Autor Wątek: Mazury, Litwa i Biała Ruś  (Przeczytany 2294 razy)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Odp: Mazury, Litwa i Biała Ruś
« 19 Paź 2019, 17:28 »
Nie, tyle kosztuje cały system, czyli torba ze stelażem. Cena zależy od materiału z jakiego wykonany jest pałąk i sposobu montażu na rowerze. Cena już od 220 Euro  ;)
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 19 Paź 2019, 17:51 »
Czyli dobrze myślałem. Nie rozumiem tej ceny. Mam wrażenie, ze taki "system" to sobie mogę sam wygiąć i pospawać. To jest zwykły minimalistyczny bagażnik.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 19 Paź 2019, 18:35 »
Nie, to nie jest zwykły minimalistyczny bagażnik. Stelaż wraz z torbą tworzy całość. Do tego dochodzi zmyślny system montażu na osi piasty. Najlepiej zerknąć na stronę produktu https://www.tailfin.cc/product/seat-packs/aeropack-s-rigid-seat-pack/
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 19 Paź 2019, 19:14 »
Czyli dobrze myślałem. Nie rozumiem tej ceny. Mam wrażenie, ze taki "system" to sobie mogę sam wygiąć i pospawać. To jest zwykły minimalistyczny bagażnik.

To się tak wydaje, diabeł jest ukryty w szczegółach. Ten gościu z Taiflina wymyślił, opracował i wykonał innowacyjny system montażu - i za tę innowacyjność i oryginalny pomysł tyle się płaci. Cena tego tak jak pisałem jest astronomiczna, ja to kupowałem taniej.

Ale teorie, że chałupniczo zrobisz to samo - to są IMO bajki, właśnie szczegóły zdecydują, że będzie to kiepsko działający badziew, a tutaj masz topowej klasy produkt, kawał dobrej inżynierskiej roboty, który dobrze działa. Nie twierdzę, że to jest ekonomiczne rozwiązanie, jak w każdym topowym produkcie, nie tylko UL stosunek ceny do tego co dostajemy można podważać, np. czy jest sens wydawać 20tys na rower? Ale jednak nie brakuje osób co tyle wydają, coraz więcej takich sprzętów się w Polsce widuje, na pętli w Gassach regularnie można trafić.

Bo jak już tę kasę odżałujemy - to dostajemy produkt naprawdę wysokiej klasy, produkt na którym można polegać. Do tego ciekaw jestem jak to się sprawdzi w fullu, bo wszystko wskazuje, że i tam da się go używać, tak zmyślnie jest zaprojektowany, ma piwoty które powinny pozwolić na jazdę w rowerze ze zmienną geometrią.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 19 Paź 2019, 19:59 »
/.../
Blisko tam masz do Grodna, to może uda Ci się wyhaczyć jakąś obiecującą adeptkę kolarstwa białoruskiego :P

Status zamówienia: w realizacji.
(Mkę wolisz, czy Skę?)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 19 Paź 2019, 23:21 »
W fullu to jednak preferuję bagaż typu torby bez żadnych dodatkowych zawiasów...

Żeby coś preferować to trzeba mieć najpierw realne porównanie jak to się sprawuje, a o tym to można się wypowiadać dopiero po testach. Na trudne trasy nie wiem jak to by się sprawdziło, ale na łatwiejsze szutry może być całkiem sensownym pomysłem, ale to można dopiero ocenić jeżdżąc z tym.

Podstawowym zyskiem z takiej torby w rowerze terenowym jaki widzę jest fakt, że pozwala używać droppera, który podsiodłówka wyklucza. A obecnie w wyższej klasy rowerach MTB to standard, ułatwiający zjazdy w terenie, na Carpatii więcej jak połowa rowerów była w to wyposażona. Sam tego nie miałem, ale na wielu zjazdach ułatwiłoby to sprawę.

Status zamówienia: w realizacji.
(Mkę wolisz, czy Skę?)

To już Twoja decyzja jaką wolisz, dla mnie to i tak za daleko, ale z Białego to do Grodna masz rzut beretem   ;)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 20 Paź 2019, 12:35 »
/.../ dla mnie to i tak za daleko, /.../

To ultra nie głową się jedzie/-ździ.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum