Autor Wątek: trasa warszawa - hel  (Przeczytany 1078 razy)

Offline Mężczyzna womisz

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
trasa warszawa - hel
« 20 Wrz 2019, 11:47 »
poszukuję optymalnej trasy na szosę (asfalt) z Warszawy na Hel. Postanowiłem w przyszłym roku (maj-czerwiec) przymierzyć się do przejechania tej trasy w jeden dzień (planuję od brzasku do zmroku, czas mocno ograniczony), dlatego bardzo ważna jest dla mnie długość trasy, a także jakość nawierzchni. Wyznaczyłem trasę w aplikacji LOCUS (profil BRouter dla Fast-Bike), ale są odcinki, co prawda krótkie, ale szutrowe (sprawdzałem w google). Czy ktoś ma może (najlepiej sprawdzoną i przejechaną taką trasę (lub przynajmniej do Trójmiasta) z ewentualnymi uwagami?
Załączyłem gpx trasy wyznaczonej w Locusie.

Offline Mężczyzna mitam

• Miasto: Kędzierzyn-Koźle
  • Na forum od: 05.03.2013
    • Rowerujemy Kędzierzyn-Koźle
Odp: trasa warszawa - hel
« 20 Wrz 2019, 12:02 »
Może coś się da zmodyfikować i śmigać śmignąć  Zieloną 7 ?

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Odp: trasa warszawa - hel
« 21 Wrz 2019, 18:15 »
Proszę: https://www.strava.com/activities/2608515322

Po drodze warto zahaczyć o Grunwald (jest jakieś 3km w bok).

Od Ostródy trasa może się wydawać nudna. Długie niekończące się proste, jechałem je po ciemku, mnie to nie rusza. Ogólnie mały ruch. Asfalty równe jak stół, trzy dziury na krzyż - to lubię. Mało przewyższeń, w zasadzie płasko.
Będę to jechał jeszcze raz i z pewnością ominę jakoś Trójmiasto. Jechałem tam nocą, więc pół biedy. W dzień bym się tam nie pchał. Także następnym razem narysuję wariant z ominięciem trójmiasta. Przejazd przez Mławę, też do poprawy. Te 3 minuty na krajowej 7 słabe były. Już przy samym Władku za Puckiem pojechałem drogą dla rowerów, nie polecam bo kończy się szutrem(tu też bym poprawił).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum