Tylko zwracam uwagę, że w rozporządzeniu jest mowa o "osobie uprawiającej sport". To tak samo, jakby art. 148 kk [kto zabija człowieka, podlega karze pozbawienia wolności...] wyjaśnić na stronie gov.pl że "kto zabija człowieka białego", albo bardziej prorządowo... "kto zabija człowieka hetero".Oczywiście zwracam uwagę, że to problem użerania się z policją czy strażą, a później dochodzenia swoich praw przed sądem. Każdy sam decyduje, czy warto, czy nie warto.
"And dying on your beds, many years from now... 😉Chciałem też powiedziec, że Prezes Rolnik który w naszym kraju szczególną troską otoczył cyklistów przekazał mi już działający ślad. Udzielił też cennych wskazówek. Ja jednak odpuszczę ten start, bo to już jest za dużo wykrojone z tej imprezy. Bazy nie ma, żadnej integracji też nie będzie, możliwość noclegu też odpadła, a już na Podróżniku było widać jak mocno traci maraton bez integracji. Temperatura zapowiada się na poziomie 5-7 stopni, dzień już bardzo krótki co oznacza dla wolniejszych wiele godzin w nocy i na jeszcze większym zimnie. Zwyczajnie już bym wielkiej przyjemności z takiej jazdy nie miał, jazda nocą w terenie to jest guzik warta. Może wrócę na tę trasę wiosną 2021, bo w tym terminie i tej sytuacji to frajda byłaby mocno ograniczona.
12 h