Autor Wątek: BBTour 2020  (Przeczytany 84606 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: BBTour 2020
« 25 Sie 2020, 22:15 »
Przy okazji pytanie. Na jednym z PK ktoś dosłownie uratował moje 4 litery dzieląc się odpowiednią maścią. Aerozol, przypominający konsystencją piankę do golenia, silny zapach podobny trochę do tzw. kociej maści, słowo sport w nazwie, produkt raczej zagraniczny. Czy ktoś jest w stanie pomóc i zidentyfikować produkt? Sprawdził się świetnie, po co szukać czegoś innego.

Cudowna maść na ból dupy? To jeszcze nie słyszałem o takiej ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 25 Sie 2020, 22:16 »
Wazelina?

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 25 Sie 2020, 22:32 »
Dzięki, ale raczej nie.
To było coś dedykowanego, kolarskiego. po posmarowaniu dawało uczucie śliskości, nawet ciężko było zmyć na mecie.
Może chodzi o Trislide?
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 26 Sie 2020, 06:56 »
Ja myślałem o trislide, ale on nie ma "sport" w nazwie i raczej nie jest pianką.

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 26 Sie 2020, 08:38 »
Znakomicie działa również :
https://www.bikester.pl/assos-skinrepair-rodki-higieniczne-75-ml-biay-497015.html
To jest po jeździe, regenerujący. Używałem polecam. Ja jeżdżę na assosie w kremie, smarujesz tym wkładkę i w drogę. Żadnych otarć, jedynie tkliwe kości kulszowe, ale to wiadomo, organizm nie zaprogramowany tyle godzin siedzieć w jednej pozycji.

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 26 Sie 2020, 09:19 »
Dzięki za odpowiedzi.
Trochę poguglałem jeszcze.
Wygląda że to Sixtus Sport krem do pośladków. Opis składu zgadza się z zapachem :)
https://www.sport-shop.pl/sixtus-krem-do-posladkow-gesass-creme-100ml-p-1711.html

Zamówię i sprawdzę przy najbliższej okazji.
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 26 Sie 2020, 09:26 »
Dzięki za odpowiedzi.
Trochę poguglałem jeszcze.
Wygląda że to Sixtus Sport krem do pośladków. Opis składu zgadza się z zapachem :)
https://www.sport-shop.pl/sixtus-krem-do-posladkow-gesass-creme-100ml-p-1711.html

Zamówię i sprawdzę przy najbliższej okazji.

Ciekawa opcja, zapisuję na przyszłość, bo Sudocrem niezbyt mi podszedł. Mi się udało przejechać bez żadnych smarowideł, tyłek nie ucierpiał praktycznie. Miałem spodenki z wkładką oraz bokserki Brubeck z takiej siateczki.

Swoją drogą na NC4000 tez nie użyłem grama kremu i było OK.

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
« 26 Sie 2020, 09:59 »
@Byczys-ale te bokserki pod spodenki z wkładką? Czyli między wkładkę a tyłek?
"Never argue with idiots"

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 26 Sie 2020, 10:07 »
Wszystko przez to, że kolarskie gacie z wkładką nie nadają się na super długie dystanse. Jedyny sprawdzony strój to jeansy. Nigdy podczas ultramaratonów nie miałem problemów z otarciami lub odparzeniami dupy.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 59%]

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 26 Sie 2020, 10:19 »
Jedyny sprawdzony strój to jeansy
Dokładnie. I do tego Wigry 3 ;)
PS. śmiechem żartem, Robert wykręcił na tym rowerze lepszy czas niż ja 2 lata temu :)

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 26 Sie 2020, 10:29 »
Wszystko przez to, że kolarskie gacie z wkładką nie nadają się na super długie dystanse. Jedyny sprawdzony strój to jeansy. Nigdy podczas ultramaratonów nie miałem problemów z otarciami lub odparzeniami dupy.

To chyba nie tak. Nigdy wcześniej nie używałem żadnych smarowideł. Pierwszy raz miałem takie problemy i to krótko po starcie, a parę ultra w różnej pogodzie przejechałem. Podejrzewam, że moje najlepsze "startowe" gacie po prostu się zużyły.
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 26 Sie 2020, 10:34 »
W moim przypadku jest prosto - zero smarowideł.
Przynajmniej na razie.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 26 Sie 2020, 10:39 »
@Byczys-ale te bokserki pod spodenki z wkładką? Czyli między wkładkę a tyłek?

Bokserki na tyłek i na to spodenki.'

Nadają się, przejechałem 1000 km i nie miałem problemów  :icon_smile:

Dużo też zależy od stylu jazdy, bo jak się jedzie na wynik, to o różnego rodzaju dolegliwości jest łatwiej niż podczas jazdy z większą ilością dłuższych postojów. Na MRDP miałem niezłe bagno w gaciach.

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
« 26 Sie 2020, 13:19 »
No to może tu @Byczys jest problem...ja zakładam na goły tyłek spodenki z wkładką inaczej to nie bardzo widzę sens tejże wkładki. A i mogą sie obtarcia robić bo dodatkowa warstwa materiału ułatwia ruch względem gaci.
"Never argue with idiots"

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 26 Sie 2020, 13:28 »
Dużo też zależy od stylu jazdy, bo jak się jedzie na wynik, to o różnego rodzaju dolegliwości jest łatwiej niż podczas jazdy z większą ilością dłuższych postojów. Na MRDP miałem niezłe bagno w gaciach.

Dokładnie, to w mocnej części wynika ze stylu jazdy, tam gdzie jedzie się mocnym tempem, dużą kadencją - o otarcia dużo łatwiej. Wiele zależy też od pogody, przy upałach łatwiej o otarcia i ustawień roweru. Ja też kremów nie używam, jechałem z Assosem MRDP w 2013 i absolutnie nic mi to nie dało, a kremy syfią spodenki mocno. Teraz na BBT bez większych sensacji, lekko pobolewało, bez dramatu, powrót następnego dnia rowerem do Przemyśla najwygodniejszy z moich wszystkich BBT ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum