Autor Wątek: BBTour 2020  (Przeczytany 84602 razy)

Offline Mężczyzna Rafał Górnik

• Miasto: Ujsoły
  • Na forum od: 19.09.2016
Odp: BBTour 2020
« 13 Sie 2020, 12:17 »

Startując wieczorem od razu zaburzamy rytm dobowy i drugiej nocy już większość nie pociągnie, więc realnie z 5h z tych 10h to ucieka przez słabą godzinę startu.

Ja w 2018 startowałem bodajże o 21:50. Dojechałem w 49h. Da się to zrobić nie będąc mocarzem tylko trzeba chcieć ;)

Offline Mężczyzna Maro281

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 29.05.2020
« 13 Sie 2020, 12:45 »
Ja w 2018 startowałem bodajże o 21:50. Dojechałem w 49h. Da się to zrobić nie będąc mocarzem tylko trzeba chcieć ;)
To będzie mój pierwszy start w BBT i wydaje mi się, że już pierwsza noc na świeżości to całkiem dobry pomysł. Nie martwiłem się limitem czasowym a własnie o to jak poradzę sobie z sennością.
Teraz zaczynam się martwić tym co pisaliście wyżej, że to nie jest najlepsza pora i rytm dobowy może być zaburzony. Jednak podchodząc realnie do tematu to o której godzinie bym nie wystartował to senność mnie dopadnie co bym nie robił. 

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 13 Sie 2020, 12:50 »
Maro ... uważaj co jesz, no chyba że masz dobry żołądek.
Takich problemów jest dużo na trasie.
Chyba też lepiej częściej a małe dawki jedzenia.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 13 Sie 2020, 13:56 »
Wulkan to nie tylko ja miałem. W Ilzy było kilka osób z tym problemem. Nie ilość zjadanej porcji był problemem.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 13 Sie 2020, 14:08 »
Mi też pasi czas startu 8:50.

No to startujemy razem...
Miło będzie spotkać na starcie i mam nadzieję że też na mecie.
Co do samego wyboru startu porannego - zdaje sobie sprawę że to mniej o 10h ale wolę najpierw jednak  jechać w dzień. A co będzie to się okaże. W końcu jest jeszcze wiele czynników które mogą pomóc lub przeszkodzić.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 13 Sie 2020, 14:31 »

Ale ja nie twierdzę, że tak się nie da. Tylko, że dla zdecydowanej większości ludzi będzie to sporo mniej optymalne rozwiązanie.

Wystarczy spojrzeć na najszybszych. Praktycznie wszyscy startują w sobotę rano, a przecież wcale nie muszą, mogą i w piątek wieczór. Oni wybierają opcję dla nich najszybszą i za taką uznają start poranny, nie wieczorny, mimo, że oznacza to dla nich końcówkę w nocy, za wiele sensowniejszą uznają opcję kończenia nocą niż zaczynania. Bardzo trudno jest się wyspać w dzień, tak więc stając o tej 20-22 na starcie masz już za sobą z 10-12h bez snu, podczas gdy startując rano ledwie ze 2h. I nie ma siły, żeby te 10h bez snu więcej się nie odbiło na trasie która trwa 2-3 doby.

Większość z tych ludzi startujących wieczorem przejedzie noc, w kolejny dzień już będzie zamulać, a drugiej nocy na rowerze nie wyrobi i [pójdzie spać koło 500km, a po wstaniu zostaje im aż 500km i główka zaczyna siadać. A startując rano robisz dzień-noc-dzień, kończysz to koło 700km i idziesz spać i masz już tylko 300km - i taka opcja jest IMO sensowniejsza

Offline Kobieta Renja

• Niech mają mnie za wariatkę.......,
  • Miasto: Stavanger
  • Na forum od: 30.06.2019
« 13 Sie 2020, 15:52 »
Ale wam zazdroszcze 😩😢

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 13 Sie 2020, 16:27 »
Mi też pasi czas startu 8:50.

No to startujemy razem...
Miło będzie spotkać na starcie i mam nadzieję że też na mecie.
Co do samego wyboru startu porannego - zdaje sobie sprawę że to mniej o 10h ale wolę najpierw jednak  jechać w dzień. A co będzie to się okaże. W końcu jest jeszcze wiele czynników które mogą pomóc lub przeszkodzić.

No cześć, tez jestem 8:50  :)

Offline Mężczyzna vuki

« 13 Sie 2020, 18:01 »
Ale do rzeczy może, ślad jest już kompletny, może być jedynie kosmetyka dojazdu do PK pisał Robert.
Ktoś może będzie redukować plik do 10 tys.punktów?
Było gdzieś ostatnio on-line ale nie zapisałem linku.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna byczys

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 13 Sie 2020, 18:46 »
Ale do rzeczy może, ślad jest już kompletny, może być jedynie kosmetyka dojazdu do PK pisał Robert.
Ktoś może będzie redukować plik do 10 tys.punktów?
Było gdzieś ostatnio on-line ale nie zapisałem linku.

Z tego co widzę, ślad ma jedynie 4643 punkty i nie trzeba go redukować. :)
Gdyby jednak oryginał u kogoś na Etrexie (jak u mnie) nie był widoczny, to ten już będzie:
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna vuki

« 13 Sie 2020, 20:25 »
Dzięki panowie, oryginalnego Etrex nie widzi, plik Johnnego chodzi!
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna byczys

« 13 Sie 2020, 21:54 »
A czy plik z punktami jest dostępny?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 13 Sie 2020, 22:42 »
Hej Waksmund potraktuję Cię powaznie :-)
Napisz w czym przez 2 lata masz problem? Opisz " te kwiatki" , napisz co sprawia Ci trudność bo być może większość ma ten sam problem. Postaramy się problem rozwiązać  :-)
Napisz co chciałbyś aby było z monitoringiem skoro uważasz że to ciekawe? :-)
Pisz bezpośrednio na tour@1008.pl  bo nie zawsze ktoś czyta koncert bliżej nie określonych życzeń i uwag na tydzień przed startem.  ;-)

Start wieczorem/rano jest wg mnie dobry.

Kiepskim pomysłem jest wg mnie umieszczanie ludzi wg punktów z PPUltra, a reszty wg nie wiem jakiego klucza, bo tak jak Wilk pisał, jestem w grupie np z Krzysztofem Łańcuckim. Nie wiem jakim cudem.

Poprzedni system był 100x lepszy, wystarczyło tylko przy nim nie majstrować. Tj wg najlepszych czasów uzyskanych na BBT, ci którzy nie startowali startują w dalszej kolejności.

Co do strony, to nie wiadomo po prostu co śledzić. Czy grupę BBT na FB, czy stronę 1008, czy ultracycling... Wydawałoby się że oficjalna strona 1008.pl powinna być najlepsza do uzyskania info, ale nie jest.

A stronę 1008.pl cięzko ogarnąć. Mamy tydzień do wyścigu i trzeba trochę poklikać żeby wpaść na to gdzie jest lista startowa. Bo skoro pod 'lista startowa' jej nie ma, to bez czytania forum do głowy by mi nie przyszło, że jest ona już gdziekolwiek dostępna.

Co do monitoringu, to pamiętam że w poprzednich edycjach z nim bywały problemy. Startując w tegorocznym MP też mi się tracker zwiesił na dobre ~2h, więc obawiam się jak na BBT będzie, ot co.

Ps. Co tam słychać w Starachowicach w OSIR? ;-)

Przepraszam, wypadło mi to całkiem z głowy. Jak już sobie ostatnio przypomniałem, to już od jakiegoś czasu miałem do Ciebie dzwonić i przeprosić, ale już głowy nie chciałem Ci zawracać, bo na pewno masz lepsze rzeczy do roboty, a widzę też że PK jest gdzie indziej.

Tak też nie można powiedzieć, bo jest ułożona wg jasnych kryteriów, można się z nimi nie zgadzać, ale to nie jest tak, że jest bez rozumu. Lista jest wg ilości punktów PP, od tego co ma najwięcej do tego co ma najmniej, a pozostali wg czasów z BBT.

Aby na pewno? To czemu Łańcucki rusza razem ze mną? ;)

Będąc jednak na styku 60h, startując wieczorem ostatni odcinek też będzie w nocy. Nie widzę sensownego uzasadnienia tego stanu poza wygodą organizatora = skróceniem czasu gotowości na mecie.
Sam startuje wieczorem, bo obstawianie 60h jest dla mnie ryzykowne i mam obawy jak będzie wyglądał dzień po pierwszej nocy. Ruszając rano i mając 70h limitu byłbym spokojniejszy o dotarcie do mety.

Wyścig jest robiony pod tych szybszych, nie odwrotnie. Równie dobrze można limit zwiększać, żeby było łatwiej dojechać.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
« 13 Sie 2020, 22:55 »
Hej Waksmund potraktuję Cię powaznie :-)
Napisz w czym przez 2 lata masz problem? Opisz " te kwiatki" , napisz co sprawia Ci trudność bo być może większość ma ten sam problem. Postaramy się problem rozwiązać  :-)
Napisz co chciałbyś aby było z monitoringiem skoro uważasz że to ciekawe? :-)
Pisz bezpośrednio na tour@1008.pl  bo nie zawsze ktoś czyta koncert bliżej nie określonych życzeń i uwag na tydzień przed startem.  ;-)

Start wieczorem/rano jest wg mnie dobry.

Kiepskim pomysłem jest wg mnie umieszczanie ludzi wg punktów z PPUltra, a reszty wg nie wiem jakiego klucza, bo tak jak Wilk pisał, jestem w grupie np z Krzysztofem Łańcuckim. Nie wiem jakim cudem.

Poprzedni system był 100x lepszy, wystarczyło tylko przy nim nie majstrować. Tj wg najlepszych czasów uzyskanych na BBT, ci którzy nie startowali startują w dalszej kolejności.

Co do strony, to nie wiadomo po prostu co śledzić. Czy grupę BBT na FB, czy stronę 1008, czy ultracycling... Wydawałoby się że oficjalna strona 1008.pl powinna być najlepsza do uzyskania info, ale nie jest.

A stronę 1008.pl cięzko ogarnąć. Mamy tydzień do wyścigu i trzeba trochę poklikać żeby wpaść na to gdzie jest lista startowa. Bo skoro pod 'lista startowa' jej nie ma, to bez czytania forum do głowy by mi nie przyszło, że jest ona już gdziekolwiek dostępna.

Co do monitoringu, to pamiętam że w poprzednich edycjach z nim bywały problemy. Startując w tegorocznym MP też mi się tracker zwiesił na dobre ~2h, więc obawiam się jak na BBT będzie, ot co.

Ps. Co tam słychać w Starachowicach w OSIR? ;-)

Przepraszam, wypadło mi to całkiem z głowy. Jak już sobie ostatnio przypomniałem, to już od jakiegoś czasu miałem do Ciebie dzwonić i przeprosić, ale już głowy nie chciałem Ci zawracać, bo na pewno masz lepsze rzeczy do roboty, a widzę też że PK jest gdzie indziej.

Tak też nie można powiedzieć, bo jest ułożona wg jasnych kryteriów, można się z nimi nie zgadzać, ale to nie jest tak, że jest bez rozumu. Lista jest wg ilości punktów PP, od tego co ma najwięcej do tego co ma najmniej, a pozostali wg czasów z BBT.

Aby na pewno? To czemu Łańcucki rusza razem ze mną? ;)

Będąc jednak na styku 60h, startując wieczorem ostatni odcinek też będzie w nocy. Nie widzę sensownego uzasadnienia tego stanu poza wygodą organizatora = skróceniem czasu gotowości na mecie.
Sam startuje wieczorem, bo obstawianie 60h jest dla mnie ryzykowne i mam obawy jak będzie wyglądał dzień po pierwszej nocy. Ruszając rano i mając 70h limitu byłbym spokojniejszy o dotarcie do mety.

Wyścig jest robiony pod tych szybszych, nie odwrotnie. Równie dobrze można limit zwiększać, żeby było łatwiej dojechać.

hej :-)

Jeśli startuje około 400os  to czas trwania startu "od rana" wypadnie Tobie około godziny 11, więc będziesz się telepał do wtorku około 7-9 rano.  Pasuje? Dzwoń do tych co jechali pełne 3 noce opowiedzą Ci o swoich przeżyciach. Rozumiem, że miło było by wystartować wcześnie rano i być na mecie późno wieczorem, ale to niestety inna skala czasoprzestrzeni  :-)
Można puszczać co 2 minuty po 15 osób aby każdy wystartował rano, wraz z karetką pogotowia za takimi grupami, ale oprócz burd...u na PK (50 os na PK)  impreza była by ostatnią na którą by nam pozwolono.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum