Autor Wątek: Zwykły rower (czerwony)  (Przeczytany 6968 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Zwykły rower (czerwony)
« 16 Paź 2019, 14:41 »
Worku powinieneś kiedyś pójść do sklepu i po prostu kupić czy to rasowego gravela czy rasowe MTB. Pure form, bez żadnych innowacji, tak jak go dają w sklepie. Tak Ci zawsze szybko do przeróbek - że nawet nie wiesz do końca co tracisz  ;)

Stało się, kupiłem zwykły rower. Jest to Romet Rambler 4 29 (2018) w prawie oryginalnej konfiguracji. Wywaliłem stopkę - nie ma co przesadzać ;) Do zakupu przekonał mnie głównie kolor i kształt tylnego trójkąta. Czerwień jest bardzo soczysta, więc można się spodziewać sporego wzrostu średnich prędkości.

Potem postaram się wrzucić zdjęcie w lepszej jakości.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Odp: Zwykły rower (czerwony)
« 16 Paź 2019, 15:28 »
Jakiś nowy mod się szykuje?
Czy może to sposób na odpowiedni kamuflaż w przestrzeni miejskiej oraz zabezpieczenie przeciwkradzieżowe?  :P

« 16 Paź 2019, 18:55 »
Bez kilku zmian jednak się nie obejdzie ;) Oryginalne opony wyglądają na bardzo fajne, ale zależało mi na ochronie przed przebiciami - na kołach są już Schwalbe Energizer Plus. Zmieniłem też siodło.

W dalszej kolejności będę zmienione zaciski piast i sztycy.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 16 Paź 2019, 20:29 »
Rzeczywiście rower robi wrażenie tym że jest taki nooo zwykły. Gdybym zobaczył jego zdjęcie, w życiu bym nie powiedział że to rower Worka. Klasyczna geometria, nie rzeźbiony napęd (przynajmniej na zdjęciu nie widać) i BRAK BARANKA(!) Miazga.
Czekam na jakieś awangardowe modyfikacje. :P

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 16 Paź 2019, 23:26 »
Do zakupu przekonał mnie głównie kolor i kształt tylnego trójkąta. Czerwień jest bardzo soczysta, więc można się spodziewać sporego wzrostu średnich prędkości.
Eee tam. Niebieskie i tak są szybsze  ;)

« 16 Paź 2019, 23:34 »
No super, teraz czeka mnie malowanie ;/

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 17 Paź 2019, 19:40 »
Niebieskie są szybkie dopiero jak się rozgrzeją w wyniku tarcia. A wtedy są czerwone.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Mariobiker

• Gość
« 21 Paź 2019, 20:51 »
Niebieskie są szybkie dopiero jak się rozgrzeją w wyniku tarcia. A wtedy są czerwone.

;D ;D ;D ;D ;D

Niebieskie to ludziska pod sklepem zostawiają bez opieki bo na taki kolor to nikt się nie pochełpi  ;)

« 21 Paź 2019, 21:06 »

;D ;D ;D ;D ;D

Niebieskie to ludziska pod sklepem zostawiają bez opieki bo na taki kolor to nikt się nie pochełpi  ;)

Kolejny argument za niebieskim. Coraz mocniej jestem przekonany, że wybór czerwonego był błędem ;/

Rzeczywiście rower robi wrażenie tym że jest taki nooo zwykły. Gdybym zobaczył jego zdjęcie, w życiu bym nie powiedział że to rower Worka. Klasyczna geometria, nie rzeźbiony napęd (przynajmniej na zdjęciu nie widać) i BRAK BARANKA(!) Miazga.
Czekam na jakieś awangardowe modyfikacje.

Tym razem bez zbędnych ekstrawagancji. Napęd jest akurat lekko zmodyfikowany, ale nie było go jeszcze w trakcie robienia zdjęcia. Wywaliłem też przerzutkę Deore bo wstyd z taką na forum

Jutro mam nadzieję uda się odebrać błotniki. Czekam jeszcze na jedną przesyłkę i rower poza drobnymi detalami (np. zmiana zacisku sztycy i prawdopodobnie podkładek na matowy carbon) będzie w formie ostatecznej.

Mariobiker

• Gość
« 22 Paź 2019, 21:49 »
Kolejny argument za niebieskim. Coraz mocniej jestem przekonany, że wybór czerwonego był błędem ;/

Ja wolę wozić porządne zapięcie niż się jeździć ohydnym rowerem  ;)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 22 Paź 2019, 22:25 »
Przesadzasz #Mariobiker. Ostatnio oglądałem niebieski rower i był ładny. Szczególnie, że było już całkowicie ciemno. Jednak mimo swego koloru w podczerwieni wyglądał równie ładnie jak czerwony rower.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Mariobiker

• Gość
« 22 Paź 2019, 22:32 »
Przesadzasz #Mariobiker. Ostatnio oglądałem niebieski rower i był ładny. Szczególnie, że było już całkowicie ciemno.

Czy przesadzam  ??? Może  ;D ale na pewno nigdy sobie takiego nie kupię  ;)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 23 Paź 2019, 10:23 »
Niebieskie są brzydkie? Idę płakać do kąta...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

« 23 Paź 2019, 10:29 »
Noce coraz dłuższe, nie ma co płakać.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 23 Paź 2019, 10:39 »
Nie wiem, co piszesz, bo mam oczy pełne łezzzz...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum