Autor Wątek: Pomorska Wisła? - Czyli Pomorska 500tka.  (Przeczytany 37065 razy)

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Pomorska Wisła? - Czyli Pomorska 500tka.
« 29 Paź 2019, 15:38 »
Ktoś już wie? Pojawił sie profil na FB zaczyna się dziać. Leszek Pachulski działa z nowym maratonem mtb 500km w czerwcu w 80h.

trasa
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Leszek wspominał o tym projekcie w czasie oczekiwania na finiszerów Carpatia Divide. Super, że maraton przybiera już realnych kształtów. Ładnie się to układa. Kwiecień - Pyra, czerwiec - Pomorska 500, sierpień - Carpatia. Mój kalendarz się powoli zapełnia.
« Ostatnia zmiana: 29 Paź 2019, 16:12 wiki »
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Ta pięćsetka będzie idealnym substytutem dla MP w 2020 dla mnie;) ;D ;D ;D
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Tylko niestety koliduje mocno terminem z Podróżnikiem, ten jest w weekend 6-7.VI, a Pomorska 500 już w czwartek 11.VI.

Ta pięćsetka będzie idealnym substytutem dla MP w 2020 dla mnie;) ;D ;D ;D

To nie jest idealny substytut, bo 500km w terenie to jest już maraton innego typu, to już trzeba być mocnym, żeby to zrobić bez spania; stylem jazdy to już bardziej to można porównywać do PGR, BBT czy MPP.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Bombowa trasa, przynajmniej fragment pomiędzy Studnicą a Olesznem ;D. Przebiega przez teren poligonu. Raczej nikt ze startujących nie chciałby się przekonać czy trudno jest trafić z Leoparda w ruchomy cel ;D
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Ciekawe czy to pomyłka, czy też mają uzgodniony przejazd przez teren poligonu. Ale przy imprezie gdzie może być nocny przejazd to pewnie nie tak łatwo o takie pozwolenia

Offline Mężczyzna karolg

• Miasto: Wawa
  • Na forum od: 23.01.2013
Idea była ponoć taka, żeby zrobić "bramkę" jak prom na Wiśle 1200. Że po upływie określonego czasu przejazd przez poligon będzie zamykany i trzeba będzie jechać objazdem.

WIem wiem Wilku, że nie jest to idealny subsytut. Raczej taka wprawka do Wisły 1200;) Sprawdzenie się na takim maratonie !

Frugo

• Gość
Fajnie, że kolejne gravelowanie się pokazało w kalendarzu. Mam nadzieję, że ktoś zrobi jeszcze coś gravelowego lub MTB w klimacie Carpatii

Frugo

• Gość
Idea była ponoć taka, żeby zrobić "bramkę" jak prom na Wiśle 1200. Że po upływie określonego czasu przejazd przez poligon będzie zamykany i trzeba będzie jechać objazdem.

tak, będzie coś a'la prom na Dunajcu

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Co tam Wam koliguje? Brak maratonów źle,  za dużo też niedobrze.
Wybierać a nie, że koliguje, mi żaden MTB maraton nigdy nie koliguje ;D
Chcesz jechać obydwa to rozłóż to na 2 lata.

A tak na temat to już jakies filmiki z objazdu na FC widzialem.
MiRowerDajePower

Frugo

• Gość
Nikomu rozsądnemu nie koliduje. Chcesz jechać jedziesz, nie chcesz nie jedziesz.
Nie da się tak zrobić , że mają zostać "kultowe" ultra a te nowe mają się grzecznie wpasować pomiędzy i to tak aby nie kolidowało.

Tak jak piszesz do wyboru do koloru.

Mi gravelowania brakuje więc jak najbardziej wybieram to zamiast szosy.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Nikomu rozsądnemu nie koliduje. Chcesz jechać jedziesz, nie chcesz nie jedziesz.
Nie da się tak zrobić , że mają zostać "kultowe" ultra a te nowe mają się grzecznie wpasować pomiędzy i to tak aby nie kolidowało.

Mi koliduje i rozsądek nic do tego nie ma, po prostu takie są terminy. Carpatia koliduje z BBT, a ta Pomorska 500 z MP. Nie da się pogodzić tych imprez, z których każdą uważam za ciekawą, trzeba wybierać. Gdyby terminy były inne to pewnie pojechałbym wszystkie.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018

Mam nadzieję, że nie. Prom na Wiśle dla mnie był wadą, bo musiałem nadkładać 30 km chcąc jechać non stop. Po prostu ja nie śpię pierwszej nocy i nie ma szans, żebym zasnął. Po za tym uważam, że to trochę niesprawiedliwe, kiedy ktoś chcę się ścigać, a przez choćby drobne spóźnienie musi stracić na ponad godzinę objeździe, albo dużo więcej czekając do rana.

Mi koliduje i rozsądek nic do tego nie ma, po prostu takie są terminy. Carpatia koliduje z BBT, a ta Pomorska 500 z MP. Nie da się pogodzić tych imprez, z których każdą uważam za ciekawą, trzeba wybierać. Gdyby terminy były inne to pewnie pojechałbym wszystkie.

To  jest ból, przynajmniej jeśli chodzi o Carpatię i BBT. Obiecałem koledze teamowemu, że mu pomogę przejechać BBT, do którego wzdycha od 10 lat, więc znowu Carpatia wypadnie z kalendarza.  :'( Natomiast MP i kilka dni później Pomorska 500 da się znieść, o ile czas pozwala. W zeszłym roku jechałem PTJ610, a tydzień później Wisłę1200 na Facie i nawet poszło.  ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
To  jest ból, przynajmniej jeśli chodzi o Carpatię i BBT. Obiecałem koledze teamowemu, że mu pomogę przejechać BBT, do którego wzdycha od 10 lat, więc znowu Carpatia wypadnie z kalendarza.  :'( Natomiast MP i kilka dni później Pomorska 500 da się znieść, o ile czas pozwala. W zeszłym roku jechałem PTJ610, a tydzień później Wisłę1200 na Facie i nawet poszło.  ;)

Ale widziałeś sam po sobie w tym sezonie jakie są efekty jeżdżenia maratonów po za krótkim okresie regeneracji. Oczywiście fizycznie da radę pogodzić MP i Pomorską 500, ale na tym drugim wyścigu będziesz już zajechany (szczególnie że spora szansa na górską trasę MP w 2020) i tylko jechać na przejechanie można. A jak już płacę wpisowe, dojazdy, kwatery itd. - to chciałbym czegoś więcej niż jechać na przejechanie; bo tak to mogę sobie prywatnie w dowolnym terminie pojechać.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum