Gorzej, jak los se zażartujei taką śpiewkę zarymuje:A cóż to za historia nowa?DNF nim trasy połowa!
W kontekście ostatniego MPP rymowanka bardzo prawdziwa, Kalisz i jego wygodne połączenia PKP zachęciły niejednego do powrotu do ciepłego domku
Cytat: Wycior w 26 Lis 2019, 20:49Serce mówi jechać, rozum też ma chęci,Jak to powiem żonie, to mi łeb ukręci. Wiec zebrałem w sobie wszystkie resztki siły,co mi jeszcze w mięśniach po sezonie tkwiły.Na kolana padłem przed Drugą Połowąi oczarowałem żonę są kwiecistą mową - jak to jest wspaniale jechać na rowerzez Helu do Głodówkę - mówiłem jej szczerze!Brwi swoje zmarszczyła, w me oczy spojrzałai stanowczym głosem warunki podała:Nie waż się mi kimać gdzieś na trasie w sianie.Jedz regularnie obiad i śniadanie.Godzina przerwy, dwie jazdy godziny,aby twój tyłeczek nie był cały siny.W nocy na rowerze by cię nie widzieli,gdyż wówczas w hotelu spać będziesz w pościeli.I jak z groźnej chmury deszcz raz będzie kapał,byś nie zmókł i ubrania błotem nie ochlapał.Na wszystkie warunki żoneczki przystałem,i ich dotrzymania szybko obiecałem.Westchnęła głęboko, głową pokiwała,jak będzie naprawę, ona już wiedziała.I w deszczu, i w nocy, pod wiatr i bez snu,będziesz jechał do mety, co w płucach masz tchu,i przyjedziesz do celu ostatkiem swych sił,i będąc szczęśliwym, piwko będziesz pił.
Serce mówi jechać, rozum też ma chęci,Jak to powiem żonie, to mi łeb ukręci.
Czyli przepustka załatwiona.