Autor Wątek: Pyra Trail  (Przeczytany 47330 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Odp: Pyra Trail 18.04.2020
« 19 Paź 2020, 17:49 »
Wszystko wyjaśni się dziś o 20.00. Na stronie Pyry :)
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna jazlasu

• Miasto:
  • Na forum od: 25.12.2019
« 19 Paź 2020, 22:03 »
Stacje benzynowe to zuo czające się w mroku. A czasami w deszczu. A czasami wszędzie...
Mnie skutecznie od Orlenu w Nowym Mieście odrzucił rower oparty o ścianę. Kto stoi ten przegrywa :-)
Ja na trasie łącznie miałem 2 minuty postojów. Plus noszenie roweru przez zwalone drzewa. Tylko 2x siku i wkładanie torebek foliowych w buty bo cały prowiant miałem że sobą.
Trasa była ciężka, w maju jak jechałem miała zupełnie inny charakter. Teraz jednak nastała złota polska jesień...
Gratulacje dla tych co ukonczyli bez względu na czas.

Właśnie nie mogę pojąć, jak to możliwe nie zatrzymywać się prawie wogóle. Ja miałem czas 14.01 z czego "czystej" jazdy było 12.15. Może dlatego, że jestem z tych cięższych potrzebuje więcej wody ( wypiłem około 8 litrów ). To już wymusza przynajmniej dwie wizyty w sklepach. Także podziwiam tych co się nie zatrzymują. Samo tempo jazdy też miałeś super. Jechałem na Twoim kole z 20 minut dopóki się nie wywróciłem przy omijaniu kałuży. Zresztą i tak bym " strzelił" na jakimś dłuższym podjeździe.

Co do organizacji zawodów to najwyższy poziom. Na mecie czułem się jak ktoś wyjątkowy. Posiłek regeneracyjny, kawa słodkości na mecie. Samo przygotowanie stołów ( na każdym woda, banany, kubeczki ) to mistrzostwo świata.

Trasa w tych warunkach pogodowych była wymagająca. Miałem opony schwalbe thunder burd, które nie ułatwiały zadania na błocie. Dwukrotnie zaliczyłem glebę. Drugi raz przy dość znacznej prędkości. Pogoda nie ułatwiała. Deszcz i zimno dawały we znaki. Prowizoryczne ochraniacze na buty z toreb foliowych oraz nałożone jednorazowe gumowe rękawiczki na te właściwe rękawiczki chyba mi życie uratowały. Pierwsze 150 km zrobiłem w dobrym tempie ok. 25 km/h. Później niestety się człapałem i średnia jazdy spadła do 22 km/h. Ostatecznie zająłem 17 miejsce.

Takie jeszcze moje spostrzeżenie. Te dłuższe maratony chyba w nich troszkę łatwiej zdobyć dobre miejsce. Tam wystarczy nie spać i nie odpoczywać za dużo. Na tych krótszych nie wolno odpoczywać a do tego trzeba zapier...

• Użytkownik forum
« 19 Paź 2020, 22:46 »
Właśnie nie mogę pojąć, jak to możliwe nie zatrzymywać się prawie wogóle.

Hipki potrafią pokazać, jak się to robi w Czikago... ;)

No dobra, do rzeczy. Jest tak...

https://pyra-trail.pl/suplement/

Ktoś z uczestników zamiast DNF lub DNS chce mieć najpierw "deklaracja" a potem czas? Voila! Wszystko w Waszych nogach ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 19 Paź 2020, 23:04 »
Ja na trasie łącznie miałem 2 minuty postojów. Plus noszenie roweru przez zwalone drzewa.
To rzeczywiście niesamowite, żeby przy tak wysokim tempie jazdy nawet wody nie nabierać. A ile miałeś na starcie?

Takie jeszcze moje spostrzeżenie. Te dłuższe maratony chyba w nich troszkę łatwiej zdobyć dobre miejsce. Tam wystarczy nie spać i nie odpoczywać za dużo. Na tych krótszych nie wolno odpoczywać a do tego trzeba zapier...

Żebyś się nie zdziwił ;)
Są tacy co na niemal 40h jazdy mają czas postojów koło 1h. A na maratonach 500km czołówka to rzadko kiedy ma powyżej 1h postojów. Ciężko tu porównywać długie maratony z krótkimi, to trochę co innego. Ale jak spojrzeć na wyniki - to nazwiska czołówki te same co na długich wyścigach, bo tego typu tras ci najmocniejsi ścigacze z krótkich wyścigów to raczej nie jeżdżą.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 20 Paź 2020, 08:12 »
Czy pyry były głównym trofeum dla zwycięzcy - oczywiście w płynie, a dla pozostałych składnikiem posiłku regeneracyjnego?

• Użytkownik forum
« 20 Paź 2020, 08:23 »
Pyry były, ale w formie stałej. Pyry w mundurku. Z gzikiem. Płynnych pyr nie zaobserwowaliśmy, zaś zwycięzca, owszem, wystrzelił „szampana”. Czy był on z płynnych pyr... tego nie umiem stwierdzić.

Z żalem musieliśmy odmówić naszemu sponsorowi postawienia kraniku z lokalnym piwem dla finiszerów. Smutny jest ten brak integracji :(
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
« 20 Paź 2020, 09:49 »
Oj smutny. Tak a'propos przedimprezowych dywagacji czy można czy nie można - dyskusja była trochę bezprzedmiotowa, bo w piątek "na bazie" był jeden kamper i jeden namiot - mój i Jarka :) Można oczywiście gdybać na temat co by było... - może z ogniskiem pojawiłoby się więcej spaczy? Tego już się nie dowiemy. Ja chciałem tak bo nie lubię wstawać przed czwartą rano ;)

• Użytkownik forum
« 20 Paź 2020, 10:09 »
W piątek zestawy startowe odebrało ponad 50 osób. Gdyby było planowane ognisko, pewnie by na nim zostały. Zwykle, jak w przypadku KMT, jest więcej osób, niż nocuje w bazie.

Co do dywagacji... ujmę to tak: udało się uniknąć jakiejś stykowej sytuacji, gdzie zaniepokojony obywatel, przestraszony sytuacją, dzwoni na policję, a ta przyjeżdża i zaczyna się przepychanka, czy można, czy nie można. Rano start i tak pewnie by się odbył, ale po co zaczynać go w totalnej nerwówce? Nigdy nie wiemy, czy tuż obok za płotem nie mieszka jakiś spanikowany człowiek, którego ktoś może zarazić covidem tylko dlatego, że ma rejestrację z innego województwa.

Z drugiej strony była też jedna (wypowiedziana publicznie) reakcja zawodnika, któremu samo ograniczenie integracji się nie spodobało. Najwyraźniej oczekiwał odwołania maratonu. No cóż...
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna kuki

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.03.2018
« 20 Paź 2020, 12:21 »
@Elizium na jaki adres mailowy można zgłosić deklarację? Niestety nie mogę znaleźć na stronie wyścigu.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 20 Paź 2020, 12:32 »
info(at)pyra-trail.pl
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
« 17 Kwi 2021, 13:26 »
A miało być tak pięknie. Miałem dzisiaj ruszyć na trasę Pyra Trail .... ale wymiękłem. Po ostatnich opadach pewnie bardziej nadaje się na rajd przygodowy a nie by pokonać ją w całości rowerem. Tak to jest jak się pozostawia wszystko na ostatnią chwilę.

• Użytkownik forum
« 17 Kwi 2021, 20:19 »
Dobra wiadomość jest taka, że Pyre za ub. rok trzeba (można) przejechać do kolejnej Pyry. Znaczy... skoro przełożona, to do czerwca :)
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
« 17 Kwi 2021, 20:34 »
Świetna wiadomość. Tak po cichu na to właśnie liczyłem.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
« 23 Maj 2021, 21:06 »
Wreszcie udało się wybrać i zaliczyć trasę.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
« 1 Cze 2021, 19:56 »
Jeszcze krótka relacja:

http://wiki256.pl/pyra2020.html

Tagi: