Startując wieczorem od razu zaburzamy rytm dobowy i drugiej nocy już większość nie pociągnie, więc realnie z 5h z tych 10h to ucieka przez słabą godzinę startu.
Ja w 2018 startowałem bodajże o 21:50. Dojechałem w 49h. Da się to zrobić nie będąc mocarzem tylko trzeba chcieć
Cytat: sombra w 13 Sie 2020, 09:33Mi też pasi czas startu 8:50.No to startujemy razem...
Mi też pasi czas startu 8:50.
Cytat: Raphael w 13 Sie 2020, 11:40Cytat: sombra w 13 Sie 2020, 09:33Mi też pasi czas startu 8:50.No to startujemy razem...Miło będzie spotkać na starcie i mam nadzieję że też na mecie. Co do samego wyboru startu porannego - zdaje sobie sprawę że to mniej o 10h ale wolę najpierw jednak jechać w dzień. A co będzie to się okaże. W końcu jest jeszcze wiele czynników które mogą pomóc lub przeszkodzić.
Ale do rzeczy może, ślad jest już kompletny, może być jedynie kosmetyka dojazdu do PK pisał Robert.Ktoś może będzie redukować plik do 10 tys.punktów?Było gdzieś ostatnio on-line ale nie zapisałem linku.
Hej Waksmund potraktuję Cię powaznie :-)Napisz w czym przez 2 lata masz problem? Opisz " te kwiatki" , napisz co sprawia Ci trudność bo być może większość ma ten sam problem. Postaramy się problem rozwiązać :-)Napisz co chciałbyś aby było z monitoringiem skoro uważasz że to ciekawe? :-)Pisz bezpośrednio na tour@1008.pl bo nie zawsze ktoś czyta koncert bliżej nie określonych życzeń i uwag na tydzień przed startem. ;-)
Ps. Co tam słychać w Starachowicach w OSIR? ;-)
Tak też nie można powiedzieć, bo jest ułożona wg jasnych kryteriów, można się z nimi nie zgadzać, ale to nie jest tak, że jest bez rozumu. Lista jest wg ilości punktów PP, od tego co ma najwięcej do tego co ma najmniej, a pozostali wg czasów z BBT.
Będąc jednak na styku 60h, startując wieczorem ostatni odcinek też będzie w nocy. Nie widzę sensownego uzasadnienia tego stanu poza wygodą organizatora = skróceniem czasu gotowości na mecie.Sam startuje wieczorem, bo obstawianie 60h jest dla mnie ryzykowne i mam obawy jak będzie wyglądał dzień po pierwszej nocy. Ruszając rano i mając 70h limitu byłbym spokojniejszy o dotarcie do mety.
Cytat: Robert1008 w 13 Sie 2020, 09:07Hej Waksmund potraktuję Cię powaznie :-)Napisz w czym przez 2 lata masz problem? Opisz " te kwiatki" , napisz co sprawia Ci trudność bo być może większość ma ten sam problem. Postaramy się problem rozwiązać :-)Napisz co chciałbyś aby było z monitoringiem skoro uważasz że to ciekawe? :-)Pisz bezpośrednio na tour@1008.pl bo nie zawsze ktoś czyta koncert bliżej nie określonych życzeń i uwag na tydzień przed startem. ;-)Start wieczorem/rano jest wg mnie dobry.Kiepskim pomysłem jest wg mnie umieszczanie ludzi wg punktów z PPUltra, a reszty wg nie wiem jakiego klucza, bo tak jak Wilk pisał, jestem w grupie np z Krzysztofem Łańcuckim. Nie wiem jakim cudem.Poprzedni system był 100x lepszy, wystarczyło tylko przy nim nie majstrować. Tj wg najlepszych czasów uzyskanych na BBT, ci którzy nie startowali startują w dalszej kolejności.Co do strony, to nie wiadomo po prostu co śledzić. Czy grupę BBT na FB, czy stronę 1008, czy ultracycling... Wydawałoby się że oficjalna strona 1008.pl powinna być najlepsza do uzyskania info, ale nie jest.A stronę 1008.pl cięzko ogarnąć. Mamy tydzień do wyścigu i trzeba trochę poklikać żeby wpaść na to gdzie jest lista startowa. Bo skoro pod 'lista startowa' jej nie ma, to bez czytania forum do głowy by mi nie przyszło, że jest ona już gdziekolwiek dostępna.Co do monitoringu, to pamiętam że w poprzednich edycjach z nim bywały problemy. Startując w tegorocznym MP też mi się tracker zwiesił na dobre ~2h, więc obawiam się jak na BBT będzie, ot co.Cytat: Robert1008 w 13 Sie 2020, 09:07Ps. Co tam słychać w Starachowicach w OSIR? ;-)Przepraszam, wypadło mi to całkiem z głowy. Jak już sobie ostatnio przypomniałem, to już od jakiegoś czasu miałem do Ciebie dzwonić i przeprosić, ale już głowy nie chciałem Ci zawracać, bo na pewno masz lepsze rzeczy do roboty, a widzę też że PK jest gdzie indziej.Cytat: Wilk w 13 Sie 2020, 11:17Tak też nie można powiedzieć, bo jest ułożona wg jasnych kryteriów, można się z nimi nie zgadzać, ale to nie jest tak, że jest bez rozumu. Lista jest wg ilości punktów PP, od tego co ma najwięcej do tego co ma najmniej, a pozostali wg czasów z BBT.Aby na pewno? To czemu Łańcucki rusza razem ze mną? Cytat: Chrabu w 13 Sie 2020, 11:18Będąc jednak na styku 60h, startując wieczorem ostatni odcinek też będzie w nocy. Nie widzę sensownego uzasadnienia tego stanu poza wygodą organizatora = skróceniem czasu gotowości na mecie.Sam startuje wieczorem, bo obstawianie 60h jest dla mnie ryzykowne i mam obawy jak będzie wyglądał dzień po pierwszej nocy. Ruszając rano i mając 70h limitu byłbym spokojniejszy o dotarcie do mety.Wyścig jest robiony pod tych szybszych, nie odwrotnie. Równie dobrze można limit zwiększać, żeby było łatwiej dojechać.