Ja właśnie nie wiem do kogo pytać o rower? Biuro czy linię lotniczą, żeby nie zostać na lotnisku z rowerem.
Linię lotniczą. Należy spojrzeć na zasady i ceny obowiązujące w danej linii. Płaci się zazwyczaj na lotnisku w kasie. W Podgoricy nie było przedstawicielstwa linii, którymi stamtąd wracaliśmy i rezydent biura nakazał obsłudze odprawy zabrać rowery bezpłatnie.
Ja zawsze zgłaszam w biurze podroży i otrzymuje od nich potwierdzenie że jest miejsce na rower oni sie kontktują z przewoźniekiem. Na lotnisku opłacasz rower, raz udało się nie płacić- mielismy w sumie w cenie prawie 70kg bagażu rejestrowanego i dogadaliśmy się że nasz 20kg bagaż + rowery i tak go nie wypełnia i przeszło.
Da sie pokombinowac mocniej np.: było loty w podobnych cenach na Fuerte i G. Canarie po 1,2 tyg, dość tanio, zadzwoniłem do Rainbow, pogadałem i zrobili nam przylot na GC powrót z Feurty 3 tyg póżniej i za 3 osoby było w sumie ok 300 zł drożej.
także z czarterami da sie dużo ugadać.
Sa tez minusy: czartery często się spóźniają my w sumie na jakieś 8 lotów czarterami +/- co drugi mieliśmy opóźniony od 15min-2h