, to już sporo za wcześnie, bo przecież sporo czasu schodzi z przepłynięciem promem na drugą stronę.
Kładziesz się spać, wysypiasz, rano startujesz i po problemie Cytat: Wilk w 12 Sie 2020, 22:12No i tam masz listę. Jedzie się sześcioosobowymi grupami, z ludźmi z numerami tuż obok Twojego. Też średnio żeś trafił, bo masz kilku sporo mocniejszych od siebie, bo jak ktoś nie ma żadnych punktów PP, to jest rozstawiany wg czasu BBT, tyle, że osoby na Twoim poziomie z reguły mają te punkty, więc już są duże dziury i wpadłeś do grupki z paroma ludźmi z czasami BBT poniżej 40h, a do tego jeszcze Łukasz Rojewski, którego trudno nazwać zawodnikiem jeżdżącym optymalnie w grupie, na bank poleci za tymi wycinakami Ale za to godzinę startu masz sporo lepszą, 8.30, a ja już o 7.25, to już sporo za wcześnie, bo przecież sporo czasu schodzi z przepłynięciem promem na drugą stronę.Gdzie Ty to widzisz? Coś ślepym... W liście startowej są wszyscy ustawieni alfabetycznie, w PPUltra są tylko ci którzy mają punkty...Edit: Aaaa, widzę. Na tym panelu z lewej. Ja prdl. 2 lata czasu na stworzenie normalnej strony i ciągle te same kwiatki :/ Ciekawe jak będzie z monitoringiem w tym roku Totalnie bez rozumu ta lista ułożona.
Mi akurat wydaje ze trafiłem optymalnie. Start 9:10. Kategoria solo wiec na pewno jestem jednych z pierwszych co startują rano bo ani punktów w 2020 nie mam a wynik z BBt 2016 to jest chwile przed limitem bo w 2016 złapał mnie wulkan na 700km i urwana przerzutka 20 km przed meta
Edit: Aaaa, widzę. Na tym panelu z lewej. Ja prdl. 2 lata czasu na stworzenie normalnej strony i ciągle te same kwiatki :/ Ciekawe jak będzie z monitoringiem w tym roku
Totalnie bez rozumu ta lista ułożona.
Jeśli uważasz że aktualny dobór w grupy jest zły to zaproponuj sposób układania grup na przyszłość pozwalający unikać bałaganu i ustawek ;-)
Jadąc wolniej najlepiej jest wystartować wieczorem. Zawsze ostatnie 12 godzin jazdy wypadnie w górach ale w DZIEŃ.
Kładziesz się spać, wysypiasz, rano startujesz i po problemie
I choćby nie wiem jak byś kombinował ze startem - nie da się wystartować rano (9-10) jechać pomiędzy 60 a 70 godzin i dojechać wieczorem do Ustrzyk :-) zawsze ostatni odcinek wypadnie w górach w NOCY :-(Jadąc szybciej startujesz rano i temat nie istnieje.Jadąc wolniej najlepiej jest wystartować wieczorem. Zawsze ostatnie 12 godzin jazdy wypadnie w górach ale w DZIEŃ.
Mi też pasi czas startu 8:50.