Autor Wątek: BBTour 2020  (Przeczytany 84618 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: BBTour 2020
« 19 Sie 2020, 19:17 »
Ale mimo wszystko noc 15 stopni to można na lekko jechać bez torby.  ::)

Jeśli tyle będzie. A od momentu startu do Bieszczadów to masz circa 2 doby, w tym czasie to prognozy mogą się mocno zmienić

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 19 Sie 2020, 19:57 »
Ale mimo wszystko noc 15 stopni to można na lekko jechać bez torby.  ::)

Jeśli tyle będzie. A od momentu startu do Bieszczadów to masz circa 2 doby, w tym czasie to prognozy mogą się mocno zmienić

Tak, myślę o tym, żeby dużą podsiodłówkę po prostu wpakować do przepaka i na którymś dpk zdecydować co dalej, półtorej doby później. Zobaczymy co się chmurce w piątek będzie wydawało.

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 19 Sie 2020, 21:48 »

Jak dojedzie do połowy to już bliżej niż dalej, nie marudzić tylko kręcić dalej. Najważniejsze że wiatr w plecy, a w najnowszym przeliczeniu dużo wyższe temperatury pierwszej nocy sob/nie minimalna 18-19 stopni, a drugiej to już w Bieszczadach 15-16.

Wiesz, pamiętam co było na zeszłorocznym PTJ - na niecałe 100 km przed meta chciał zamawiać taksówkę!  ;D

Moja małżonka chciała kiedyś się w Dobrym Mieście wycofać, wtedy było jeszcze jakieś 30-40 km do mety. Dojechała bo ją non stop oklamywalem odnośnie dystansu (nie miała licznika). Najważniejsze myśleć pozytywnie, powoli do przodu, od punktu do punktu, nie myśleć o pozostałym dystansie. Będzie dobrze, a im trudniej, tym większa satysfakcja ja mecie.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 19 Sie 2020, 23:18 »
Dojechała bo ją non stop oklamywalem odnośnie dystansu (nie miała licznika).
Rozumiem, że nie czyta forum i dzięki temu jesteście jeszcze razem ;)
PS. wszystkich forumowiczów (i nie tylko) zapraszam tym razem na PK w Sandomierzu na 771 km, gdzie pomarańczowa ekipa Rowerowego Lublina będzie miała zaszczyt obsługiwać zawodników/zawodniczki BBT, tak jak to miało miejsce w latach poprzednich na innych PK. Na punkcie będziemy mieli zestaw wszystkich niezbędnych kluczy rowerowych, z pewnością znajdzie się zestaw linek do przerzutek/hamulców, a i będzie możliwość nasmarowania napędu :) Do zobaczenia!

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 20 Sie 2020, 06:05 »
Grunt to motywacja. Ja w 2016 wyjeżdżając z Ustrzyk Dolnych powiedziałam sobie, że choćbym miała się czołgać z rowerem to stawię się na mecie i nie ważne czy zmieszczę się w limicie czy nie. Taktyka: podjazdy z buta, zjazdy na rowerze. Wtedy eskortował mnie do mety Euzeby (wówczas Didżej), z którym ruszałam z punktu ledwo żywa za co mu jeszcze raz bardzo dziękuję. Czas 68h45min, ostatnie 200km zajęły mi prawie dobę ale nie dziwne jak spać poszłam po 900km (co było kompletnie bez sensu) a od Rzeszowa miałam rewolucje żołądkowo-jelitowe. Poza tym na 300 kilometrze wsiadła mi noga i musiałam ją oszczędzać, żeby jakoś przebrnąć przez góry. To mi jednak nie przeszkodziło wbić się w szpilki i pojawić się na imprezie w Caryńskiej ;)

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 20 Sie 2020, 06:29 »

Moja małżonka chciała kiedyś się w Dobrym Mieście wycofać, wtedy było jeszcze jakieś 30-40 km do mety. Dojechała bo ją non stop oklamywalem odnośnie dystansu (nie miała licznika). Najważniejsze myśleć pozytywnie, powoli do przodu, od punktu do punktu, nie myśleć o pozostałym dystansie. Będzie dobrze, a im trudniej, tym większa satysfakcja ja mecie.

Ja zastosowałem wobec kolegi metodę "polityczną", tj. obiecałem wszystko o czym mógł teraz zamarzyć, po czym wygaszalem pragnienia...  ;D
Naobiecywalem, że teraz to już więcej w dół, że po plaskim, a okazało się, że wtedy zaczęły się najgorsze górki...  ;D
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 20 Sie 2020, 07:49 »

Ja zastosowałem wobec kolegi metodę "polityczną", tj. obiecałem wszystko o czym mógł teraz zamarzyć, po czym wygaszalem pragnienia...  ;D
Naobiecywalem, że teraz to już więcej w dół, że po plaskim, a okazało się, że wtedy zaczęły się najgorsze górki...  ;D

Tak trochę to wam bardziej zależało niż im....

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 20 Sie 2020, 09:38 »
Mam praktyczne pytanie - prośbę: czy ktoś z kolegów startujących, jest w busikowej grupie powrotnej Ustrzyki-Przemyśl PKP, w której są jeszcze wolne miejsca?
Mowa o wtorku, 25.08.2020 przyjazd do Przemyśla ok. 15:00.
A gdzie te grupy się organizują? Bo tu nic nie widziałem.
Ponawiam pytanie - ktoś się orientuje jak to wygląda, czy muszę pisać lub dzwonić do Grześ-Bus'a?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 20 Sie 2020, 19:51 »
Pewnie było milion razy, ale nadal nie wiem :P
Jak to jest z tymi przepakami? Naklejki są 3, worki 2...

Jako bagaż na metę można dać cokolwiek?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna bikeman

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 01.06.2017
« 20 Sie 2020, 20:11 »
Mozesz wysłać / wybrać 2 pkd z 3. Na mete wysylacz bagaz z naklejoną opaską

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 20 Sie 2020, 20:25 »
Ma ktoś track (?) z zaznaczonymi PK?  ::) Jakoś kojarzę, że da się to na tracku mieć, a może trzeba ręcznie wgrywać (?).
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 21 Sie 2020, 09:44 »
Czyli nie ma się co spieszyć? ;)

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Gerwazy

• Użytkownik forum
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 13.10.2016
« 21 Sie 2020, 10:30 »
...Takie tempo przemieszczania się zjawisk wyklucza w niemal 100% ryzyko jazdy w deszczu całą trasę, a ogranicza je do kilku godzin (jednak bardzo intensywnych)...

Podjazdy nawet nie wiesz jakbym chciał żebyś miał rację. Ventusky na razie podaje taką prognozę (co do samych opadów):

Sobota

I niedziela

Wygląda na to że deszcz też chce przejechać tą trasę razem z uczestnikami. Oby się to nie sprawdziło, chociaż z drugiej strony jestem przygotowany - mam ze sobą kąpielówki.

Czyli nie ma się co spieszyć? ;)

Z powyższego wynika, że najbezpieczniej ruszyć w sobotę na noc. Tylko nie wiem czy to jest dla Ciebie pożądana opcja - Wilkowi deszcz nie straszny a broda (porządna) trochę odrasta  ;)

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 21 Sie 2020, 12:34 »
I kicha... rowery wypakowane w Pile bo pociąg się zepsuł...

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
« 21 Sie 2020, 12:56 »
Zaczekaj przy punkcie. Poczekaj aż pierwsi przejadą. Podbij książeczkę i dzida  :icon_twisted:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum