Autor Wątek: Pomorska Wisła? - Czyli Pomorska 500tka.  (Przeczytany 37058 razy)

Frugo

• Gość
szacun!!! jest para. Czyli jednak klasa M100kg ;-) daje radę na Ultra. To nie zbijam ;-)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Też opiszę moją przygodę na forum.

Świetna relacja i świetna jazda na wyścigu!
Zawsze fajnie poczytać takie pełne entuzjazmu relacje ludzi, którzy zaczynają swoją przygodę z tego typu wyścigami. Bo to jest jednak sporo więcej niż tradycyjne maratony rowerowe, gdzie jest tylko ściganie, natomiast tu dochodzi kawał przygody, zmagania z aurą, z bólem, walka z samym sobą.

A większa waga wcale nie musi oznaczać automatycznie gorszych osiągów na rowerze, ultra to właśnie taki kolarski przyczółek, gdzie waga nie jest wielkim minusem jak np. wśród prosów. Oczywiście pod górę się traci, ale dużo więcej niż od wagi zależy od naszego poziomu wysportowania i wytrzymałości, a to można mieć i przy dużej wadze. Pamiętam jak mnie kiedyś na mecie BBT zaskoczył zawodnik z wielkim brzuchem, gdy okazało się, że złamał 40h, co w tym wyścigu to już poziom ścisłej czołówki. Poza trasami bardzo górskimi ciężar nie jest tylko minusem, bo przy dobrym wysportowaniu to też sporo większa masa mięśniowa i ciężka osoba może z kolei wykorzystać przewagę swojej siły. Na szosowych ultra w czasie długich płaskich odcinków, czy też w terenie przy przepychaniu się np. przez błota lub długich wypychach, tam większa siła sporo daje.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
Na YT pojawiło się sporo filmów - zarówno jako relacji z trasy, jak i z przygotowań, oraz podsumowania wyścigu. Relacje są bardzo zróżnicowane, na niektóre szkoda czasu.

Jedno z ciekawszych podsumowań: Pomorska 500 - skargi, wnioski, zażalenia - podsumowanie wyścigu.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
Moja relacja

http://wiki256.pl/pomorska2020.html

Gratki, killer jesteś w swojej klasie i to bez 2-zdań!
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
Dodaję zaległą relacje bo w końcu udało mi się zmobilizować i zgrać ten zaległy materiał. A to już niespełna miesiąc i leci 2 edycja. Pewnie tym razem pogoda dopisze? :) 

Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna rosiek

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 31.08.2015
A ja mam pytanko natury techniczno/noclegowej. Ma może ktoś miejsce i zechciałby przygarnąć w tych trudnych czasach na nocleg ze środy na czwartek tj z 2giego na 3ciego czerwca tego roku?
pozdrawiam
rosiek

Offline Mężczyzna bastard

• Miasto: Kaszuby
  • Na forum od: 19.05.2020
A mógłbyś napisać w jaki sposób chcesz się dostać z Trójmiasta do Czarnocina? Koleją, masz jakieś połączenie?? Wespół z kolegą chcemy 2 VI czerwca dostać się na start Pomorskiej500.
\m/

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Kto w tym roku startuje? Bo nie wiem jaką kropkę śledzić;) Wpisywać się tu:)
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum