Autor Wątek: BBTour 2020  (Przeczytany 84612 razy)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Odp: BBTour 2020
« 17 Sie 2020, 11:14 »
Z tymi paczkomatami to był dobry pomysł. Ponarzekałem na wieczorny start, to teraz dla równowagi pochwała dla Orgów.  ;) ;D

A tak po za tym - temat już chyba był poruszany, ale może oprócz strojów kolarskich, zrobić jakieś cywilne koszulki Finischera? Jak to na niektórych maratonach bywa. Myślę, że znalazło by się sporo chętnych.  ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 17 Sie 2020, 12:50 »
Wygląda że popada po drodze, ale to się cały czas zmienia (co kolejne przeliczenie), najważniejsze że wiatr w plecy i że w miarę ciepło w tym deszczu ma być. Bo deszcz i 10 stopni zebrałby niezłe żniwo...

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 17 Sie 2020, 15:09 »
Paczka przyszła. Teraz to już trza będzie jechać...

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 17 Sie 2020, 16:43 »
złożyć ofiary (np. z dętek) o suchy front bez opadów

Ha ha ha - dobre.

Ja tam po prostu zabiorę błotniki.

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
« 17 Sie 2020, 17:11 »
@podjazdy

A jak w tych scenariusz wygląda kierunek wiatru? Zgodny z kierunkiem przejścia frontu - będzie wiało w plecy?

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 17 Sie 2020, 17:21 »
Na razie w Bieszczadach jest niespecjalnie ciepło. Opady są chwilowe. Gorzej, że jest spory ruch aut.

Kto dojedzie w niedzielę lub poniedziałek do południa, dojedzie najpewniej bez deszczu.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 17 Sie 2020, 19:29 »
Z tego co doczytałem na fejsie, to jest mała zmiana trasy i faktycznie jest inna ilość punktów. Jakby ktoś szukał na Etrexa:
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 17 Sie 2020, 20:07 »
A ja to nie wiem czy w ogóle pojadę. Diabli mnie podkusili jechać PGR na 2 tygodnie przed BBT. Złapałem tam wredne przeziębienie, rzuciło się to na zatoki i od ponad tygodnia nie mogę z tego wyjść. Jak w najbliższe 2-3 dni przełomu nie będzie to z wielkim żalem będę musiał BBT odpuścić. A żal byłby straszny, bo to miał być mój główny cel w sezonie, nie wspominając ile kasy w to władowałem na wpisowe, noclegi, rower, dojazdy itd.

Niestety jazda niełatwej imprezy w tak krótkim odstępie czasowym była głupotą, trochę mnie zmylił ten dystans PGR, że to taki trochę trudniejszy Podróżnik. Ale to jednak sporo cięższa i dłuższa impreza była i dużym błędem był start w tak krótkim czasie przed głównym celem sezonu :icon_redface:

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 17 Sie 2020, 20:23 »
Czekałem na ten post  ;)
Nie mam żadnych objawów covid, a to, że media sieją nieprawdopodobną panikę na ten temat nie spowodowało, ze ludzie nagle cudownym sposobem przeziębienia przestali łapać, bo to chyba najczęstsza choroba z jaką się stykamy na codzień. I właśnie efektem tej totalnej paniki będzie wzrost powikłań przy poważniejszych przeziębieniach - bo z tym obecnie nie ma szans na leczenie u lekarza, "przyjąć" nas może telefonicznie, a leczyć się musisz sam. A takie powikłania po przeziębieniach będą dla wielu ludzi groźniejsze niż ta pseudo-epidemia rozdmuchana do nieprawdopodobnych rozmiarów przez media.

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
« 17 Sie 2020, 20:31 »
Czekałem na ten post  ;)
Nie mam żadnych objawów covid, a to, że media sieją nieprawdopodobną panikę na ten temat nie spowodowało, ze ludzie nagle cudownym sposobem przeziębienia przestali łapać, bo to chyba najczęstsza choroba z jaką się stykamy na codzień. I właśnie efektem tej totalnej paniki będzie wzrost powikłań przy poważniejszych przeziębieniach - bo z tym obecnie nie ma szans na leczenie u lekarza, "przyjąć" nas może telefonicznie, a leczyć się musisz sam. A takie powikłania po przeziębieniach będą dla wielu ludzi groźniejsze niż ta pseudo-epidemia rozdmuchana do nieprawdopodobnych rozmiarów przez media.

Kurczę, szkoda  by  było :-(  Odstaw rower chociaż na parę dni. Zjadaj ogromne ilości witaminy C. oglądaj kabarety i komedie i wyłącz TV , a będzie dobrze :-)

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 17 Sie 2020, 20:34 »

Temperatura w sobotę
height=489]https://www.podrozerowerowe.info/uploader/data/491c8b0e21c520d2f084878505e18deb4bf03089.png[/img][/url]

Niebezpieczne zjawiska w sobotę wieczorem - pasek potem przechodzi przez cały kraj na wschód, parszywie wolno (30-40 km/h), wiecie co mam na myśli  :o

Najlepszym rozwiązaniem dla BBT byłoby wejście tego frontu w piątek rano nad Świnoujście. Co prawda wtedy będą problemy z dojazdem koleją, nie wiadomo co lepsze. Możecie się też pomodlić czy złożyć ofiary (np. z dętek) o suchy front bez opadów, tak kilka razy bywało. Szanse ku temu są, nawet dość spore, ale główne wiązki lecą po nawałnicach i wichurze z gradem.

Swoją drogą wreszcie SPRAWIEDLIWOŚCI STAŁOBY SIĘ ZADOŚĆ i największy wycisk dostaliby najszybsi  ;D

Proszę, więcej wiary w ładną pogodę. Będzie słonecznie i lekki zefirek w plecy.
Jak będziecie tak "straszyć" ulewami i gradem to zaraz zapakuję gumowce "spd" i prochowiec.  :lol:

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 17 Sie 2020, 20:38 »
Kurczę, szkoda  by  było :-(  Odstaw rower chociaż na parę dni. Zjadaj ogromne ilości witaminy C. oglądaj kabarety i komedie i wyłącz TV , a będzie dobrze :-)

Strasznie by mi szkoda było, bo mocno się nastawiałem na ten start w tym roku. Biorę co się da, ale takie choroby to leczone trwają 7 dni, a nie leczone tydzień  ;)

Offline Mężczyzna Gerwazy

• Użytkownik forum
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 13.10.2016
« 17 Sie 2020, 20:47 »

...Biorę co się da, ale takie choroby to leczone trwają 7 dni, a nie leczone tydzień  ;)

Życzę zdrowia, mam nadzieję, że jednak się na trasie spotkamy...
z drugiej  strony czasami trzeba poświęceń kiedy (w sposób zupełnie niezmierzony - chyba?) gwiazdą youtuba się zostaje...przy tym co tam start w BBT  ;)

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 17 Sie 2020, 20:55 »
A ja to nie wiem czy w ogóle pojadę. Diabli mnie podkusili jechać PGR na 2 tygodnie przed BBT. Złapałem tam wredne przeziębienie, rzuciło się to na zatoki i od ponad tygodnia nie mogę z tego wyjść. Jak w najbliższe 2-3 dni przełomu nie będzie to z wielkim żalem będę musiał BBT odpuścić. A żal byłby straszny, bo to miał być mój główny cel w sezonie, nie wspominając ile kasy w to władowałem na wpisowe, noclegi, rower, dojazdy itd.

Niestety jazda niełatwej imprezy w tak krótkim odstępie czasowym była głupotą, trochę mnie zmylił ten dystans PGR, że to taki trochę trudniejszy Podróżnik. Ale to jednak sporo cięższa i dłuższa impreza była i dużym błędem był start w tak krótkim czasie przed głównym celem sezonu :icon_redface:

Czosnkiem się zaatakuj. W trzy dni będziesz jak nowy :-)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 17 Sie 2020, 21:04 »
z drugiej  strony czasami trzeba poświęceń kiedy (w sposób zupełnie niezmierzony - chyba?) gwiazdą youtuba się zostaje...przy tym co tam start w BBT  ;)

No niestety, jak widać cena sławy jest wysoka  ;)

Czosnkiem się zaatakuj. W trzy dni będziesz jak nowy :-)

Ale to bym musiał chyba zmienić kategorię na Solo, bo kto po kuracji czosnkiem ze mną w grupie pojedzie? ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum