Autor Wątek: BBTour 2020  (Przeczytany 84610 razy)

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Odp: BBTour 2020
« 24 Sie 2020, 15:05 »
No i Robert Woźniak na Wigrach 3 dojechał w limicie na metę. Niebywały wyczyn.

Ciekawe, ile za Wilkiem.
Obaj na singlespeed jechali.

Ale wyczyn to jest.
Brawo Wigry 3, a nie jakieś tam elektryki :P

Offline Mężczyzna wojtas71

• Miasto: Kraków/Kielce
  • Na forum od: 20.04.2013
« 24 Sie 2020, 15:17 »
Zatem to tu, o tym co się zapytałem https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=23844.new#new  ;)
Na różnych rowerkach i w różnych trykotach jechali, ale ten
był odziany w takim charakterystycznym odcieniu niebieskiego, błękitnego na chyba czerwonym składaku ku mojemu zdziwieniu jechał. Były kolarki czy raczej gravele wypasione bądź co bądż różnych marek. Zastanawiające dla mnie były <owinięte taśmą białe kostki> na rurze górnej styk z pod siodłową ?

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 24 Sie 2020, 15:54 »
Białe kostki to nadajniki, większość jechała szosowymi rowerami, ja nikogo na innych nie widziałem. Z mojej perspektywy, zgadzam się z Waxem, wolę jechać przez Radom i Rzeszów i pomiędzy nimi DK9. Drogi pokroju tego co było na zachodniopomorskim MP, masakra straszna. Dokładanie na siłę masy trudnych podjazdów, to co było w 2016 i wcześniej to pikuś, tutaj 12, 13% się pojawiało. Dziś zwycięzca na starej trasie pewno by w okolicach 30h skończył.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 24 Sie 2020, 15:57 »
Zastanawiające dla mnie były <owinięte taśmą białe kostki> na rurze górnej styk z pod siodłową
To były nadajniki GPS, dzięki którym można było śledzić pozycję zawodników na trasie (lub też poza nią).

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 24 Sie 2020, 16:19 »
Wax z wąsami od razu nam wyprzystojniał  :P

Ale na tym wyścigu ludzie mają bardzo oryginalne podejścia, przykładowo na mojej kwaterze spało dwóch zawodników startujących w piątek i we dwóch zrobili pół litra, bo 24h przed startem to żaden problem  :lol:

Tak odnośnie stylu przygotowania do imprezy. Jednego z tych kolegów startującego nocą dogonilem na punkcie w Nakle na 287km  ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 24 Sie 2020, 16:45 »
Białe kostki to nadajniki, większość jechała szosowymi rowerami, ja nikogo na innych nie widziałem. Z mojej perspektywy, zgadzam się z Waxem, wolę jechać przez Radom i Rzeszów i pomiędzy nimi DK9. Drogi pokroju tego co było na zachodniopomorskim MP, masakra straszna. Dokładanie na siłę masy trudnych podjazdów, to co było w 2016 i wcześniej to pikuś, tutaj 12, 13% się pojawiało. Dziś zwycięzca na starej trasie pewno by w okolicach 30h skończył.

Wątpię by stara trasa była wiele szybsza, jeśli juz to minuty nie godziny, bo przejazdy przez miasta tej wielkości co Radom i Rzeszów kosztują więcej czasu niż kawałki dziurawych dróg.

Trzeba rozróżnić dwie sprawy. Część krajowek jak fatalna DK10 (w tym roku miałem całość w deszczu i z dużym ruchem) nie bardzo ma alternatywę i objazd tego wymagalby słabych asfaltów.

Natomiast ogromna ilość ruchliwych dróg między Końskimi, a Łańcutem była niemal w całości do ominięcia po doskonałej jakości drogach, do tego dużo ładniejszych krajobrazowo, aż się prosi np. o punkt kontrolny pod zamkiem Krzyżtopór. Natomiast od Łańcuta - zmiana zdecydowanie na plus. Wyeliminowano fatalny odcinek Sanok-Lesko i krajowkę za Rzeszowem, a drogi niemal w całości dobrej jakości, do tego fantastyczny odcinek za Birczą, najładniejszy na tej trasie. A zarzut, że wstawia się na siłę podjazdy - dla mnie nieprawdziwy wyeliminowanie Sanoka w pełni to usprawiedliwia.

Offline Mężczyzna wojtas71

• Miasto: Kraków/Kielce
  • Na forum od: 20.04.2013
« 24 Sie 2020, 17:01 »
Białe kostki to nadajniki, większość jechała szosowymi rowerami, ja nikogo na innych nie widziałem.
To były nadajniki GPS, dzięki którym można było śledzić pozycję zawodników na trasie (lub też poza nią).
Dzięki za odpowiedzi ;) Tak coś mi "pachniało" w tym kierunku, ale z racji mojego laictwa i amatorstwa w tym temacie wolałem zapytać osób tym się bardziej interesujących/biorących udział :)
Co do sprzętu to w przeważającej ilości były szosówki, ale wspomniany "Wigry 3" jak pamiętam kolor czerwony, z charakterystyczną pomarańczową "chorągiewką" oraz kierujący ubrany w błękitno, niebieskim trykocie był widziany taki uczestnik :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 24 Sie 2020, 17:35 »
Wax z wąsami od razu nam wyprzystojniał
Chyba Ty ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 24 Sie 2020, 19:28 »

Brawo Ten Pan.
Pokonał trasę na rowerze 2x20". Zatem moje 22" z przodu idzie w zapomnienie.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 25 Sie 2020, 07:01 »
Trasa w sumie fajna. Podjazdy ok. Odcinek przed i za Birczą najfajniejszy. Swoją drogą - czy ktoś z naszych nie wyrobił się na takim ostrym łuku w lewo na zjeździe kilka km właśnie przed Birczą. Miejscowy Pan przyglądając się stwierdził że mi się udało ale niektórzy prostowali ten łuk...
Najgorszy odcinek ze względu na asfalt to ten przed Łowiczem. A można było tam nieco skorygować i puścić asfaltami o dobrej jakości.
Skoro przy minusach - jadąc nocą przed Sandomierzem trafiłem w gęsta mgłę którą powodowała, że wszystko w jednej chwili było mokre. plus temp w okolicach 9 stp to spowodowało że prawe kolano zaczęło masakryczne boleć. Na pk dojechałem o 2giej w nocy... zastałem tylko chłopaka który dał wodę. Miał też jakieś batony ale za nie podziękowałem. Szkoda że nie było punktu otwartego w nocy. Liczyłem że będzie można się ogrzać i wysuszyć. Wszyscy którzy w tym samym czasie dojezdzali jechali na Orlen. Ja się zwinąłem się najszybciej jak mogłem i starałem się wyrwać z tej mgły. Ale może to był plus że pk zamknięte bo miałem wówczas ochotę się wycofać.
Niestety do końca trasy prawe kolano tylko nieznacznie pracowało. W zasadzie od Sandomierza nie było zabawy z jazdy - ból był za mocny (w zasadzie to te zjazdy przed Ustrzykami Dolnymi dały fun i to bardzo duży). Ale o dziwo jakoś doturlałem się do mety. Całe szczęście że w poniedziałek była idealna pogoda.
No cóż mój czas kiepski ale łatwo go będzie poprawić więc widzę tu plusy dodatnie.
« Ostatnia zmiana: 25 Sie 2020, 07:08 sombra »

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 25 Sie 2020, 08:08 »
 ;)

Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 25 Sie 2020, 09:37 »

Prasłowiański wój vs proniemiecki Frycek.  ;)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 25 Sie 2020, 11:56 »
Raczej dziad i wnuk.

Bitels

• Gość
« 25 Sie 2020, 12:01 »