Autor Wątek: IV Tour de Silesia 23-24 MAJ 2020 r.  (Przeczytany 9865 razy)

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
IV Tour de Silesia 23-24 MAJ 2020 r.
« 9 Lis 2019, 17:01 »
Ahoj!  ;D ;D

Zapraszam wszystkich chętnych do udziału w kolejnej edycji TdS :) Maraton idealny na rozjazd po wymagającym RTP oraz idealne przetarcie przed Maratonem Podróżnika czy Pięknym Zachodem :) Termin 23-23 MAJ 2020 r. Poniżej wrzucam propozycje tras. Na dystansach 300 km i 500 km raczej będą tylko drobne poprawki. A co do 100 km to jeszcze zobaczymy. Zapisy w Styczniu 2020 r. ZAPRASZAMY!!!

Tour de Silesia CLASSIC - 500 km
https://ridewithgps.com/routes/31438361

Tour de Silesia MINI - 300 km
https://ridewithgps.com/routes/31438314

Tour de Silesia FAMILY - 100 km
https://ridewithgps.com/routes/31438260

Dokładna rozpiska punktów kontrolnych, wysokość wpisowego i inne ważne informacje, pojawią się w regulaminie przed zapisami :)

Pozdrower,
CFCFan & Gustav

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Trasa wygląda treściwie! Jadę!  8)

PS. Przyszłoroczna edycja powinna sie nazywać Tour de Czech Republic...  ;)
« Ostatnia zmiana: 9 Lis 2019, 17:55 Johnny_n »
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna bikeman

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 01.06.2017
Trudno się oprzeć marce TdS, jadę 🔥

Offline Mężczyzna CFCFan

Trasa wygląda treściwie! Jadę!  8)

PS. Przyszłoroczna edycja powinna sie nazywać Tour de Czech Republic...  ;)

Super! Silesia to nie tylko PL ;) Chyba muszę zrobić ulotki i rozdawać do pakietów startowych na temat historycznych terenów Śląska :D

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
IV Tour de Silesia 23-24 MAJ 2020 r.
« 9 Lis 2019, 22:07 »
Ulotki, może to niezły pomysł. Aż zacząłem czytać na ten temat, np.: https://tinyurl.com/y3f5cdar . Może kogoś zainspiruje do poszerzenia wiedzy.

A co do trasy. Nie ma jakiegoś podjazdu-ikony, większość przewyższeń to ciągły roller-coaster. Wg mnie może być trudniej, nie lubię interwałów :) Widokowo i krajoznawczo zapowiada się super, jadę.
« Ostatnia zmiana: 9 Lis 2019, 22:13 George »
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna CFCFan

No to pomyślimy nad ulotkami :) A trasa specjalnie tak ułożona. Zobaczymy jakie będą odczucia uczestników. Rok temu było kilka konkretnych podjazdów, a w 2020 w zasadzie tylko jeden - Pustevny. Ciekawe jestem, czy taka interwałowa trasa będzie trudniejsza czy jednak łatwiejsza. W sumie przewyższeń wychodzi trochę więcej niż w tym roku :)

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
Ale to nie od dziś wiadomo, że kilka mniejszych, sztywniejszych podjazdów jest trudniejsze od jednego, konkretnego. Bo jak masz jeden konkretny, to możesz resztę spokojnie jechać. A tutaj masz ciągle góra - dół. Przykład z Hulaki z tego roku: na segmencie myślenickim był jeden duży podjazd, na Górę Chełm, ok 6km. Każdy na niego się nastawiał, bo górował nad wszystkimi górami. Okazał się być on niczym w porównaniu z tym, co było po tym podjeździe, czyli z licznymi ściankami. Bo takie ścianki też ogólnie dość mocno działają na psychikę :)
Co do terminu, to wypowie się ktoś, kto jechał TdS i MP? Chodzi mi o to, czy 2 tygodnie to dużo czasu na regenerację po 500km.
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Co do terminu, to wypowie się ktoś, kto jechał TdS i MP? Chodzi mi o to, czy 2 tygodnie to dużo czasu na regenerację po 500km.

To sprawa indywidualna, ale dla mnie to mało, koło miesiąca to by była sensowna regeneracja. Silesia ma bardzo wymagającą trasę, a i jest szansa, że Podróżnik będzie na trasie w Bieszczadach, gdzie będzie 6tys w pionie. Oczywiście przejechać oba maratony się da, ale na tym drugim to ciężko będzie o optymalną dyspozycję. Mamy taki ekstremalny przykład Irka Szymochy co chyba 13 ultra w tym roku zrobił, ale jego interesowała sama jazda tych imprez, nie dobre wyniki. Tak samo było widać na MPP słabszą dyspozycję ludzi co jechali GMRDP, to była trasa 1100km po górach, a różnica była chyba 4 czy 3 tygodnie.

Dlatego warto sobie sezon zaplanować pod swoje oczekiwania i możliwości.

Mamy taki ekstremalny przykład Irka Szymochy co chyba 13 ultra w tym roku zrobił, ale jego interesowała sama jazda tych imprez, nie dobre wyniki. Tak samo było widać na MPP słabszą dyspozycję ludzi co jechali GMRDP, to była trasa 1100km po górach, a różnica była chyba 4 czy 3 tygodnie.

Dlatego warto sobie sezon zaplanować pod swoje oczekiwania i możliwości.

Irek przejechał aż 14 ultra, bijąc tym samy rekord Daniela (z tego co usłyszałem od Irka). Ale na przyszły sezon już ma jechać zdecydownie mniej imprez, tak max 7. Tak przynajmniej mówił.

GMRDP były praktycznie 2 tygodnie przed MPP. To trochę mało na pełną regenerację, o czy sam się przekonałem. ;) Z resztą nie raz, bo tydzień po PTJ610 jechałem Wisłę1200. Ale mimo to, chyba spróbuję przejechać RTP a później TDS.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Ślunsk Cieszyński to nie Ślunsk...  ::)
Dziwna ta trasa jest jakaś.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
GMRDP były praktycznie 2 tygodnie przed MPP. To trochę mało na pełną regenerację, o czy sam się przekonałem. ;) Z resztą nie raz, bo tydzień po PTJ610 jechałem Wisłę1200. Ale mimo to, chyba spróbuję przejechać RTP a później TDS.

O ile połączyć Silesię z Podróznikiem to jeszcze można próbować - to łączenie RTP z Silesią to już IMO nie ma sensu, to nie ma szans na sensowną regenerację, tak więc ten drugi maraton to raczej będzie jazda towarzyska.

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
W tym roku jechałem i TdS (solo) i MP tylko że MP było płaskie wiec nie było jakiegoś większego problemu. A biorąc pod uwagę (tzn. mam taką nadzieję), że wygra opcja Bieszczad będzie trudniej.
Ze swej strony TdS polecam. Fajna atmosfera. Nocleg na sali sportowej tez spoko. No i te krajobrazy...

O ile połączyć Silesię z Podróznikiem to jeszcze można próbować - to łączenie RTP z Silesią to już IMO nie ma sensu, to nie ma szans na sensowną regenerację, tak więc ten drugi maraton to raczej będzie jazda towarzyska.

I tak się nastawiam. ;) Raczej i tak na czołowe lokaty nie liczyłem. Zobaczymy czy w ogóle będę mieć siły jechać...
Tak swoją drogą, to chciałem pojechać RTP, TDS i MP...   ;D

Offline Mężczyzna CFCFan

🔥OFICJALNIE: ZAPISY NA TdS 2020 - OTWARTE!!! 🔥

Wszystko co potrzebne znajdziecie na Naszej stronie:

🔥🔥💪 www.tourdesilesia.pl 💪🔥🔥

Tam znajduje się instrukcja, regulamin oraz lista zawodników już zapisanych. ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU!!! :) 

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
Link do trasy 500 ze strony www przenosi do 2019 - poprawcie, ten na forum jest ok.
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum