Ale mimo wszystko noc 15 stopni to można na lekko jechać bez torby.
Cytat: zly-sze w 19 Sie 2020, 18:25Ale mimo wszystko noc 15 stopni to można na lekko jechać bez torby. Jeśli tyle będzie. A od momentu startu do Bieszczadów to masz circa 2 doby, w tym czasie to prognozy mogą się mocno zmienić
Cytat: dodoelk w 19 Sie 2020, 16:20Jak dojedzie do połowy to już bliżej niż dalej, nie marudzić tylko kręcić dalej. Najważniejsze że wiatr w plecy, a w najnowszym przeliczeniu dużo wyższe temperatury pierwszej nocy sob/nie minimalna 18-19 stopni, a drugiej to już w Bieszczadach 15-16.Wiesz, pamiętam co było na zeszłorocznym PTJ - na niecałe 100 km przed meta chciał zamawiać taksówkę!
Jak dojedzie do połowy to już bliżej niż dalej, nie marudzić tylko kręcić dalej. Najważniejsze że wiatr w plecy, a w najnowszym przeliczeniu dużo wyższe temperatury pierwszej nocy sob/nie minimalna 18-19 stopni, a drugiej to już w Bieszczadach 15-16.
Dojechała bo ją non stop oklamywalem odnośnie dystansu (nie miała licznika).
Moja małżonka chciała kiedyś się w Dobrym Mieście wycofać, wtedy było jeszcze jakieś 30-40 km do mety. Dojechała bo ją non stop oklamywalem odnośnie dystansu (nie miała licznika). Najważniejsze myśleć pozytywnie, powoli do przodu, od punktu do punktu, nie myśleć o pozostałym dystansie. Będzie dobrze, a im trudniej, tym większa satysfakcja ja mecie.
Ja zastosowałem wobec kolegi metodę "polityczną", tj. obiecałem wszystko o czym mógł teraz zamarzyć, po czym wygaszalem pragnienia... Naobiecywalem, że teraz to już więcej w dół, że po plaskim, a okazało się, że wtedy zaczęły się najgorsze górki...
Cytat: skaut w 16 Sie 2020, 13:52Mam praktyczne pytanie - prośbę: czy ktoś z kolegów startujących, jest w busikowej grupie powrotnej Ustrzyki-Przemyśl PKP, w której są jeszcze wolne miejsca?Mowa o wtorku, 25.08.2020 przyjazd do Przemyśla ok. 15:00.A gdzie te grupy się organizują? Bo tu nic nie widziałem.
Mam praktyczne pytanie - prośbę: czy ktoś z kolegów startujących, jest w busikowej grupie powrotnej Ustrzyki-Przemyśl PKP, w której są jeszcze wolne miejsca?Mowa o wtorku, 25.08.2020 przyjazd do Przemyśla ok. 15:00.
...Takie tempo przemieszczania się zjawisk wyklucza w niemal 100% ryzyko jazdy w deszczu całą trasę, a ogranicza je do kilku godzin (jednak bardzo intensywnych)...
Czyli nie ma się co spieszyć?