Bez urazy ale Twoja szosa z tym pałąkiem (?) pod bagażnikiem (?) wygląda komicznie
Jak się sprawował Tailfin? Rozważałem ten patent, ale zniechęciło mnie naciągane 20 litrów pojemności i konflikt z siodełkiem utrudniający pełniejsze załadowanie torby.
Jedynie na zjeździe widać minusy, bo mocowanie na osi piasty powoduje, że kierownica wpada w drgania, po prostu trzeba trzymać obie ręce na kierownicy, ja i tak prawie zawsze trzymam, więc mi to nie przeszkadza.
Nie lepiej było wziąć sakwę? Ja rozumiem bikepacking gdy ktoś śmiga na ultra albo musi taszczyć rower po górach.
Bez urazy ale Twoja szosa z tym pałąkiem (?) pod bagażnikiem (?) wygląda komicznie Skoro człowiek nie wielbłąd i pić musi to i Wypij musiał zostać posłem z takim nazwiskiem
Ale na ultra ważnym elementem jest sprawdzony sprzęt, torby itp. i takie wycieczki są najlepszym sposobem by przetestować różne konfiguracje pakowania i użyteczność ekwipunku w boju
[img width=600 height=450]Nie lepiej było wziąć sakwę?Ja rozumiem bikepacking gdy ktoś śmiga na ultra albo musi taszczyć rower po górach.Ale taka wycieczka jak Twoja i z takim torbami to dla mnie przerost formy nad treścią.
Tez miałem ten problem z kuferkiem. Niestety na zjazdach przy prędkościach powyżej 50 km/h kierownica wpadała w takie drgania, że przy chwili nieuwagi rower wpadał w rezonans (tzw. efekt Shimmy) i robiło się niebezpiecznie. Dwa razy mi się to zdarzyło i ledwo uratowałem się od upadku przy dużej prędkości. Radzę uważać!
/.../ w centrum masa pięknych dziewczyn /.../
/.../ A to jest po prostu ulepszona podsiodłówka z prawie wszystkimi jej plusami, a bez minusów. /.../
Też nie miałem z tym problemu gdy trzymałem ręce na kierownicy. Ale przy dużych prędkościach wystarczyło chwilę odpuścić chwyt i jak się rozbujało, to ciężko było opanować rower, bo amplituda drgań szybko rosła. Wtedy naprawdę nie wystarczy trzymać mocno kierownicę żeby to ustabilizować, bo cały rower się buja. Podobno pomaga objęcie nogami górnej rury.
Cytat: Wilk w 18 Paź 2019, 21:18/.../ w centrum masa pięknych dziewczyn /.../Jeśli to coś poważnego, mogę pomóc - podskoczyć, znajomość podtrzymać (blisko mam).
obecnie to ponad 1500zł,