Autor Wątek: BBTour 2020  (Przeczytany 84603 razy)

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
Odp: BBTour 2020
« 25 Sie 2020, 14:54 »
Przerwę na moment te asocjacje literackie i wtrącę swoje 3 grosze. To był mój 4. raz na BBT. Oczywiście już naprawdę ten ostatni (do 2022 ). Trasa fajna, a dołożone  górki - prima sort. Zarówno przez Łopuszkę, jak i "skrót" z Birczy do Wojtkowej. A nawet kawałeczek z Wąchocka do Starachowic. Pogoda "jak zwykle". Nawałnic, którymi straszono - nie było. Deszcz, w moim przypadku od Solca do Łowicza raczej upierdliwo-nieznośny, niż ulewny. Jedzenie na punktach - bywało lepsze. Obespałem 3 punkty kontrolne i dwa przystanki. W dobrej formie dojechałem na metę, gdzie troskliwie zajął się mną Góral Nizinny. Wielkie dzięki Adam! Swojego (hmm) "rekordu" z 2016 r. nie poprawłem i już raczej nie poprawię. Ale co użyłem intensywnej jazdy na rowerze to moje.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 25 Sie 2020, 14:59 »
Mam pytanie czy moze ktos zna osobe ktora byla w aucie technicznym Skoda Karoq niebieski. Bo potrzebuje jedno zdjecie ktore zrobiono mi na okolo 150-200 km
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 25 Sie 2020, 16:28 »
Górki miałeś w dzień i w słońcu, wtedy faktycznie jest z tego frajda. Ja miałem w nocy i przy widoczności we mgle na 20-30 metrów. Zjeżdżałem posiłkując się kreską w nawigacji, ani to przyjemne ani bezpieczne.

Offline Mężczyzna skaut

« 25 Sie 2020, 17:10 »
Też prawda. Ja mgłę miałem przed Łańcutem. Niezłe asfalty, a widoczność prawie żadna i światło "odbija" się od mgły. No i zimno jak cholera.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 25 Sie 2020, 18:21 »
Ale trudno żeby trasę wybierać pod takim kątem, że w nocy mogą być mgly. Dla mnie górski odcinek był o niebo lepszy od wersji przez Sanok. Zjeżdżałem z tego ostrego podjazdu również w sporej mgle i na mokrej drodze, choć już za dnia, krótko po świcie i w ogóle mnie to nie ruszyło, zjazd jakich w górach wiele. A że w pewnych warunkach może być ciężej - taka już specyfika naszej 'branży' ;). Trudno żeby ciągle walić krajowkami bo wygodniej się po nich zjeżdża.

Natomiast w rejonie Kowala trasa była slabo zaplanowana, stara wersja przez Włocławek była IMO lepsza. Od Torunia na krajowce jest maleńki ruch, bo samochody jadą równoległą autostradą. Ale najpewniej ta zmiana wynikała z przyczyn finansowych i tego że w Kowalu można było zrobić punkt na lepszych warunkach.

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
« 25 Sie 2020, 19:02 »
Natomiast w rejonie Kowala trasa była slabo zaplanowana, stara wersja przez Włocławek była IMO lepsza. Od Torunia na krajowce jest maleńki ruch, bo samochody jadą równoległą autostradą. Ale najpewniej ta zmiana wynikała z przyczyn finansowych i tego że w Kowalu można było zrobić punkt na lepszych warunkach.

Potwierdzam bo sprawdziłem na własnej skórze w przeciwnym kierunku odcinek Kowal - Toruń.
Poprowadzenie trasy drogą 250 przez poligon to chyba słaby pomysł, bo tam czasami z powodu strzelań artyleryjskich droga jest zamknięta (to się da przewidzieć), a czasem z dnia na dzień są znaczne ubytki lub brak drogi...

Obecna DK91 równoległa do A1 jest teraz mniej ruchliwa i w lepszym stanie niż sprzed budowy autostrady. Jedynie przejazd przez Włocławek po ścieżkach i skrzyżowaniach ze światłami bywa męczący.

Od Kowala jechałem 3 lata temu w stronę Kutna i miejscami nawierzchnia była bardzo dobra, a miejscami słaba.

Zawsze się znajdzie jakaś alternatywa lepszej drogi, bliższa lub dalsza.

« 25 Sie 2020, 19:22 »
Odnośnie starej jedynki zgadzam się jak najbardziej, a jeśli chodzi o góry to ja wielkim miłośnikiem nie jestem, szczególnie gdy się w nie wjeżdża mając za sobą 800 km. Ale faktycznie Rzeszów i Sanok w poniedziałek do jazdy są mało przyjemne. Niech więc ten odcinek zostanie, zmieni się charakter BBT z praktycznie jednej górki 20 km przed metą na trochę bardziej wymagający.

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 25 Sie 2020, 19:59 »
Moje trzy grosze.

Odcinek ~górski od Łańcuta do Ustrzyk Dolnych podobał się najbardziej. Warto było czekać 800km  i przemęczyć te 50m płyt. Szkoda że po zjeździe z drogi leśnej za Birczą trasa nie skręcała w lewo na Arłamów :) Potem było trochę gorzej ze względu na ruch i drogowców.

Niektóre odcinki wcześniej były najzwyczajniej słabe, a odcinek specjalny "dziury" przed Łowiczem to porażka totalna.
Na 19 na odcinku Nisko Sokołów to w nocy prawie wszystkie przystanki były zajęte :)

Przy okazji pytanie. Na jednym z PK ktoś dosłownie uratował moje 4 litery dzieląc się odpowiednią maścią. Aerozol, przypominający konsystencją piankę do golenia, silny zapach podobny trochę do tzw. kociej maści, słowo sport w nazwie, produkt raczej zagraniczny. Czy ktoś jest w stanie pomóc i zidentyfikować produkt? Sprawdził się świetnie, po co szukać czegoś innego.

« Ostatnia zmiana: 25 Sie 2020, 20:39 maciek70 »
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 25 Sie 2020, 20:23 »
Panthenol? To taka pianka, używam, łagodzi podrażnienia, oparzenia słoneczne, miałem ze sobą choć nikomu nie użyczyłem wiec to nie ja.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 25 Sie 2020, 20:27 »
Dzięki, ale raczej nie.
To było coś dedykowanego, kolarskiego. po posmarowaniu dawało uczucie śliskości, nawet ciężko było zmyć na mecie.
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 25 Sie 2020, 20:28 »
Nie wiem, jak wyglądała trasa z Łańcuta do Ustrzyk Dolnych, ale z Brzozowa do Ustrzyk, starą trasą jechałem autem w niedzielę i dawno nie widziałem tam tylu aut.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna skaut

« 25 Sie 2020, 20:37 »
W poniedziałek rano z Łańcuta do Ustrzyk D. puściutko. Ruch wzmożony  na odcinku do Ustrzyk G. Dobrze, że zabrali się za remont i zrobili nowe mosty. Może nowy asfalt położą na całym odcinku? Eh, rozmarzyłem się.
Wspomniane płyty betonowe to dawna bocznica wąskotorówki przeworsko-dynowskiej.

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 25 Sie 2020, 21:28 »
Obecna DK91 równoległa do A1 jest teraz mniej ruchliwa i w lepszym stanie niż sprzed budowy autostrady. Jedynie przejazd przez Włocławek po ścieżkach i skrzyżowaniach ze światłami bywa męczący.

Od Kowala jechałem 3 lata temu w stronę Kutna i miejscami nawierzchnia była bardzo dobra, a miejscami słaba.

Zawsze się znajdzie jakaś alternatywa lepszej drogi, bliższa lub dalsza.

Odcinek Toruń-Włocławek - okay. Natomiast zaraz na początku Włocławka jest znak B-9, a DDR obok z kostki. I tak w zasadzie przez cały Włocławek, choć pewnie można by pokombinować bocznymi drogami. Gorzej jest na wylocie z Włocławka w stronę Kowala - od granic miasta (w zasadzie od skrzyżowania z drogą 62) jest również B-9, natomiast to, co jest niby DDRem obok, nadaje się na MTB, albo trekking/cyclocross w najlepszym wypadku. Tak jest przez parę kilometrów do zajazdu (przy zjeździe na Warząchewkę) i nie bardzo jest jak to ominąć.

« 25 Sie 2020, 21:34 »
Odnośnie specyfiku to chyba wiem o czym mówisz, jeśli to jest to o czym myślę. Spróbuję się dowiedzieć nazwy, jest to prawdopodobnie środek który stosuje się w triathlonie do nakładania pianek. Nie używałem, ale mam w planie przetestować.
« Ostatnia zmiana: 25 Sie 2020, 21:58 dodoelk »

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 25 Sie 2020, 22:00 »
Płynna morfina ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: