Trasa wygląda treściwie! Jadę! PS. Przyszłoroczna edycja powinna sie nazywać Tour de Czech Republic...
Co do terminu, to wypowie się ktoś, kto jechał TdS i MP? Chodzi mi o to, czy 2 tygodnie to dużo czasu na regenerację po 500km.
Mamy taki ekstremalny przykład Irka Szymochy co chyba 13 ultra w tym roku zrobił, ale jego interesowała sama jazda tych imprez, nie dobre wyniki. Tak samo było widać na MPP słabszą dyspozycję ludzi co jechali GMRDP, to była trasa 1100km po górach, a różnica była chyba 4 czy 3 tygodnie.Dlatego warto sobie sezon zaplanować pod swoje oczekiwania i możliwości.
GMRDP były praktycznie 2 tygodnie przed MPP. To trochę mało na pełną regenerację, o czy sam się przekonałem. Z resztą nie raz, bo tydzień po PTJ610 jechałem Wisłę1200. Ale mimo to, chyba spróbuję przejechać RTP a później TDS.
O ile połączyć Silesię z Podróznikiem to jeszcze można próbować - to łączenie RTP z Silesią to już IMO nie ma sensu, to nie ma szans na sensowną regenerację, tak więc ten drugi maraton to raczej będzie jazda towarzyska.