Autor Wątek: Beskidzka Wyrypa - memoriał Tomka Żorawowicza (Tomcz20)  (Przeczytany 1511 razy)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Choć wszyscy forowicze naszego forum zainteresowani maratonami obserwują obecnie Maraton PP, to ja i Zbyszek pojechaliśmy w miniony weekend w Beskidy przejechać trasę "Beskidzkiej Wyrypy" w wersji 300. Dla przypomnienia, to ta trasa, która była zgłoszona przez @Rafała Górnika na Tegoroczny Maraton Podróżnika. Ostatecznie propozycja przepadła w głosowaniu. Po pewnym czasie, podczas rozmowy z Tomkiem okazało się, że w maju tego roku przejechał on tą trasę o czym napisał tu: https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=21292.75
Zrobił to z resztą jako pierwszy, bo kolega Rafał uczciwie przyznał, ze sam tej trasy nie przejechał.
Tak więc postanowiliśmy ze Zbyszkiem powtórzyć przejazd Tomka, tak trochę jako memoriał dla niego.
Pogoda trafiła nam się świetna (choć w nocy temperatura spadła nawet do 0 st.) więc jechało się bardzo dobrze.  Trasa faktycznie dość wymagająca - naliczyło nam prawie 4500 m podjazdów - ale całkiem ładna. Niestety część trasy pokonywaliśmy nocą więc widoków - nie licząc pięknego Księżyca w pełni i wygwieżdżonego nieba - nie można było dostatecznie podziwiać. Jedynie zamek w Orawskim Podzamoku był pięknie oświetlony i znakomicie prezentował się na wysokiej skale.
Cieszymy się  ze Zbyszkiem, że chociaż tyle mogliśmy zrobić dla pamięci Tomka, którego bardzo polubiliśmy w czasie  naszych spotkań przy okazji Wyprawek Roztoczańskich.
« Ostatnia zmiana: 16 Wrz 2019, 13:07 marek.dembowski »
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
No fajnie, ale literówka w nazwisku w tytule (Żorawowicz).
He, he. Sam Tomek często wspominał, że mało kto nie myli się w jego nazwisku ;)
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Fajny przejazd.
Głosowałem na propozycję Rafała i chciałem przejechać krótszy wariant na MP. Nie wyszło, ale chętnie w przyszłym roku się tam pojawię, może ktoś jeszcze dołączy?

dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Chętnie  w przyszłym roku objedziemy razem z Markobem "Beskidzką Wyrypę" ku pamięci Tomka. Mile wspominam Tomka po Wyprawkach Roztoczańskich.
Inicjatywa szlachetna i dziękuję za pamięć.
Pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum