Autor Wątek: BBTour 2020  (Przeczytany 82038 razy)

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Odp: BBTour 2020
« 10 Wrz 2019, 14:34 »
Lista jest gumowa, ostatnio mialo być 400 a wystartowało 350?
Organizator zakłada,  że część nie wpłaci wpisowego lub się wycofa.
Chyba nie było przypadku, że ten co chciałby wystartować nie udało mu się zapisać.
Są o wiele trudniejsze maratony np. Podróżnika,  gdzie trzeba być szybkim i mieć szczęście.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 10 Wrz 2019, 21:20 »
Spokojnie, jak pamiętam swoje cztery starty w BBT to jakoś nigdy nie było problemów z miejscem na liście startowej. Trzeba tylko zapisać się wraz z rozpoczęciem zapisów.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 10 Wrz 2019, 21:51 »
Cześć. 540 zł zastanawiam się czy warto ?. I to początek kosztów
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 10 Wrz 2019, 22:24 »

Tanio nie jest, ale jak wspominam edycję 2018, to większość punktów było obficie zaopatrzonych!  Do tego chyba w Solcu można było skorzystać z basenów, jakuzi itp.! Dwa przepaki i możliwość kąpieli, czy miejsca do przespania się. To taki luksusowy i dobrze zorganizowany maraton. A na koniec impreza! ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 10 Wrz 2019, 22:38 »
Nie jest tanio, ale też dużo się za te pieniądze dostaje, BBT jest profesjonalnie zrobiony, punkty są bardzo przyzwoite, kilka jest z menu obiadowym na ciepło; spokojnie się da całą trasę zrobić bez kupowania jedzenia. A na podobnym maratonie samowystarczalnym to ze 200-300zł na trasie spokojnie może polecieć, szczególnie jak się bierze nocleg, a to na dystansie 1000zł częsta opcja.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 10 Wrz 2019, 22:43 »
Jak się jedzie szybko, na czas poniżej 48h, to nie ma czasu na korzystanie z tych dobrodziejstw na PK.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 10 Wrz 2019, 22:53 »
Jak się jedzie szybko, na czas poniżej 48h, to nie ma czasu na korzystanie z tych dobrodziejstw na PK.

Ale czy jedziesz szybko czy wolno - to jeść musisz. Po prostu krótko siedzisz na punkcie, jesz na szybko, a część jedzenia zabierasz na trasę. Ale płacić za to nie musisz, da radę te 48h obskoczyć bez potrzeby kupowania czegoś.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 10 Wrz 2019, 23:03 »
Tak i nie, bo nie masz czasu na korzystanie ze wszystkiego i jedzenia na spokojnie, a i tak do przepadku pakujesz swoje żele itp, żeby mieć pewność, że jak PK będzie beznadziejny to masz na czym jechać. Czyli równie dobrze mogłyby być tylko 2 PK na 350 i 700km, reszta jest całkowicie zbędna i tylko zabiera czas.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 11 Wrz 2019, 00:06 »
Czy ja wiem? To co piszesz dotyczy tych naprawdę najlepszych, co jadą na czas poniżej 40h. Jak ja zrobiłem swój najlepszy czas w imprezie, 46h z groszem - to tak do Bydgoszczy był obłęd w oczach i ledwie po parę minut na punktach, ale dalej był czas na normalne zjedzenie wszystkiego, a obiad po 300km bardzo pomaga, bo się ma już dosyć jazdy na słodyczach.

Zresztą w zeszłej edycji byłem jako kibic w Łowiczu i widziałem jak wiele osób z samej czołówki też jadło to co tam oferowano na ciepło, jak jest dobra organizacja to wystarczy 10-15min. No i poza tym wspomniane przez Ciebie przepaki - to też jest ważny element, który organizator zapewnia, dzięki temu możesz bardziej komfortowo przejechać maraton, dzięki temu możesz sobie dobrać dietę jakiej potrzebujesz, nie musząc się nadmiernie obciążać.

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 11 Wrz 2019, 06:54 »
Podczas GMRDP próbowałem policzyć ,ile kosztuje "samowystarczalność" , i tak dziennie bez żadnych knajpianych wyskokow , trzeba te 5-6 razy minimum sklep lub stacje zaliczyć , 10 zł jednorazowo to naprawdę minimum , dojdzie jakiś normalny obiad chociaż raz i tak niezauważalnie 250 zł poszło . Fakt ,że wyścig wyszedł mi o dobę dłużej od BBT , ale to naprawdę oszczędna kalkulacja.Na BBT jest też zawsze jakaś opcja noclegu , tu na bezwsparciowych taka więcej niż pod chmurką to też pewien wydatek. Do tego spora oprawa startu jak i impreza końcowa.  Skok na kasę to na pewno nie jest.Koszty porównywalne.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 11 Wrz 2019, 07:31 »
A jak jest z tymi noclegami? Poprawiło się? Bo kiedyś w zasadzie wszystkie relacje zawierały opisy dantejskich scen chyba w Iłży związanych z próbami przespania się...

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 11 Wrz 2019, 07:40 »
Bufety na BBTourze są raczej na dobrym poziomie, tylko zawsze może być tak, że ma się na coś chęć, czego na punkcie akurat nie ma ;-) Na którejś edycji kilka osób skarżyło się na zatrucia, sugerując, że to efekt niewłaściwych warunków przechowywania chyba sosu do makaronu. Trudno to zweryfikować, ale za ciężkie jedzenie (poprawnie przechowywane) też może zaszkodzić w trakcie uprawiania sportu. Tu już każdy musi znać swój organizm i w oparciu o tę wiedzę dokonywać odpowiednich wyborów.

Gdy ja jechałem BBTour, to na trasie trochę pieniędzy wydałem. Nie jakiś majątek, pewnie w stówce się zmieściłem, ale jazda za 0 zł niekoniecznie każdemu się uda.

No i przede wszystkim bufety to straszne pochłaniacze czasu. Więc jak ktoś jedzie po konkretny wynik, to musi się pilnować ze stoperem. 20 minut leci jak z bicza strzelił.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 11 Wrz 2019, 07:47 »

No i przede wszystkim bufety to straszne pochłaniacze czasu. Więc jak ktoś jedzie po konkretny wynik, to musi się pilnować ze stoperem. 20 minut leci jak z bicza strzelił.

Sklepy i stacje benzynowe to też pochłaniacze czasu. Wszystko zależy od tego jak się z tych udogodnień korzysta.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 11 Wrz 2019, 08:07 »
Zgadza się, ale jednak jak masz jedzenia do oporu za darmo, jest miła atmosfera stworzona przez wolontariuszy, to mam wrażenie, że jakoś tak łatwiej się zasiedzieć ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 11 Wrz 2019, 09:05 »

Tanio nie jest, ale jak wspominam edycję 2018, to większość punktów było obficie zaopatrzonych!  Do tego chyba w Solcu można było skorzystać z basenów, jakuzi itp.! Dwa przepaki i możliwość kąpieli, czy miejsca do przespania się. To taki luksusowy i dobrze zorganizowany maraton. A na koniec impreza! ;)
Mnie bardziej zastanawia znaczący wzrost kosztów od zeszłego roku. W 2018 roku najtańsza wersja (ze strojem) - 660 zł. W tym roku najtańsza to 540 zł ale stroju w tym nie ma. Jego zakup wraz personalizacją i wysyłką to kolejne 4 stówy. Oczywiście mogę stroju nie kupować a jak za drogo to nie startować. No nie wiem...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum