Autor Wątek: Jakie siodełko na ultramaraton?  (Przeczytany 24581 razy)

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
Odp: Jakie siodełko na ultramaraton?
« 6 Cze 2020, 17:09 »
Hmm, mam siodełko z otworem, nic nie drętwieje a wacek i tak się kurczy.

Co do testowania siodełka to zapytaj na www.rowerystylowe.pl. Jakiś czas temu napisałem do nich, ale akurat nie mieli tego, którym byłem zainteresowany.

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
« 10 Cze 2020, 16:47 »
Nigdy mi żadne siodełko z otworem nie podeszło - wygody w tym żadnej . Jednak każdy ma inny tyłek - temat rzeka .
Trzeba trochę wytestowac i sporo km zrobić na różnych - żeby znaleźć odpowiednie , podobnie jak z gripami , butami itd .
U mnie np najlepiej się sprawdza klasyka - Selle Italia Flite 1990 na tytanowych prętach - wspaniałe siodło  ::)

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 15 Lip 2020, 16:44 »
Ja dobierałem siodło w sklepie. Wpierw mnie pomierzyli na wszystkie możliwe sposoby, dane wrzucili do komputera i ten wydał werdykt. Kupiłem jakie wyszło. Okazało się, że dla mnie nie wskazane siodło z "dziurą", a takie miałem poprzednio - i było "drętwo" Na początku dramat, obecnie bym nie zamienił na żadne inne. Długie dystanse nie są problemem, żadnych obtarć, odrętwień itp. Oczywiście tyłek pobolewa po długiej jeździe, ale to nie jest ból. To siodło się zwie Selle italia flite friction free L1.

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
« 15 Lip 2020, 17:27 »
Też szukałem siodełka na długie dystanse, jedno drugie trzecie.  W końcu odpuściłem. Przełożyłem siodełko z Marina Four Corners WTB na szosie i robi dobrą robotę. W zeszłym roku Camino Frances, potem Bruksela Paryż Bruksela, następnie non stop Bruksela Białystok. O Marinie mogę siąść i pół wieczora gadać o tym co mi nie pasowało. Siodełko to inna sprawa
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum