Autor Wątek: Montaż bagażnika Crosso pod rower MTB  (Przeczytany 3712 razy)

Offline Mężczyzna Hetek90

• Miasto: Krzywiń
  • Na forum od: 11.09.2017
Montaż bagażnika Crosso pod rower MTB
« 24 Paź 2019, 21:07 »
Witam,
W związku z planowaną na przyszły rok wyprawą postanowiłem przerobić rower MTB na turystyka. Po zmianie opon przyszedł czas na zabawę z bagżnikiem/sakwami itp. Otóż pożyczyłem od siostry bagaznik Crosso żeby sprawdzić czy przy moim rowerze on przypasuje. Okazało się, że nie do końca - po zamocowaniu bagażnika wygląda to jak na zdjęciach

Otwory w ramie są sporo niżej i pręty z zestawu są za krótkie żeby je tam dociągnąć. Poza tym czy to aby na pewno są otwory do montażu bagażnika? :)
Jak to teraz ugryźć? Crosso teoretycznie ma w ofercie dłuższe pręty (250 mm) ale po zamówieniu po 3 dniach stwierdzili że jednak nie mają tego na stanie a na pytanie o planowaną dostępność nie odpowiadają.
Może warto się rozejrzeć za innym bagaznikiem? Zależało mi na tym Crosso bo teoretycznie udźwig mają do 35 kg gdzie większość innych modeli to max 25 kg. 

Mariobiker

• Gość

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Te pręty są już przycięte. Albo jak napisał #Mariobiker, albo kup nowe pręty. Ogólnie na mocowaniu poziomym nie pojawiają się duże siły, zatem każde rozwiązanie będzie dobre.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
To jest 29er, więc górna rura dość nisko schodzi w porownaniu do trekinga, dlatego z klasycznym mocowaniem prętów jest problem. W tym przypadku ta obejma sztycy co Mario wrzucił powinna być dobrym rozwiązaniem, jeśli podejdzie szerokość obejmy

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
Jest dobrym rozwiązaniem, mam to od roku w mtb 29er

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
W redbike na allegro są takie za 30 zł, sam właśnie będę zamawiał.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Hetek90

• Miasto: Krzywiń
  • Na forum od: 11.09.2017
Ok, zamówiłem tą obejmę i na wszelki wypadek te dłuższe pręty montażowe z podanego linku. Co ciekawe są dostępne na Allegro w co najmniej dwóch miejscach a tymczasem oficjalny dystrybutor Crosso odpisał że w ich sklepie będą od nowego roku dopiero 😂

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
Ok, zamówiłem tą obejmę i na wszelki wypadek te dłuższe pręty montażowe z podanego linku. Co ciekawe są dostępne na Allegro w co najmniej dwóch miejscach a tymczasem oficjalny dystrybutor Crosso odpisał że w ich sklepie będą od nowego roku dopiero 😂
To "Crosso" może być umowne, tego typu mocowanie jest i w Tubusach i w Sport Arsenalach i w jeszcze innych pewnie też.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum